3 Eylül 2018 Pazartesi

Yeni sahte 9?


Transfer dönemi kapandı. Yapacak bir şeyin olmadığı, önümüze bakacağımız günler. Bursaspor'da Sakho'yu izledik, adı Galatasaray'la anıldığında burun kıvırıyorduk ama yönetimin böyle bir tabloyu önümüze sunacağını nereden bilebilirdik. Neredeyse bütün Anadolu en az bir tane santrafor hamlesi yaptı, biz kimseyi alamadık.

Eren Derdiyok'la da devam edemeyeceğimiz ortada. İş biraz da Baros'un sakatlığı ve Nonda'nın formsuzluğu döneminde Kewell'ın en ileri uca geçtiği günlere döndü. O gün Kewell gibi bir koz vardı ve orayı doldurdu. Bugün ise Kewell ya da Podolski tarzında forvet özellikli bir kanadımız var mı diye sorarsak en yakın cevap Onyekuru. Yine de onlar gibi değil.

Fatih Hoca'nın Milli Takım'da da 4-6-0 denemeleri olmuştu. İyi oynamadığımız ama sonuca gidilen günlerdi. Hakan Çalhanoğlu'nu en ileri uçta izliyorduk. Bugün Galatasaray'a bakınca 4-6-0 oynama anlamında hücum ve orta saha tarafında daha işler bir malzeme var. Soru şu, en ileri uca yazacağımız isim kim. Onyekuru mu yoksa Feghouli mi.

Feghouli'yi bu anlamda kazanmak mümkün. Bana sorarsanız serbest oynadığı bir rolde verdiği etki daha büyük. Tempo ve çabukluk sorunu oluştu, haliyle kanatta zorlanıyor. Forvetin arkasında oynadığı maçlarda ise oyun aklıyla ön plana çıkıyordu. Top tutabilir ve saklayabilir, forvet özelliği de olduğunu düşünüyorum.

Onyekuru'nun ise altyapısında bu var. Ben onu daha çok forvetin yanında tamamlayıcı gibi görürüz diye düşünüyordum. Şu görüntüde en ileri uçta oynaması beklenen asıl isim. Biraz daha hızlı, gol vuruşları daha net, hareketli ama doğal olarak sırtı dönük oyunu olmayacak. Ahmed Musa'nın transferi konuşulurken ki beklentinin bir tık altını Onyekuru'dan bekleyebiliriz.

Sinan Gümüş gibi isimleri alternatif olarak düşünmüyorum. Belhanda'nın son yaptığı hareketin ardından formayı bulması uzun bir süre alacak gibi. Haliyle de Fernando / Badou göbeğinin önünde Feghouli'yi izlememiz neredeyse kesin. En ileri uçtaki isim mi olur yoksa Onyekuru'nun mu arkasında oynar bilemedim.

Fatih Hoca'nın sıfırdan hücum kurgusu oluşturması gerekecek. Liverpool tarzı bir hücum planı da olabilir, o noktada da Emre Akbaba öne çıkar. Fizik olarak eleştirsek dahi forvet özelliği var. Ceza alanı içinde ve etrafında iyi bitirici, top tutar, servis özelliği yüksek. Biraz daha Firmino gibi düşünüp sahte 9 olarak düşünülebilir.

9 yorum:

  1. Feghouli'yi hiç düşünmemiştim açıkçası ama aklıma yattı gibi Totti tarzı bir sahte 9 oynar mı acaba? Yanında Garry ve onyekuru...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayabilir. Bunu Onyekuru da oynar, Akbaba da.

      Sil
  2. Sinan gümüş de olabilir
    Burak Yılmaz Kanat başladı futbol hayatına sonra forvet oldu ve asıl yıldız olma durumu ondan sonradır. Ondan önce hiç istikrarı yoktu.
    Bence sinan için uygun olan forvet olmak zira ayağı ve vuruşları iyi üstelik paf takımda forvetti bu adam neden olmasın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Yılmaz dediğimiz isim çalışmayı bugün dahi elden bırakmıyor ve çok güçlü. Sinan Gümüş ne kadar kasıyor sence?

      Sil
  3. ''Modeste Galatasaray ile imzalayabilir ama TFF'nin lisans çıkartması gerekir. Eğer oyuncu ile ilgili FIFA'dan özel izin alınırsa TFF bunu uygulamak zorunda..'' bu tarz yazılar dolanıyor. Bir bilgin var mı acaba?

    YanıtlaSil
  4. Feghouli belki hizindan kaybetti ancak oyun akli cok üst düzey su anda kanatta degil de ortada degerlendirilmesi gerekiyor kesinlikle. Ayrica Sinan ilk 11 olamaz bu takimda bunu defalarca gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı çok yüksek Feghouli'nin. Bunu da serbest bir rolde daha iyi uyguluyor gibi.

      Sil
  5. Bence Onyekuru orda oynarsa verimi düşer.Bu da işimize gelmez.Düşününce kulağa hoş gelse dahi Onyekuru kanatta oynamalı.Feghouli'ye gelecek olursak ben top tutabileceğini felan hiç sanmıyorum evet serbest rolde oynayınca daha iyi oynuyor ama onu en öne koymak anlamsız olur.Emre ilginç olur aslında.O da top tutamaz ama bitiricilik noktasında takımın en iyisi diyebilirim.Garry ve Onyekuru'ya göre şutu daha iyi.Emre sahte 9 olup kanatlarda Garry ve Onyekuru, ortada da Feghouli'nin olduğu bir düzen bizi devre arasına kadar taşır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir