30 Ekim 2018 Salı

Fenerbahçe karşısında kaderimizi sakatların geri dönüp dönemeyeceği belirleyecek


Galatasaray'ı bu sezon "sakatlıklardan" bağımsız konuşmak zor. Nedenlerine giremiyorum, çok anladığım bir konu değil. Adalelerdeki zorlamalar sezon başı yapılan yüklemelere bağlansa da Fatih Hoca bambaşka şeyler söylüyor. Bazı futbolcuların yeterince özverili olmadığı sonucu Bursaspor ve Malatyaspor maçlarının sonunda yapılan basın toplantılarında ima edildi.

Fenerbahçe karşısında kaderimizi sakatların geri dönüp dönemeyeceği belirleyecek. Emre Akbaba ve Nagatomo gibi isimlerin geri dönemeyeceği kesin, diğer sakatlar adına ise ihtimal var. Galatasaray'ın resmi internet sitesinde bu konuyla alakalı bir açıklama yayınlandı;

Belhanda: Yarın idmanlara katılacak. 
Linnes: Tedavisinin ardından yenilenme idmanına katıldı. 
Serdar & Eren: Tedavinin ardından düz koşulara başladılar. 
Onyekuru & Feghouli: Tedavinin ardından tempolu koşulara başladılar. 
Fernando: Tedavisinin ardından takımdan ayrı çalıştı.

Hocanın, Belhanda konusunda çelişkili yorumları oldu. Bursaspor maçı sonrasında sakatlıklar için mesaj verirken Belhanda'yı övmüştü. Malatyaspor maçı sonrası ise aynı mesajı Belhanda'ya da verdi. Maç içinde tansiyonunun düştüğü söyleniyor. Adale sakatlıkları az çok anlaşılıyor da bir yandan bu tarz sorunları da yaşamak fazlasıyla ilginç. Neyse ki Belhanda'da sorun yok, Fenerbahçe karşısında sahada olacak.

Linnes'in de bir sakatlığı olmuş. Malatyaspor maçının iyilerinden biriydi, sağ kanadı otoban yapmıştı ki o an kenara gelmesini eleştirdim. Zannettim ki Mariano cezalı duruma düştüğü için Linnes kenara geldi. Oysa durum sakatlık nedeniyleymiş, buna yapacak bir şey yok. Takımın en özverili isimlerinden biri, mutlaka Fenerbahçe karşısında sahada olacaktır. Mariano da cezalı ve alternatifi kalmadı.

Eren Derdiyok'un kariyeri boyunca olmazsa olmazı "istikrarsızlığıydı". Normalde şans verilmez ama o kadar alternatif yok ki mecburen yine sahada olacak. Ocak ayına kadar katlanacağız, yapacak bir şey yok. En ufak durumda sakatlığını öne sürmesi ve arkadaşlarını yalnız bırakması hoş bir durum değil. Serdar Aziz'in de maalesef böyle bir kronik durumu var ve onu da Milli Takım'ın ardından rotasyona almalıydık. Sakatlık geliyorum dedi. Fenerbahçe karşısında bu ikili 11'de olur.

Onyekuru'yu da arıyoruz. Hücum için büyük bir koz. Kenara bakınca Onyekuru gibi patlayıcı özelliği bir ismin olmaması handikap oldu. Hele ki Garry Rodrigues'in şu formsuz zamanlarında. O da Milli Takım'da adale sorunu yaşamıştı, geri dönecek gibi görünüyor. Feghouli'yi de ısrarla kenarda tuttuk, Milli Takım'dan döndükten 1.5 gün sonra 11 başlattık. Haliyle zorladı, sakatlık geldi. Bu ikilinin de Fenerbahçe karşısında sahada olacağına inanıyorum.

Fernando konusu muamma. Hala ağrılarının olduğu söyleniyor. Geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından kendini daha da sakınan, performans olarak düşen bir futbolcu. Bu yüzden kendini sakınıyor ve tam olarak hazır olmadan sahaya çıkmak istemiyor olabilir. En kötü halinin bile takım içinde önemli bir rolü olduğuna inanıyorum. Fenerbahçe karşısında o da sahada olabilir ama bu biraz da kendisine bağlı.

12 yorum:

  1. abi tamam da adale sakatlığı yaşamayan oyuncu kalmadı, fatih hoca da tabi ki performans ekibini ve kondisyonerleri falan ortaya atmak istemiyor ama ciddi bir yükleme sorunları var hadi sakatlıkları geçtim takımın fizik ve kondisyon olarak yerlerde, ş.liginin en az koşan takımıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orası kesin, bir şeyler var. Geçen sezon başı Tudor'un ekibinin yaptığı yüklemeyle geçtik diyelim. Bu sezon için sıkıntı olduğu kesin.

      Sil
  2. Muslera Linnes Ozan Serdar Ömer Fernando Badou Belhanda Onyekuru Garry Eren

    Büyük ihtimal bu kadro çıkacak.Ben Sinan'ın oynayacağını düşünmek istemiyorum zaten.Henry umarım maç gününe kadar tamamen hazır olur.Yazdığım kadroda Fernando olmayabilir belki ama ben bir şekilde oynayacağını ve bu kadroyla çıkılacağını düşünüyorum.Sinan, Feghouli ve Donk da hamle oyuncularımız olur gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando bu maç oynayamaz gibi, Donk kesin 11 başlayacaktır.

      Sil
  3. muslera-linnes-ozan-serdar-ömer donk-ndiaye-belhanda garry-eren-feg ya da onyekuru,serdar ısınma da yer almışsanıyorum ama yine de tam atlatamadıysa sakatlığı donk oynar bence tabi donk stoperde oynarsa bu sefer fernando nun dönmesi gerekiyor ama takımla çalışmaya başlamadı daha o yüzden fb maçında zor görüyorum, hoca riske atmaz çünkü daha da kötüye gidebilir tam iyileşmeden gelirse eğer,onyekuru ve feg aynı şekilde ısınma da yer almışlar, umarım dönerler fb maçına kadar tabi ne kadar hazır olurlar hiç bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli değil de Onyekuru'yu yazarsak bu 11 çıkar. En azından kulübe biraz daha alternatif kazanacak.

      Sil
  4. Ligteki hiçbir teknik direktör Fatih Hoca kadar büyük bir sıkıntı içinde değil. Üzerine düşen büyük sorumluluk bir yana alternatifsiz, sakatlıklarla dolu bir kadro ve özverisiz birkaç futbolcu ki aldıkları maaşın hakkını vermeyenler bunlar.

    Malatya maçı sonrası söylemek istediklerini söyleyemediğini dile getirdi. Rakiplerin alternatifli kadroları diyerekten bunu dile getirdi. Yönetime kızacak ama kızamıyor. Çünkü Özbek yönetiminin o büyük enkazını temizlemekle uğraşan bir yönetim var. Bu kadar yokluk içinde mevcut oyuncular da özverisiz davranınca o da haliyle başka türlü konuşuyor.

    Fenerbahçe maçında tabii ki sakatlıkların düzelmesi kazanmamız için yarar sağlayacak. Bu herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Çünkü hepsi de takımın as oyuncuları. Yarar sağlayan oyuncuları. Yaptığın tespite tamamiyle katılıyorum.

    Bu durum Fatih Hoca'nın da elini rahatlatacaktır. Ta ki devre arasına kadar. Öyle ya da böyle götürecek bu işi. Devre arasında Feghouli başta birçok oyuncunun satıldığına ve yerlerine yenisinin alındığına şahit olabiliriz. Şu an bu kadar sakat ve özverisiz futbolcular göz önüne alındığında, buna Fatih Hoca'nın susarak yaptığı tepkiye eklersek durum bunu gösteriyor...

    YanıtlaSil
  5. Florya'da yine Scott Piri'nin ayak sesleri duyulur mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an farklı bir görevi var diye biliyorum. Fatih Hoca göreve geldiğinde mutlaka onu düşünmüştür.

      Sil
    2. Ben internetten kısa bir baktım ama şu an yaptığı işi/görevi göremedim. Boştaysa gelsin yahu :)

      Sil
    3. Euro 2016 zamanı Fatih Hoca'yla çalışmışlardı. Akademi tarzı bir şey kurdu diye hatırlıyorum, aklımda öyle kalmış.

      Sil
    4. Olabilir bir bilgim yok maalesef. Ancak Scott Piri olmasa bile iyi bir isme ihtiyacımız var gibi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir