19 Ekim 2018 Cuma

Galatasaray 1-1 Bursaspor, kazanamıyorsan kaybetme maçı izledik


İlk yarıdaki sakatlık sarmalının ardından "kazanamıyorsan kaybetme" maçı izledik. 1-0 geriye düşmemizin ardından verilen reaksiyon müthiş, 2. yarı başladıktan sonra 1-0 geriye düşene kadar ki görüntü ise kabul edilemez. Son 15 dakikaya kadar Belhanda ortada yokken, son 15 dakika sonrası beraberliği kurtaran isim oldu. Takımda hızlandıkça o da büyüdü diyelim. 

Serdar Aziz için rotasyon tamam da Feghouli ve Fernando sakatlık beklenmeyen isimlerdi. 3 oyuncu değişiklik hakkı dolduktan sonra da sahada sakatlık riski olan futbolcularımız vardı. İlk yarıda 3 oyuncu birden değiştirmenin takımı fazlasıyla bozduğuna inanıyorum. Başarılı 10 pası üst üste yapabildiğimiz 3 tane pozisyon yoktur. Topa sahip olsan da pas kaliten yerlerdeydi.

İlk yarıda oynanan futbolu değerlendirmem imkansız. Bursaspor'un hızlı hücumcuları var ve her an seni cezalandıracak nitelikte. Golü de böyle yedik zaten, oluşan penaltıda Mariano'nun açık bıraktığı kanadı Ozan Kabak kapatmaya çalışırken geldi. Bu tarzda başka pozisyonlar da var. Maalesef kanatları hiç savunamadık. Mariano ve Ömer Bayram'ın etkisi yoktu, hücum tarafına bakınca Sinan Gümüş ve Garry Rodrigues de buna eklenir.

1-0 geriye düşene kadar ki geçen sürede sakatlıklarda kalmış gibiydik. Kazanmak için biraz daha hızlanmanız lazım, sahada iyi savunma yapacağınız ya da kaos yaratacağınız bir kadro yok. 1-0 geriye düştükten sonra ise takım hızlanmaya başladı, seri şekilde dikine oynamaya çalışırken etkili olmayı başardık. Burada aslan payı Belhanda'ya çıkar, beraberliği o getirdi. Kazanabilirdik de, pozisyonları değil ama imkanı bulmuştuk. 

1-0 geriye düştükten sonra ki fark Belhanda'nın sağ kanada biraz daha yakın oynamasıyla alakalı. Belhanda'nın kanatta verdiği reaksiyon çok iyiydi. Sinan Gümüş ağırlıklı olmak üzere onunla etkileşime giren her futbolcuyu müthiş kullandı. Sağ taraftaki etkimizin Mariano gibi bir bekle desteklenmesini beklerken adım atmaya hali kalmamıştı. Sağ tarafta Belhanda tek başına maçı çevirmeyi başardı. Bunu genele yayması durumunda bambaşka şeyler olur. 

En önemli sorunlardan biri geriden oyun kurmamız. Mariano'nun kanadının savunma tarafında açık vereceği aşikar ve Bursaspor da oraya yüklendi. Serdar Aziz ve Maicon'a müthiş baskı uyguladılar ama Ozan Kabak'ı zorlamadılar. Ozan Kabak'la da geriden iyi çıkamadık. Selçuk İnan değişikliği belki bununla alakalıydı ama o da mücadele içinde ayakta kalamıyor. Fernando'nun sakatlığının handikabı da bu.

Milli Takım dönüşleri bize yaramıyor. Birçok sakatlık sorunu oluştu, yorgun gelenler oldu derken karmaşa içinde geçen bir maç oldu. Yaşananlar itibariyle "kazanamıyorsan kaybetme" diyorum. Bu 1 puanın artısını mutlaka yaşarız. Yine de kazanabilirdik, üzücü olan bu. Sakatlıklarla alakalı hasar tespitini bekleyelim, Schalke 04 maçı sonra konuşulur.

29 yorum:

  1. Ozan icin bu tarz kritik maclar tercih edilmemeli...Bence Fernando Feghuliye kıl oldu cıktı, sen en yuksek parayi al afedersin kıcını devir her firsatta baslarim ulen dedi bence...darbe bile yok ama 3 sakat var cok ilginc..evet sayın sırıtkan yöneticilerimiz nasil egleniyor musunuz? terim in taraftara olan tepkisi ise sacmalik, ne desin taraftar, sussun mu oyuncunun kosmaya mecali yok ne yapsin ateslemesin mi? onlarca haklı bahanen var zaten neden taraftara atar yapiyorsun ki? cok yazik, bu tecrubeye yakismadi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan Kabak'lık bir sorun yok. Serdar Aziz sakatlığında yine ona dönecektik. Ahmet Çalık daha fazlasını vermeyecekti ve Donk'un da sakatlık durumu var.

      Sil
    2. fatih hoca taraftarın futbolcuları acele ettirdiği bu yüzden de kimsenin sorumluluk almadığını söyledi yani oyuncular yanlış bir pas ya da bir top kaybında acayip bir tepki görüyor hoca nın rahatsız olduğu konu bu. Ozan konusuna gelirsek maçın bence bizim adımıza en iyisi, 18 yaşında çocuk daha ne yapabilir kardeşim ? her topa müdahele etti ikili mücadelelerde sakhoyu falan ezdi resmen zaten rotasyon dar kim oynayacak stoperde, maiconun halini gördün maç da ,onun yüzünden rakip sürekli baskı yaptı ki hoca da buna benzer birşey söyledi maç sonunda.

      Sil
    3. az önce yine okudum açıklamalarını hocanın bu taraftarın tepkisi ile ilgili, ultraslan sanıyorum bu konu ile ilgili sorumluluk almalı yoksa çok oyuncu kaybederiz

      Sil
  2. belhandanın bir top kaybından dolayı o boşluk oluştu, o sıra mariano hücuma çıkmıştı belhanda gereksiz bir top kaybı yaptı haliyle mariano hücumdayken o boşluk oluştu,hector bellerin falan olması lazım ancak oraya yetişebilmek için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun belli anlarda 2 metre öndeki topa dahi hareketlenmediğini gördüm.

      Sil
  3. sezon başından beri mariano,fernando,maicon gibi oyuncular fizik olarak bitik durumdalar bunu konuşmalıyız neden böyle diye,ilk yarıdan 3 sakat vermek normal bir durum değil performans ekibi ciddi anlamda sorgulanmalı,şu ilk yarıda ki o 3 sakatlığı geçtim milli ara da donk,belhanda,garry,onyekuru,selçuk daha önce eren hepsi sakatlandılar sebebi nedir bunların sakatlanmayan oyuncu kalmadı neredeyse, hamza hoca döneminde de böyle sakatlıklar veriyorduk, o zamanlar bu takım hiç çalışmamış falan diyorduk sanırsın 22.hafta da falanız daha 9.haftadayız ileride ki maç trafiği iyice artacak o zaman oyuncu kalmayacak elde daha şimdiden bu haldeysek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu yabancı futbolcumuzda büyük düşüş var. Yorumuna katılıyorum, geçen sezonun ardından bitti o isimler.

      Sil
  4. 3 sakatlığında nasıl olduğunu anlamadım. Bir şey oldu da ben mi kaçırdım, bilmiyorum. İlk yarıdan mecburi 3 oyuncu değişikliği ve giren-çıkan oyuncuların profil farklılıkları oyun yapımızı değiştirdi. Fernando'nun çıkması, Selçuk'un eski Selçuk olmaması Ndiaye'yi de bozdu bu maç için. Yediğimiz golden sonraki reaksiyon kısmen iyiydi. Ancak Rodrigues, Sinan, Mariano... Söylenecek söz bile yok :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçü de adale sakatlığı. Yorgunluk olabilir desem Fernando ne alaka. İnanılmaz bir maç izledik.

      Sil
    2. İzlememiş olsam, biri anlatsa böyle böyle oldu diye 'ya kardeşim sen ne kafası yaşıyorsun?' derim.
      Rodrigues nasıl yükseldiyse şu an öyle düşüyor malesef. Sinan desen tamamen kapalı kutu. Maçı sadece santrafor veya stoper eksikliğine bağlamak istemiyorum ancak şu takımda Ujfalusi ve Drogba olsa böyle bitmeyebilirdi. Bu iki eksik bazı maçlarda standartın altında kalmamıza neden oluyor.

      Sil
    3. Transfer dönemine döneriz bu durumda. Maalesef eksiklerimiz var ve rotasyonumuz çok dar.

      Sil
    4. Elbette döneriz. Benim Ujfalusi ve Drogba gibi dediğim isimler sadece iyi golcü veya defans değil. Bizim takımda kaliteli ayaklar olsa da lider özellikli oyuncu yok. Fernando var o da biraz var. Transfer yapılacaksa biraz da bu yönden bakılması gerekiyor.

      Sil
  5. bu maça 1-1 hiç yakışmadı. net bi skorla kazanılınması gerekirdi. 30 üstü oyuncularda düşüş var. bence feghoulidir belhandadır dolgun maaş alan yatan oyuncuları görünce onlar da maç seçer oldu. schalke maçında mesela bambaşka oynarlar eminim. bence takımın gençleşmeye hırslı oyunculara ihtiyacı var gibi. önce fenerbahçe gibi takıma kötü örnek olan belhanda feghouli gitmeli tabi. sonra yavaştan 30+lar. şöyle en az 5 tane 25 yaş altı oyuncu olmalı ilk 11de. onlar taşımalı oyunu. yoksa her maç fatih terim faktörü nereye kadar yani. maç seçtikleri çok açık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schalke 04 karşısında mutlaka görüntü değişecek. Değişim için ise zaman lazım.

      Sil
  6. İlk golü Belhanda'nın yaptığı ve artık klasikleşen top kayıplarından biri yüzünden yedik bence.Orda Mariano'nun dönmesini bekliyorsun ama koşmayı bırak yürüyecek hali yok.Topu kaptırdıktan sonra da bi anda kontra yedik ve Ozan topa müdahale edeyim derken penaltıya sebep oldu golü yedik.Golü yememizde en büyük pay sahibi olan Belhanda son 20-25 dakika sağa geçti ve çok iyi oynadı girdiğimiz pozisyonlar onun sayesinde geldi.Kanattaki bu performansından sonra insanın aklına acaba kanat oynasa daha mı iyi olur sorusu geliyor.Kanatta oynayıp top kaptırsa dahi hatası bi şekilde telafi edilir diye düşünüyorum.Orta sahada oynayıp top kaptırınca savunma da ileri çıktığı için az adamla yakalanıyoruz çünkü.Eldeki kanat oyuncularına bakınca da Belhanda kanatta oynasa daha iyi olur düşüncesi oluşuyor çünkü Sinan kanatta yokları oynuyor.Garry gol atana kadar kötü oynayacak artık bu belli.Feghouli zaten berbat durumda.Hoca Henry'nin bir süre olmayacağını da söyledi zaten.Yunus'u orta sahaya yazıp sağa Belhanda'yı atmayı bi denesek fena olmaz bence.Yunus aslen kanat ama daha yaşı genç olduğu için pozisyon evrimi geçirebilir diye düşünüyorum.Emre'nin sakatlığının uzun sürüyor olması çok büyük handikap yoksa ortada Emre olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da Mariano'nun sorunu ve fizik yapısıyla da eleştirilir. Belhanda konusunda kanat performansı mutlaka konuşulmalı.

      Sil
  7. takım top oynamıyor. haftalardır kötüyüz. yeter artık.
    fernando 3 ay sakatlansa üzülmem. donk'u korusun allah.
    mariano daha beter. şu ikisi overrated'ın şahı. keşke satsak.
    zeka ile olmuyor bu iş. silik oyna ben zekiyim de oh ne güzel. savaşacaksın. donk gibi. linnes gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl talihsiz bir yorum. Fernando 3 ay sakatlansa üzülmem demek ne demek. Umarım yaş olarak küçüksündür de bir nevi hoşgörülme durumun olabilir bu yorum için.

      Sil
    2. yaşım ufak değil de cümle talihsiz olmuş. fernando'nun en ufak faydasının olmadığını, donk her maç oynayacak olsa fernando'yu asla ve asla aramayacağımı söylemek istemiştim. abartıyorum çünkü anlaşılmak istiyorum.

      Sil
    3. Abartarak durumu anlatmak istemiş ilk adsız arkadaş, bir şey yazmadım o yüzden. Şu an en beğenmediğim isim bile gerekli yoksa, rotasyonumuz neredeyse sıfıra indi.

      Sil
  8. Aslan payını Belhanda'ya çıkaracağınıza ilk 75 dakikadaki Belhanda'dan bahsetmeliyiz bence. Ne koşmuş, kaç top çalmış kaç top kaybetmiş. Bir istatistik araştırması yapalım mi? Ya da ben dakikasına dakikasına yaptıklarını not tuttum, dilerseniz yazayım ama yazdıklarımdan sonra bırakın aslan payını, sahanın en kötüsü durumuna düşer Belhanda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ondan da bahsettim. Ama son 15 dakikası da mühim. Sezon devam ediyor çünkü, kimden ne alırız ona bakıyorum. Rotasyon yok gibi bir şey.

      Sil
  9. Herkes genç Ozan Kabak dan çok parlak gelecek bekliyor ve destekliyor. Bende çok isterdim ama izlediğimiz Ozan Kabak asla G.Saray da stoper olamaz. Genç yaşına rağmen ağır. İkinci hamlesi yok. Ciddi zamanlama hataları yapıyor. Topla iyi değil,bir stoper olarak da yeterince sert ve yıldırıcı değil. Oyuna pozitif katkısı yok denecek kadar az. Özgüveni de olmadığından rahat oyuna sokabileceği topları genellikle kaleciye geri pas ve yan pas olarak kullanıyor. Boşuna ısrar edilmemeli. Israr edilmesi yeni puan kayıpları getirecektir. İzlediğimiz gençlerin içinde gelecek vadeden hızlı, çabuk şutör Yunus. Yunus'un üzerinde durup onu geliştirmek çok daha doğru olur inancındayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper olur, çok da iyi işler yapar. Şu aşamada çok haksız yorumlar bunlar.

      Sil
    2. Bu yıl oynadığı en kötü maç buydu Ozan'ın. Diğer maçlarda da ufak hataları oldu, bu maçta da oldu. Topla çıkışlarda kayıplar yaptı. Penaltı kısmında ise hatayı sadece Ozan'a saymak hata olur. Belhanda'nın boş yere top kaybı, Mariano'nun koşmaması.. bunlar Ozan'ı o penaltıyı yaptırmaya mecbur etti, topu almaya çalıştı ama yapamadı. Fatih Terim'in takımlarında bu bir klasiktir. Çünkü oyun planımız defansı ortasahaya kadar çekmek. Arkaya atılan toplar da arada sırada bunu yaşayacağız. Bazen bek oyuncuları girip alacak bazen stoperler bu tarz hamleyle alacak topu. Bakınız aynı maç Maicon'un hamlesi.

      Sil
    3. Zamanla gelişecek, zamanla büyüyecek.

      Sil
  10. %100 emin değilim ama sanki bizim takım maç seçiyor. Bakın göreceksiniz Schalke maçında bambaşka bir takım izleyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schalke maçının görüntüsü mutlaka farklı olacak. Lokomotiv ve Porto maçlarında olduğu gibi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir