12 Eylül 2018 Çarşamba

Yabancı sınırı tartışmaları için verilebilecek en iyi cevap


Genç futbolcular mühim. Harika jenerasyonlarımız olduğu kadar o yapıyı da dışarıdan iyi besledik. Transfer gündemi içinde çok konuşulmadı, oysa önemli bir konu. Alt yaş gruplarına birçok yerli yetenek katıldı. Bunun da meyvelerini çok kısa vadede toplayacağız. İlk etapta 2000 - 2001 doğumlular adına, sonraki yıllarda da diğer jenerasyonlarda.

"Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk 4 haftasında en genç oyunculara şans veren takım oldu. Teknik direktör Fatih Terim, 2000 doğumlu 18 yaşındaki futbolcular Yunus Akgün ile Ozan Kabak’ı Süper Lig’de birer maçta sahaya sürdü."

Anadolu Ajansı'nın verdiği bir istatistik. Hem "yabancı sınırı tartışmaları" için verilebilecek en iyi cevap, hem de Galatasaray'ın geleceği yönünde ne düşünmemiz gerektiğini gösteriyor. Ozan Kabak ve Yunus Akgün 2000 jenerasyonunun en önemli isimlerinden. Ozan Kabak'ı geçen sezon da maç kadrolarında görüyorduk ve Fatih Hoca titizlikle üzerinde duruyor. Yunus Akgün ise bu yaz dönemi eline gelen şansı müthiş kullandı ve çalışmasının hediyesini aldı.

Geçen haftalarda buldukları şanslar daha da yükselecek. Galatasaray'ın stoper sorunu var mesela, Ozan Kabak'ın ciddi anlamda süre alacağını düşünüyorum. Stoper rotasyonundaki kalite düşüşü belki de bu yönde bir kazanç sağlar. Yunus Akgün'ün de şansı forvetsizlik oldu. Onyekuru ve Emre Akbaba gibi isimler forvet rotasyonuna girebilir derken kanat rotasyonunda yer açılabilir. Ayrıca Sinan Gümüş'den de çok daha fazlasını vereceğini düşünüyorum. Alanyaspor karşısında ayağının tozuyla yaptığı asist var.

İlerleyen haftalarda farklı isimleri de kadro içinde görebiliriz. Atalay Babacan ve Recep Gül gibi isimleri konuşmadık bile. Oysa bu jenerasyonun en yetenekli isimlerinden. Mevcut kadroda Celil Yüksel var, idmanlarda da diğer gençler deneniyor. Malik Karaahmet buna bir örnek, Milli Takım arasında A takımla çalışıyor ve forvet için geleceği parlak.

Yabancı sınırı ne olur bilmiyorum. Umarım mevcut durum devam eder, kısıtlamaların sağlayacağı bir artı yok. Yine de en kötü şartta bile temeli en iyi şekilde attık. Yerli transferi için (çok özel haller dışında) bonservis ödememize gerek kalmadı. Bu yaz döneminde alt yaş gruplarına çok iyi isimler kattık, zaten iyi de jenerasyonlarımız vardı ve Fatih Hoca'nın varlığında iddialı bir yapı kuruldu..

10 yorum:

  1. An itibariyle yabancı sınırı gelirse üzüntüm ülke futbolu adına olur. Galatasaraylı olarak gram takımım adına korkum yok, süreçten en zararsız çıkacak takım biziz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli kalitemiz yükseldi. Alttan gelen gençler var ve orayı da iyi takviye ettik.

      Sil
  2. Yabancı sayısının tartışmaya açılması tamamen milli takımın başarısızlığına kılıf çabası. Futbolun sorunları çözmek için hamle yapması gereken federasyon sorunları halının altına süpürüp yeni sorun yaratma çabasında. Ayrıca bu tip kısa vadeli değişimler zaten berbat olan kulüp ekonomilerini baltalıyor. Yabancı sayısı kademeli azalacak kararının ardından 14 yabancıya çıkması yerli çekirdek oluşturan BJK için haksızlıktı. Adamlar az yabancıya göre planlama yapmışlardı. Şimdi de 2 sene dolmadan yeniden yabancı sayısı tartışması başladı. Eğer sayı azalırsa bizi yıkar. Uzun süreli kontratları elden çıkarmak kolay olmaz. Oysa şimdi 2000 jenerasyonu zaten adım adım Maicon, Belhanda, Feghouli gibilerin yerini alacak. Bu süreci hızlandırmak çocuklara da zarar verir. Öte yandan senin de defalarca yazdığın gibi 14 yabancılı sistem yerli futbolcunun hormonlu bonservis ücretlerini olması gereken seviyeye çekti. Yüksek bonservisin futbolcu üzerinde yarattığı baskı da azaldı böylece. Çok sayıda genç futbolcu da yurt dışına transfer yaptı. GS/Bursa/Antalya 18 yaş altı futbolcu oynatarak başladı sezona. Özellikle Samet Aybaba Bursa’da önemli rol veriyor gençlere. FB 3 21 yaş altı futbolcu transfer etti.Zaten gençlere yatırım yapıyor takımlarımız. Kaşımaya gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. İsveç maçının ardından Lucescu bu konu hakkında tek kelime etmedi mesela.

      Sil
  3. şu gençler iyi çıksa da rakiplerin bu defa "yabancı sayısı serbest olsun" diye kıvranmasını izlesek..

    YanıtlaSil
  4. Kademeli azaltilabilir once 12 sonra 10. 10 altina düşmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben mevcut düzenin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.

      Sil
  5. Galatasaray'ın önünü kesmek için istedikleri kadar sınır getirsinler. Şu an hem Fatih hoca var hem de en iyi yerliler bizde. Altyapı oyuncuları da dahil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis verip yerli almamıza gerek kalmadı mesela, alt taraf üretmeye başladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir