18 Ekim 2018 Perşembe

Galatasaray adına "Japon" mucizesi olduğuna inanıyorum


Galatasaray adına "Japon" mucizesi olduğuna inanıyorum. Transfer edilirken konuşulanlarla, gün itibariyle konuşulanlar arasında büyük farklar var. Belki ona en çok inanan kişiler bile bu kadarını beklemiyordu. Galatasaray'a geldiği günden bu yana müthiş bir "aidiyet" izliyoruz. Sol bek pozisyonu da yıllar içinde kanayan yaralarımızdan. Nagatomo bunu fazlasıyla dindirdi.

"Zanetti 40 yaşına kadar oynadı. Bana 30 yaşımda 'Amca' demeye başladılar. Yaşı 30 ve üstü olup da gayet iyi oynamaya devam eden futbolcuların hayatlarını inceliyorum. Ben de bu yolda ilerlemek istiyorum."

Geçtiğimiz günlerde Fatih Hoca şöyle dedi;
"Nagatomo'yu dinlendirmek için oynatmıyoruz ama dinlendirdiğimiz günde bile kendi başına 3 saat çalışıyor"

Kariyerini planlamış ve o doğrultuda profesyonelce hareket ediyor. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Avrupa'da mı devam eder bilemem. Bildiğim ise 40 yaşına kadar rahatlıkla oynayabileceği. Ülkesine döner, ABD yapabilir ya da başka bir yer. Galatasaray'da 2 sene daha kontratı var, bakarsınız bu bittikten sonra da devam eder. Ben şaşırmam.

O pozisyonda iyi de bir rotasyon kurduk. Nagatomo 32 yaşında ve Milli Takım'a gidiş gelişler büyük sorun. Mesafe uzak, haliyle de dinlendirme gereği olmazsa olmaz. Ömer Bayram arkasını şu ana kadar iyi doldurdu diyebilirim. Bu rotasyonda sol bek pozisyonu takımın en güvenilir noktalarından biri.

Kendi ülkesindeki kanallardan birinde sabah egzersizi diye bir programı var. Çalışması sadece saha içinde değil, her açıdan diri kalmaya çalışıyor. Takım içindeki en iyi örneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu yaşta böyle bir tempoyu da başka türlü korumak zor. 

8 yorum:

  1. kendine çok iyi bakan biri yuto, bence 2 sene sonra da devam eder GS da, en azından sorunsuz tecrübeli bir yedek olarak,umarım zanetti kadar oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zanetti kadar kesinlikle oynar. Avrupa'da bunu başarabilir mi bilmiyorum ama mutlaka o yaşları görecektir.

      Sil
  2. Fatih hoca ondan fazlasıyla memnun.O da burda olmaktan mutlu.2 sene içinde neler olur bilinmez ama böyle devam ederse bence futbolu da bırakır bizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben futbolu bizde bırakacağını düşünmüyorum aslında, ülkesine dönecektir :)

      Sil
  3. Enerjisi ile takıma da saha içinde ve dışında ayrı bir hava katiyor ve güzel örnek oluyor. 4. dünya kupası diye bir hedefi vardı. O zamana kadar bu seviyenin altına düşmez asla..

    YanıtlaSil
  4. İnter Milan döneminden takip ettiğim bir futbolcuydu. Hiç bir zaman takımı için yıldız bir oyuncu olmadı. Hatta Manchini onun yerine bir çok oyuncu denedi(Telles,Caner ilk örnekler) ama o da diğer Japon oyuncular gibi çalışkan pozisyon bilgisi yüksek oyuncu. Ji Su Park, Son Heung-min,Shinji Kagawa gibi oyuncular hiç bir zaman takımlarının yıldızı olmadılar ama takımlarında iş yapmış oyunculardı. Bu oyuncular temel olarak pas yapmasını, savunmada pozisyon almasını iyi bilirler ama oyuncu geçmek rakibi oyundan düşürecek pas atmazlar. Uzun süre oynaması meselesine gelince Asya kıtasından gelen sporcuların bedenleri genetikten midir nedir pek uzun süre dayanmıyor. 34 ten sonra serbest düşüş. Mesela Ji Su Park daha oynar diyorduk 34 ünde bıraktı.

    Nagatomonun Galatasaraydaki yerine gelince ise şuan kesinlikle oyunun üstüne kurulması gereken 3 adamdan birisi(Fernando,Mariano ve Nagatomo).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam aksini düşünüyorum. Birçok Japon oyuncu 40 yaşını görüyor, hatta Tsubasa'nın esinlendiği isim 50 yaşında devam ediyor :) Tabi Avrupa seviyesinde tutunmak zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir