3 Eylül 2018 Pazartesi

Tek konu lige 4'de 4 ile girmiş olmaları değil


Tek konu lige 4'de 4 ile girmiş olmaları değil. Yıllara bakmak ve Kemal Özdeş ismini daha sık konuşmak gerekiyor. İyi futbol oynuyorlar ve istikrarlı bir takımlar. Daha da önemlisi potansiyel sahibi, kaliteli yabancıları çok iyi bulmaları. 

Bütün yaz dönemini Trezeguet'i konuşarak geçirdik. Fazla sıkan bir konuydu ve geldiğimiz nokta itibariyle de transferi istememiştim. Tabii bu kötü bir isim olduğu anlamına gelmez, aksine ligin en iyi kanatlarından biri. Geçen sezona damga vurmuştu, bu sezon da iyi işler yapacaktır.

Asıl olay Mbaye Diagne. Belki de ülkenin en formda forveti diyebiliriz. Kimi en iyi der, buna da belki isim anlamında değil ama sahada verilenler anlamında katılabilirim. 4 maçta 6 gol atarak başladı. Süper Lig kariyerine baktığımızda da 21 maçta 18 golü var.

Aranan forvet tipi bu işte. Modeste'yi de bu tarz itibariyle istiyordum, Diagne belki daha alt modeli ama fazlasıyla iş görüyor. Hava hakimiyeti, hız ya da güç, hepsi var. Fizikli bir futbolcu, yıkmak kolay değil. Kasımpaşa'nın da ondan büyük paralar kazanması oldukça olası.

Yaptıkları en akılcı işlerden biri transfer döneminin bitmesine yakın Diagne ve Trezeguet gibi isimlerin sözleşmelerini uzatmak oldu. Trezeguet'in serbest kalma bedeli kalktı gibi görünüyor, Diagne'yi ise bilmiyorum. Bu isimlerden önemli paralar kazanacaklar. 

Sadece bu isimler de değil tabii, uzun zamandır yabancı konusunda boş atmıyorlar. Gelen her isim katkı veriyor ve mütevazı rakamlarla bunu başardıklarını görüyoruz. Az parayla büyük işler başarmak bu. İstanbul'un göbeğinde, keyif veren bir takım. İmkan olsa bütün maçlarına gitmek isterdim. 

Kemal Özdeş'in farkı büyük. Bu istikrarı uzun zamandır gösteriyor ve her geçen dönem daha da üzerine koyuyor. Üstelik kadro olarak değişim de yaşıyorlar, önemli isimler ayrılabiliyor. Buna rağmen yerine gelen yeni bir potansiyel ve hoca da bundan en iyi şekilde katkı alıyor. Fazla sessiz, ortaya çıkmak istemiyor mu diye konuşulmuyor bilmem ama hakkı fazlasıyla yeniyor.

14 yorum:

  1. bir transfer kaderimizi değiştirdi. vagner love'ı mutlaka almalıydık. çok küçümsseniyor. bu adam gomis öncesi gol kralıydı. bjk'ye gelmeden önce de yarım devrede 10 gol attı. uzun boylu olmayabilir ama farklı özellikleri var. terim'in onu beğendiği de bir gerçek. emre akbaba ile uyumu da cabası.

    1.5 milyon euro çok fazlaydı. bjk bizi kazıklamaya çalıştı. ama yarısına 750 bin euro'ya işi bitirebilirdik bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vagner Love asla kötü isim değil. Beşiktaş'ın oyun tarzına uymaması onu kötü futbolcu yapmaz. 1.5 fazla ama Beşiktaş haklı. Ağına düştük resmen, onlar da almak isteyeceğini almaya çalıştı. Son gün, koz verdik. Ellerinde kaldı ayrı konu.

      Sil
    2. Önceden hareket edilseydi Love kesin alinirdi, Besiktas da razi gelirdi, cok gec kaldigimiz icin ne pazarlik gücümüz ne de hareket alanimiz kaldi, hep söyledigimiz gibi bu yönetim transferi bir külfet gibi görüyor, gecen yilin sampiyonu bu takim dedikleri anda transfer yapmayacaklari belliydi. Ayrica gecen yilki takimda Denayer ve Gomis vardi su an bu takim kilit iki bölgede net daha zayif.

      Sil
  2. Bugün her yerde Modeste haberleri dönüyor. FIFA onay verirse transfer edilebilirmiş. Yönetim kötü imajını düzeltmek için 1 fazla verip alabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resmi hesaptan açıklama yapılmış ilgilenmiyoruz diye. Hukuki sebeplerden dolayı. Vardır bir bildikleri diyelim.

      Kasımpaşa ligin en genç takımlarından biri. İlk 11 kimyası uymuş. Aldığı yabancılar konusunda örnek alınmalı. Ucuz isim yapmış gençleri alıyor deniyor. Ne zararı var?

      Gomis, Modeste uğraşmak yerine scout ekibinin direktifleri çerçevesinde böyle 2 santrafor alsak, genç, u20 u21 turnuvalarında boy göstermiş 25 yaş altı isimler. İnanın Erenden daha iyi oynarlardı. Hatta arkalarındaki güçlü hat sayesinde piyasa bile yaparlardı.

      Kasımpaşanın geleceğine bakarsak herkesin aksine fazla umutlu değilim. Çünkü haliyle alternatifleri güçsüz olan bir kulüp. Bu sene belki şansları yaver giderse Avrupa Ligi'ne gidebilirler. Ama o da belki. 2 hafta sonraki Galatasaray maçında ilk yenilgilerini tadacaklardır.Sonra yavaştan düşüş başlar...

      Sil
    2. Ocak ayına kadar oynatamazsın. Ocak ayına kadar da bonservis durumunu çözmeli ki bence orada haksız çıkacak.

      Sil
  3. Diagne geçen devre arasında çinden bedavaya gelmişti ve 17 maça 12 gol sığdırdı.Bu sezon da kaldığı yerden devam ediyor.Paramız yoktu, ffp vardı diye ağlayanlar boşuna ağlıyor.Biraz araştırmayla ne futbolcular bulunuyor işte al bak kasımpaşa buna en büyük örnek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çin önemli bir piyasa. Orada gözden çıkan birçok isim var ve kulüpleri ücretlerini ödemeye bile razı. Yabancı kontenjanı açma peşindeler.

      Sil
  4. Kasımpaşa'yı futbol aklı yönetiyor. Adım adım bir plan dahilinde ilerlediler. Turgay Ciner'in artık fazla para harcamam kararının ardından eldeki pahalı futbolcuları sattılar. En sağlam alıcı da biz çıktık :) Ardından futbolcu yetiştiren ekol kulüplerden Porto, Benfica gibi ve Chelsea gibi dünyayı tarayan takımlardan patlamayı yapamamış ama ucuz/siyahi ve atlet isimleri kiraladılar. Sonra baktılar ki bu kiralıklar kendini gösterince elde tutamıyorsun satın alma opsiyonu ile kiraladılar. Trezeguet, Diagne örneğindeki uyum sağlayıp kendini göstereni tuttular göstermeyene yol verdiler. Risksiz temiz alışveriş. Gurbetçileri de es geçmediler. Bu sene aldıkları Tarkan Avusturya Milli orta sahada 2 yönlü oynayan böyle devam ederse de bizim hazırcılara yüksek bonservisle satılacak isim. Ben orta vadede direk kaynağından yetenekler de getireceklerini düşünüyorum. Bunun yanında futbolun gittiği yeri de bilen akıl yönetiyor takımı. Takım kimyası, birbirini tamamlayan futbolcuların seçimine özen gösterilmiş. Bizim ııh dediğimiz Veysel bile çok sağlam stoper oldu. Yanında önünde atletik, koşan isimlerle yeteneklerini, savaşçı ruhunu gösterme fırsatı buldu. Kasımpaşa her açıdan doğru örnek. 11 milyon euroluk takım. Taş gibi her maç 90 dakika mücadele ediyor. En önemlisi de ödemelerde aksama yok. Az ama zamanında ödeme. Tesisleri süper. Hoca saha dışını hiç düşünmüyor bizim Terim gibi. İşini yapması için her şey tamam. Kemal Özdeş de başarılı bu arada hakkını teslim etmek gerek. Bu gibi örneklere bakınca romantizmi bırakıp takımlar satılmalı diyorum. Kasımpaşa, Altınordu, Göztepe doğru örnekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancıyı çok iyi araştırıyor ve buluyorlar. Maliyetsiz, yetenekli isimler kadroya çıkıyor ve neredeyse boşları yok. Sonra o isimleri de çok iyi paralara pazarlıyorlar.

      Sil
  5. bizim scout ekibi ne iş yapar acaba :)
    Kasımpaşa, Göztepe, Ankaragücü, Altınordu..... bu takımların futbol takip ekipleri bizimkine göre çok mu iyi, yoksa taraftar baskısından dolayı illaki isimli futbolcumu bakılıyor.
    bi diagne veya trezeguet bulmak çokmu zor, veya alt liglerden potansiyelli futbolcular getirmek çokmu zor, Gökhan gönül mesela oda 2.ligden geldi ama milli takımın sağbeki oldu ki örnekler çoğaltılır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim scout ekibi ya uyuyor ya da önerdikleri isimler kabul görmüyor. Tabii bu durumda da orada neden kalıyorsunuz sorusu sorulur.

      Sil
  6. Milli maç arası işine gelmeyecek bir hoca varsa o da Kemal Özdeş'tir. Kadrosu ne kadar alternatiflidir bilmiyorum ama umarım bu sene Avrupa vizesi alır. Avrupa' da Başakşehir gibi amelsiz bir camianın yerine olursa daha da iyi.
    İşin garibi bu araya en çok ihtiyaç duyan 3 büyükler oldu. Başta Beşiktaş ayakları gitmeyen yaşlı kadroyu sonunda dinlendirecekler. Fenerbahçe yeni kadrosunu bir nebze kaynaştıracak biz sistemi değiştireceğiz derken herkes nefes alacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hava yakalamışlardı ve Galatasaray'ı tam da istedikleri konumda bulacaklardı. Şimdi toparlayacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir