29 Ekim 2018 Pazartesi

Belhanda / Ahmet Çalık değişikliğine takıldım, bizim adımıza kırılma noktasıydı


Belhanda / Ahmet Çalık değişikliğine takıldım, hatta maçın bizim adımıza kırılma noktası olduğunu yazdım. Burada yanlış anlaşılan noktalar var. Belhanda müthiş işler yapıyordu anlamında yazmadım bunu ama bazı arkadaşlar öyle anladı. Buradaki maksat hücumcu çıkarırken yerine stoper almak ve takımdaki birçok futbolcunun yerini değiştirmek zorunda kalmaktı.

Donk / Ozan Kabak ikilisi maça iyi başlamıştı. Donk'u Maicon'a göre daha güvenli görüyorum, özellikle de sol stoperde. Maicon / Ozan Kabak ikilisiyle Schalke 04 maçında yaşadıklarımız ortada. Ozan Kabak'ın üstün performansı olmasa büyük bir facia yaşayabilirdik. Donk'la daha güvenliydik ve geriden oyunu kurabiliyorduk. Hatta Donk'un hücuma sürpriz çıkışları da cabasıydı. 

Oraya Ahmet Çalık'ı yazınca Maicon'lu tandeme oranla daha da güvensiz bir hal aldık. Ahmet Çalık'ı çok fazla düşünmüyoruz ve sezon öncesi haricinde pek yüzüne bakmadık. İlk golde de hatası ortada. Donk / Ozan Kabak ikilisini bozmak bana göre alınmaması gereken bir karardı. Ben bu durumu kendimce eleştirdim.

Selçuk İnan da fena başlamamıştı bu arada. Hatta son yıllardaki standartına oranla iyi bir maç çıkardı bile diyebilirim. 3'lü orta sahanın en derininde, geriden oyun kurma noktasında iyi bir görüntüsü vardı. Donk / Selçuk İnan / Belhanda hattında da topu yönlendirme işini iyi yapıyorduk. Belhanda'nın yerine Ahmet Çalık girince Selçuk İnan'ı 8'e çektik, bana sorarsanız hata yaptık. 

Donk'un defansif orta saha performansı da fena değil ama Donk / Selçuk İnan / Badou Ndiaye hattında üretim zor. Selçuk İnan'dan Belhanda temposunu ve hareketliliğini bekleyemezsiniz. Selçuk İnan sizi sakin kılar, mevcut temposuyla da geriden top çıkarması daha iyidir. Zaten değişikliğin ardından 1-0 geriye düşünce de hamle çöpe gitmiş oldu. İlerleyen süreçte Donk forvete geçti ve işi biraz daha kaosa döndürdük.

Belhanda oyundan çıkıyorsa yeni bir hücumcu oyuna girmeliydi. Bu da kenara bakınca ya Muğdat Çelik ya da Atalay Babacan. Benim tercihim Atalay Babacan olurdu. Fiziği yetersiz deniyor da o vakit neden kadroya alıyoruz ki, bu hafta da U21 oynatsaydık. Orada duruyorsa hamle şansıdır ve bu tarz maçlarda sürpriz kazanımlar olabilir. Bir potansiyeli var ki bu adam kenardaydı.

Benim Fatih Hoca'dan beklentim daha cesur bir karar almasıydı. Çünkü onu diğer teknik adamlardan ayıran en önemli özelliklerden biri bu. Israrla değişim yaşayacağımızdan bahsediyorum. O değişim içinde bu gençlerin rolü büyük olacak. Bu noktadan sonra belli oldu ki şans bulup değerlendiremeyen çoğu isim yerine bu gençleri göreceğiz.

21 yorum:

  1. atalayı fizik olarak herkes ezer abi yunus da aynı sıkıntıyı yaşıyor,müthiş yetenekli çocuklar ama çok çelimsizler, rakibin sırtına çıksa rakip sivrisinek zanneder,ama ozana bak schalke maçında bile ezdi herkesi öyle fizik var çocuk da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ezer de o zaman neden maç kadrosunda yer alıyor.

      Sil
    2. e ne var ki bunda maça 13 kişi mi çıkacağız? birileri olacak elbet.

      Sil
    3. Nasıl ne var. Oradaysa o genç ve potansiyel sahibiyse böyle maçlarda şans gelecek işte.

      Sil
    4. potansiyelinden değil, sayısal açıdan bi mecburiyet var, hoca da kadroyu dolduruyor. evde oturacağına burada otursun diyor. yoksa beklentisi yok. bacakları çırpı gibi. üfleseler uçar.

      Sil
    5. Haklısınız, bence de fizik olarak eksikleri var ama sahada öyle isimler var ki daha kötüsü olmaz diye düşünüyorum. Gerets, Aydın Yılmaz'la Konya deplasmanını kazandığında da fizikler çok farklı değildi.

      Sil
  2. linnes ozan donk omer
    mariano badou sinan yunus
    garry mugdat.....olarak devam ederdim kontra oynardim geriye dusunce donk u ileri ikiliye dahil eder defans oyuncusunu o zaman alirdim...sinan orta saha da oynar fikrimde israr ediyorum..saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu CL deplasmanlarında düşünülse bile iç sahada ya da favori göründüğümüz maçlarda zor.

      Sil
  3. Atalay'ın kenarda olması eksiklerin fazla olmasıyla alakalıydı bence.Ayrıca hoca en azından maç havasını yaşasın diye onu yanında oturttu diye düşünüyorum.Fizik olarak o da Yunus da yetersiz kalıyor.Bazen altyapıdaki oyuncular oynasın diyoruz ama bu isimlerin fiziği yeterli düzeyde değil.Zaten yeterli düzeyde olsa hoca Ozan gibi sürer sahaya.Oynatmaktan çekinmez.Yazının ana fikrine katılıyorum ama kesinlikle Muğdat girmeliydi çünkü Ahmet girince düzen dağıldı ve bundan olumsuz etkilendik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi o zaman neden kenarda tutuluyor ki, ben bunu eleştiriyorum.

      Sil
    2. Yorumda belirttim zaten eksiklerin çok olması dolaysıyla maç kadrosuna alındığını düşünüyorum.Ayrıca maç havasını yaşasın diye de kenardaydı bence.Yunus dahi yazın fiziğini geliştirmek üzerine çalışmasına rağmen lig seviyesinde değil.Atalay hiç değil zaten ama zamanla olacaktır.Ha Ali Yavuz kenarda olur da oyuna girmezse eleştiri doğaldır derim çünkü fiziği çok iyi yani rahat kaldırır lig maçını ama ne Yunus ne Atalay şu an o noktada değil.Fizik olarak sanırım Recep, Malik gibi isimler de iyi durumda

      Sil
    3. Gerets, Aydın Yılmaz'ı yine bu yaşlar ve fizikle oyuna sürüp maçı çevirebiliyordu. Atalay oyuna girebilirdi tarafındayım hala. Sahada öyle isimler vardı ki kötü olmazdı.

      Sil
  4. "Belhanda müthiş işler yapıyor anlamında dedin" demedim asla. "Onun maç içinde önemi olduğunu belirttiğini" söyledim. "Belhanda çıkana kadar işler fena gitmiyordu. Belhanda kenara geldi vs. vs. vs. oyunu verdik." yorumlarını yapıyorsun. Belhanda'ya önem vermedin nasıl diyebiliriz ki?

    Bu yazında bile Belhanda çıkana kadar onun öneminden bahsediyorsun. Ne kadar Belhanda-Donk-Selçuk hattında topu yönlendiriyorduk desen de Fatih Hoca bile Belhanda'ya sitem ediyor başım dönüyorlu yorumunda. Gole kadar yaptığımız hiçbir şey yok diyor. Haklı da. Çünkü yok.

    Gençler konusuna gelirsek Belhanda'ya yaptığı sitemden sonra Atalay'ı oynatabilir. Yunus'u oynatabilir. Bunlar olabilecek şeyler. Milli Takım'ın Dünya Kupası elemelerinde Arda ve diğerlerinin biletini kesip Hırvatistan gibi önemli bir rakibe karşı gençlerle çıkıp 1 puan nasıl almıştı biliyoruz. O kadar medya bombardımanına rağmen hiç geri adım atmamıştı.

    Galatasaray'da da bir gün bir bakılır Atalaylı Yunuslu Ali Yavuzlu Recepli bir kadroyla oynuyor olmuşuz. Olabilir. Ama Belhanda yerine Atalay'ı ya da Muğdat'ı sokmamasından dolayı da cesaretini sorgulayamayız. O zaman kafasındaki düşünce başkadır öyle bir hamle yapmıştır. Tabii biraz daha cesur olmalı ama cesaretini yaptığı bir değişikliğe bağlamak kesinlikle doğru değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyebiliriz ki derken kaç kişiyi temsil ediyorsun :)

      Neyse, tartışma uzamasın. Sadece şunu diyeyim, Okazaki olayında kalmissin. Ondan öncesinde böyle bir sey yoktu.

      Ben de orada kaldığın için bundan sonra yazdığın çoğu yoruma cevap yazamayabilirim. Çünkü üzerine konuşulacak bir sey yok.

      Teşekkür ederim zaman ayırdığın için. Eleştiriler daima başım üzerine. Yeter ki bir konuya takılıp her konuya gerekli gereksiz muhalif olunmasın.

      Sil
    2. Okazaki olayında kalmadım. Daha önce de eleştiriyordum. Şimdi de eleştiriyorum. Katıldığım zamanlar da oldu. Olacak da. Gençler konusundaki bir yazın vardı çok iyiydi mesela. Katıldım.

      Belhanda konusunda Fatih Hoca bile sitem dolu konuşurken senin "Belhanda çıkana kadar fena değildik" yorumuna katılmamı bekleyemezsin. Geçmişte Belhanda transfer edilirken övgüyle bahsettiğinden olsa gerek bir türlü toz konduramıyorsun kendisine. Ama görünen köy kılavuz istemiyor ne yazık ki. Belhanda için her şey ortada. Dünkü maç için hangi sözlüğe, foruma girersen gir Belhanda hakkında iyi şeyler söylendiğini göremezsin. Genel kanı bu.

      Bundan sonra yorumlarıma cevap yazmayabilirsin. Senin tercihin. Saygı duyarım. Burda yazılarının her cümlesini noktasına virgülüne kadar okuyup eleştiriyorum. Bu koyu muhalif bir tavır değil kesinlikle. Değer verip yorum yazıyorum. Okazaki olayından dolayı saldırgan bir tutum içinde olduğum düşüncesinin esiri olmamalısın...

      Sil
    3. Her konuda ayrı bir cephe açmışsın da gerçekten sıktı :)

      Belhanda'nın sakatlığı konusunda sitem dolu konuştu, performans değil. Geçen maç sonrasında ve öncesinde de Belhanda hakkında övgüyle bahsetti mesela. 1 hafta içinde hem de.

      Belhanda'yı eleştirdiğim, yerin dibine soktuğum onlarca yazı gösterip koyarım önüne, sonra yüz bulup da bu bloga bir daha giremezsin bile. Biz de her şey kayıtlı.

      Yorumlarına cevap atmamayı geçtim, bundan sonra bu konu hakkında yorum gelirse yayınlanmayacak bile. Okazaki konusuna takıldın kaldın, orada kal bence, sıktı çünkü, diğer arkadaşlara ayıp.

      Bu cepheye de yazayım, bundan sonra bu konu hakkında yazılan yorumlar yayınlanmayacak. Forumlar, sözlükler umrumda değil, herkesin düşüncesi kendine. Benim forumum da sözlüğüm de burası.

      Sil
  5. Selçuk bence 6 numarada oynamalı bundan sonra. Orası 8 numaraya göre nispeten daha az tempo gerektirdiği için, Selçuk'un yaşlılıktan dolayı ortaya çıkan defoları daha az göze batıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan 6 numarada oynamayı 3-4 sene önce başarmalıydı, şu an orası için bile geç kaldı.

      Sil
    2. Selçuk en iyi işi olan geri pası yaparken bile geç kalıyor

      Sil
    3. O da doğru. Aslında en mantıklısı altyapıdan birini oynatmak. Ahı gitmiş vahı kalmış Selçuk'tan daha kötü olamaz herhalde.

      Sil
    4. Futbol onu bıraktı diye yazılan yorumlar doğru. Eğer 3-4 sene önce kendisini regista'ya atabilseydi bu top tekniğiyle bir şeyler yapabilirdi. Şimdi temposu da her geçen yıl daha da sıfırladı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir