31 Ekim 2018 Çarşamba

Muslera, Donk ve Ozan Kabak diyorum, belki 4. sıraya da Linnes'i yazabilirim


Şampiyonluk ve başarıların hikayeleri olur. O hikayelerin de kahramanları. Galatasaray'ın başarılarında da birçok isim sayabiliriz. En yakını geçen sezon kazanılan şampiyonluk. O şampiyonluğun da birçok önemli ismi vardı. Gomis'inden Linnes'ine kadar bir liste uzatır ve "hangi isim çok daha iyiydi" diye düşünürüz.

Bu sezon ise geldiğimiz şu noktada 3-4 isimden fazlasını saymak mümkün. Geçtiğimiz sezon performansı ve kalitesiyle ön plana çıkmış birçok ismin gerilediğini görüyoruz. Garry Rodrigues bunun başında gelir mesela, hadi Belhanda, Feghouli, Mariano gibi isimleri saymayalım. Nagatomo dahi iyi girdiği sezonu o çizgide devam ettiremez durumdaydı.

Sakatlık boyutu bambaşka nokta. Sağlık noktasında da istikrar sağlayabilen çok sayıda futbolcumuz yok. Sezon başı yapılan yüklemelerle de alakalı ya da futbolcuların kendisine yeterince bakmamasıyla da alakalı olabilir. Fatih Hoca ısrarla "futbolcuların kendine bakmamasının" altını çiziyor. Oysa yaşanan çoğu sakatlık adale sorunu.

Bu sezon istikrarlı şekilde devam eden isimlere bakalım. Muslera, Donk ve Ozan Kabak diyorum, belki 4. sıraya da Linnes'i yazabilirim. Muslera dışında yüksek beklenti duymadığımız isimler değil mi. Sezon başında Donk'un yenilenen sözleşmesini eleştiriyorduk. Şu an ise takımın dengelerine bakınca hak ediyormuş. Ozan Kabak ise sürpriz kazanım, bana göre sezonun en özel futbolcusu.

Muslera da bir çizgide devam ediyor. Taffarel'le buluşması performansını yeniden yukarı çekti ve bana sorarsanız geçen sezon bıraktığı yerde. Yalnız o kadar kötü durumdayız ki her maç Muslera'ya bakıyoruz. Schalke 04 maçında puanı kurtardı, Malatyaspor ve Bursaspor karşısında ise elinden geleni yaptı. Penaltıyı tutuyor, seken top gol oluyor. Önünde ısrarla değişen stoperlere rağmen bu performansı göstermesi büyük olay.

Donk'un geçen sezon verdiği performans büyük bir sürprizdi ve onu şampiyonluğun x faktörü olarak tanımlamıştım. Bu sezona bakınca onun da üzerine çıktı. Orta sahadaki performansı Fernando'dan daha istikrarlı, stoperde Maicon'dan daha iyi, forvette ise Eren Derdiyok'a göre daha iyi bir pivot. Bir futbolcudan daha fazla ne alabilirsiniz.

Ozan Kabak'ı eleştirenleri anlamam. Bu adam henüz 18 yaşında ve 7 tane profesyonel seviyede maç oynadı. Penaltı yapıyor diye eleştiriliyor, oysa o an futbolcuyla baş başa kalmasını kimse konuşmuyor. Nerede 2. stoper ya da sağ bek, neden orta saha bu kadar kolay geçiliyor. Ozan Kabak, risk almayı seviyor ve hamleli stoper. Böyle böyle büyüyecek. Gayet istikrarlı ve iyi bir büyüme bu.

Bu isimlere Linnes'i de ekleyeyim. Çizgisi Mariano'nun çok daha üzerinde. Fatih Terim geldiğinden bu yana istikrarlı şekilde devam edenlerden biri de o. Takımın en az kazananlarından bir de, acil şekilde sezon sonunda bitecek sözleşmesi uzatılmalı. Linnes gibi bir ismi parayla satın almak zor, elimizdeki değeri kaçırmamalı.

6 yorum:

  1. muslera müthiş kurtarışlar yapıyor ama mesela schalke maçında kono ya yaptığı faulu hakem görmedi, görse penaltı erkenden bitecekti maç ya da antalya maçında maicona attığı tekme daha ilk dakikalarda cüneyt çakır VAR a gitse kırmızı + en az 2 maç ceza belki 3 maç, cuma gününkü fb maçını bile kaçırabilirdi, bu zamanlama işlerinde ciddi sıkıntılar yaşıyor muslera

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar olabilir, yapacak bir şey yok. O hataları da olmasa Galatasaray forması giymeyecek zaten :(

      Sil
    2. Adsız eleştirebilirsin ama haksız yere eleştirme bence. Schalke maçında haklısın ama Antalya maçında haksızsın. O pozisyon ne penaltı ne kart. Muslera o pozisyonda rakibini sakatlamamak için gole neden bile olabilecek şekilde yandan salladı ayağını. Başka takımın oyuncuları öyle pozisyonlarda taban girip oyuncuları sakatlarken Muslera yandan salladı ayağını ve topa vurdu. Ne yapacaktı 'buyur geç birader gol at' mı diyecekti?

      Sil
    3. haksız yere eleştirme yok muslerayı bende çok seviyorum ama herşeye duygusallıkla ile yaklaşırsak musleraya kötülük yapmış oluruz,cepheden dünyanın en iyi 15 kalecisinden biridir ama yan top,zamanlama,oyun kurma anlamında ciddi zaafları var,tabi inşallah o zaafları biraz olsa da düzeltir sonuçta akıl yaşta değil baştadır, her insan öğrenir kaç yaşında olursa olsun

      Sil
    4. Bazı konularda gelişim zor, yaş belli bir noktaya geldi.

      Sil
    5. Antalya maçı dediğin için orada bir hatası olmadığını söyledim. Schalke dedin, ona katıldım. Elbette hataları var. Yan top sorunu hep vardı, Taffarel gelince biraz kapandı bu sorunu. Dediğin gibi oyun kurma anlamında da sıkıntısı var. Örnek Trabzon maçında topu dikti orta sahadaki boştaki rakibe attı, o hızlı atak gol oldu. Her maç çok yanlış yerlere attığı top/lar var. Haksız eleştiri derken sadece Antalya maçındaki pozisyondan bahsetmiştim yani. Yanlış anlaşıldım biraz. :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir