29 Ekim 2018 Pazartesi

Donk'un performansından bağımsız, forvet için şu yorumu yapmam ne kadar acı


Fatih Terim'in 4. döneminin en büyük kazanımı "Donk" desek yanlış olmaz. Geçen sezon orta sahada verdiği katkıyla şampiyonluğun x faktörüydü. Acaba tek atımlık mı diye düşünürken, bu sezon gösterdiği performansla onun da üzerine çıktı. Orta sahada Fernando'dan daha formda, stoperde Maicon'dan daha iyi, forvette ise belki de en önemli koz.

Forvet için şu yorumu yapmam ne kadar acı. Donk'u forvet oynatarak sezona devam etmek elbette "ütopik" bir düşünce ama elimizdeki en iyi isim de sanki o. Malatyaspor deplasmanında Eren Derdiyok'a "pivot santrafor" nasıl oynar dersi vermedi mi? Eren Derdiyok'un Galatasaray formasıyla böyle bir pivot performansını izledik mi?

Mourinho'nun Fellaini'yi forvete atması gibi bir koz halini aldı. Maç içinde Donk'u forvete atıyoruz ve bunun ekmeğini de yiyoruz. Hava hakimiyeti, atletizmi ve fiziğiyle ön alanda iyi iş çıkarıyor. Set oyunumuz yok, ısrarla oyunu kenarlara taşıyor ve topu ortalıyoruz. Ceza sahası içinde o kafayı vuracak bir forvetimiz yok. Eren Derdiyok'u biraz olsun ayırırız ama istikrardan çok uzaklarda.

Donk'u oraya atınca havadan müthiş servisler yapabiliyor. Malatyaspor maçında bu tarzda birkaç asist girişimi oldu ve net pozisyonlar izledik. Etrafında hareketli ve gol sezgisi yüksek isimlerle bu özelliği müthiş işe yarardı. Etrafında olanlar Sinan Gümüş, Muğdat Çelik gibi isimler olunca golü bulamadık. Bir de duvar olabilirse tam anlamıyla bir pivot santrafor izleyeceğiz.

Forvet bir yana, stoperde de Serdar Aziz sonrası en önemli alternatif. Orada da top tekniği, hava hakimiyeti ya da atletizmiyle ön planda. Sakin oynuyor, topu geriden iyi çıkarıyor ve yine Malatyaspor karşısında orta sahaya geçene kadar stoper performansı olumluydu. Lokomotiv Moskova karşısında da stoper izledik ve iyi bir oyundu. Daha bu adam ne yapabilir ki, neredeyse en önemli kozumuz diyeceğim.

Ocak ayına kadar bir formül gerekiyor. Son 7 resmi maçında 3 gol atabilen bir Galatasaray var. En iyi forvet performansını da Donk gösteriyor, ortam bu. Donk'u forvete atar ve yanına birini mi yazarız yoksa başka bir formül mü buluruz bilmiyorum. İdare etmemiz ve gol atmaya başlamamız lazım. Oyun kitlendi, hücumda da sıfırlamak üzereyiz.

13 yorum:

  1. hatta yunus yerine maicon girseymiş iyimiş, bütün hava toplarını aldı yanında maicon da olsaydı gol bulurduk bence, tabi fatih hocayı niye stoperi santrafora atmadın diye eleştirecek halim yok,diğer bir durum da takım fizik durumu berbat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'un sakatlığı vardı sanırım, söyleniyordu bu. Yoksa Çalık tercih edilmezdi.

      Sil
  2. Fellaini örneği ile Donk'u forvette oynatalım düşüncesine katılmıyorum. Mourinho Fellaini'yi forvete atar çünkü kariyeri orta saha, on numarada geçmiştir çoğunlukla ve hücum tecrübesi vardır. Ve Mourinho Fellaini'nin forvete yatkınlığı olsa bile forvet olarak sahaya sürmez. Arada bir uzun boyu ve fiziğinden yararlanmak için ileri alır o kadar.

    Donk ise kariyerinde hücuma yakın hiçbir mevkide oynamamıştır. Ön libero stoper civarında dolanmıştır. Arada uzun boyu ve güçlü fiziğinden yararlanıp gol bulmak için ileri alınır ama daha fazlası olmaz. Devre arasına kadar forvet oynatalım gibi ütopik bir düşünce hiç olmaz ki Fenerbahçe ve Schalke gibi önümüzde iki kritik maçımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fellaini örneği o kadar doğru bir örnekti ki. Sırf muhalif görünmeye çalışmak için her yazı altına boşa muhalefet etme boşuna :) Forvet olarak sahaya sürülsün demiyorum, bunu geçen maç yazısı yorumunda da yazdım, buraya da yazayım.

      Sil
  3. terim sözleşmesini tamamlamadan ayrılabilir. bu kadar imkansızlık içinde çırpınıyor, buna rağmen yönetim ocak ayını da boş geçebilir. e hoca da delirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrılacağını bu saatten sonra zannetmiyorum.

      Sil
  4. Valla Donk ilk onbirde forvet olarak başlasa hiç şaşırmam ve bu şartlarda da yanlış karar olmaz bu.Ayrıca Donk Eren'den de, Sinan'dan da, Muğdat'tan da daha çok güven verir bana forvet oynatılsa.Evet ütopik bir düşünce oluyor ama mecburuz.Şartlar bizi buna itiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 dk için yetmez kondisyonu santrafor oynamak için

      Sil
    2. Ben şaşırırım, çıkmaz. Yine de maç içinde Mourinho'nun Fellaini'si gibi bir koz olacağına inanıyorum.

      Sil
    3. Sinan'a verilen bu kadar şansa rağmen hala yetersiz ve laubali hali gözümün önüne gelince ben Donk'u her maç santrafor olarak yazarım, ilk 11 yaparken Muslere'dan sonra yeri banko ikinci oyuncu olur hatta Donk forvette. Sinan da bence GS topçusu olmadığını ispatlamak için çırpınıyor. Garry de iyice halı saha kafasında oynamaya başladı, tercihleri hep şut, pas oyunundan koptu. daha evvel de demiştim takım 1 aydan fazxla bir süredir karaktersiz bir şekilde sahada takılıyor. Hoca da maç sonu bunu vurguladı zaten. Arsenal gibi oynayan bir Malatya ve Burnley gibi top şiririp gereksiz yan ve geri pas yapan bir GS izledik bu haftaki maçta da. Transfer ve sakatlıklara ek olarak daha ciddi sorunlar var bence...

      Sil
    4. Sen de mesela benim gibi anlattın olayı ama ben anlatınca bazı takıntı sahibi arkadaşlar "Donk forvet oynasın" dedin diyorlar :) Ne dersin o takıntılı arkadaşlar için :)

      Sil
  5. bakın arkadaşlar,
    bu adam https://www.transfermarkt.com.tr/jean-ricner-bellegarde/profil/spieler/450050
    ve bu adam https://www.transfermarkt.com.tr/cheick-doucoure/profil/spieler/543387
    tanımam etmem. izlemedim. resimleri bile yok zaten. ama övgü dolu yorumlar var haklarında. sözleşmeleri bitiyor. bonservisleri de ucuzdur. git lens ile otur masaya bitir işi. al getir ne olacak. en kötü poko gibi çıkarlar. ndiaye gibi çıkarlar belki de. scout ekibinin haberi var mıdır acaba. veya varsa bile yönetim dinler mi.. hiçbir şey yapmıyor kulübümüz ya!

    biz burada çırpınırız, hoca donk ile maç kazanmaya çalışır, fransa 2. ligi siyahi orta saha forvet kaynar, kulübümüz hiçbir şey yapmaz!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fikrim olmadığı için yorum yapamıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir