26 Ekim 2018 Cuma

Çok fazla sakatlık var, takımın kondisyonu da beklenen seviyenin aşağısında


Fatih Hoca'nın Schalke 04 maçının ardından söylediği önemli sözler var. Bunlardan ilki "sakatlıklarla" alakalı. Çok sayıda sakatımız var ve bu sakatlıkların geneli de "darbeye" bağlı değil. Nagatomo gibi şanssızlıkları bir kenara bırakıyorum, o da işin talihsiz tarafı. Bazı futbolcular ardı ardına adaleleri tutuyor ve kenara geliyor. Bu durum da haliyle "performans ekibi" üzerinden sorgulanıyor.

"Bir oyuncu devamlı sakatlanıyorsa profesyonellik anlayışını tabii ki sorgulayacaksınız. Böyle bir şey yok. Bugün Ozan sakatlandı mı? Sakatlanmadı, kramp girdi. Ancak bu vaziyette oynamaya devam ediyor, ona 'Kalacaksın' dediğim için. Mesele bu."

Bursaspor maçından önce bazı isimlerden kaynaklı sakatlık ihtimalinden söz ediyorduk. O gün daha derin bir rotasyon uygulamak gerekiyordu. Yine de o rotasyonu yaparken Milli Takım'da yer almayan Fernando'yu kenara almazsınız. Hele ki Donk'un durumu yüzde 100 değilken. Fernando'nun sakatlığının ardından Fatih Hoca'nın tepkisi büyüktü. Çünkü beklenmeyen bir şey.

Şu an Şampiyonlar Ligi'nin en az mesafe kat eden takımıyız. Fatih Hoca'nın takımlarının daha ısıran ve agresif halini biliyoruz, beklenti de bu. Hocanın da düşüncesi budur ama şu ana kadar sergileyemedik. 3. döneminde Scott Piri ile çalışıyor ve mükemmel hazırlık dönemleri geçiriyorduk. Şu görüntüde de akıllara ister istemez o gelecek. Çok fazla sakatlık var, takımın kondisyonu da beklenen seviyenin aşağısında.

Futbolcuların da fedakarlık yapması gerekiyor. Zaten hocanın 2. söylemi de değişimle alakalıydı. Ocak ayında da bu değişim devam edecek, yaz aylarında da. Geçen sezon bu kadroyu Fatih Hoca böyle kurmazdı. Birçok ismin onun oyun tarzıyla alakasız olduğunu düşünüyorum. Beklenti duyulan bazı isimler ise istikrarın çok gerisinde. Konuşulmasa da Fernando ve Mariano böyle, Maicon ve Feghouli'yi ise saymıyorum bile.

Ozan Kabak bu fedakarlığı yapıyor, formanın ağırlığının farkında. Ya da sorumluluk alabilecek başka futbolcularımız da var. Bir de en ufak sakatlıkta "yokum" diyebilen Eren Derdiyok gibi isimler. Geçen sezon Tolga Ciğerci'yi yazdım durdum, bazı isimler de bu yolda yürüyorlar. Çok zor bir süreç bu ve şu yapı ekseninde Fatih Hoca'dan daha fazla ne beklenebilir?

16 yorum:

  1. Performans ekibini degistirmesi lazım hoca nin, SCOTT pirinin öğrencisi dedikleri yasin küçük sınıfta kaldı maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca farklı konuşuyor, ben de onu dinlemek durumundayım. Bilmediğim bir konu çünkü.

      Sil
  2. Maicon,feghouli,eren gibi oyuncular hocanın tarzına uygun degil onun dışındakiler hocaya uygun bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haliyle Mariano ve Fernando da değil maalesef.

      Sil
  3. belhanda'ya sallıyoruz ama hocanın dediği gibi görevden kaçmıyor en azından. feghouli gibi bir karakter(!) için 4 belhanda için 444 eleştiri olması çok adaletsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, ben de ısrarla bunları yazıyor ama eleştiriliyorum :)

      Sil
    2. Feghouli'nin Belhanda'dan daha kötü bir karakter olması ve hiçbir katkıda bulunmaması Belhanda'nın doğru şeyler yaptığı anlamına gelmez. Şimdi bununla ilgili hayattan çok örnek veririm de uzun sürer diyeyim. Karşılaştırmaların daha mantıklı olmasını diliyorum!!

      Sil
    3. Çoğu isme kıyasla Belhanda iyi bile işler yapıyor. Bence mantıklı bir kıyas bu.

      Sil
  4. Sakatlanan isimlerin çoğu sakatlığa yatkın futbolcular.Serdar, Eren ve Fernando mesela.Feghouli zaten hiç hazır olmadığı için 2 maç üst üste kaldıramadı.Onyekuru milli takımda sakatlandı.Emre'nin kendisine yapılan sert faullerden sonra uzun süre sakatlık yaşayacağı da az çok belliydi zaten.Nagatomo'nun sakatlığı da pozisyon gereğiydi.Yani Yasin Küçük sakatlıklar noktasında biraz fazla eleştiriliyor bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca da bu yönde açıklamalar yapıyor. Şu aşamada buna inanmak durumundayız.

      Sil
  5. Prandelli donemindeki takimin sene sonunda kondisyonu çok iyiydi halen daha ondan sonra da ben takımın güçlü olduğunu pek gormedim. Geçen sene iyiydi denilebilir belki ama Avrupa'da yoktuk geçen yıl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon her şeye rağmen fena değildik. Bu sezon da iyi olmamızı beklerdim ama enteresan bir durum oluştu. Fatih Hoca, bu durumu ekibe bağlamasa da sorun onlardan kaynaklı da olabilir.

      Sil
    2. Prandelli döneminde bir çok oyuncunun antrenmandan şikayet ettiğini duyuyorduk.Yatmaya alışkın olanlar kazandı zaten sonuçta

      Sil
  6. Mancini ve Prandelli'nin kondisyonerleri ve teknik ekibi mükemmeldi o zamanlar Juventus vb. hangi takim olursa olsun kafa kafaya oynuyorduk, o zamanki zeminler kendi stadimiz da dahil cok daha kötü olmasina ragmen sakatlik da cok az oluyordu ama su anki teknik ekipte ciddi sikintilarimiz var ne tempomuz var ne de saglam kalabiliyoruz depar atan sakatlaniyor. Kisacasi ve ne yazik ki ekibin geri kalani hocanin kalitesinde degil ki ben Scott Piri'nin bile hocanin ayarinda oldugunu düsünmüyorum, su an gelinen nokta gercekten vahim iki oyuncu daha sakatlansa takim kuramiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünya çapında teknik ekiplere sahiptiler. Biz de o ekipleri gerçek anlamda kullanamadık diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir