23 Ekim 2018 Salı

Mykyta Burda & Galatasaray, stoper transferi kesinlikle konuşulacak


Forvet transferi kadar konuşulmasa da farklı pozisyonlar için de transfer arayışı olduğuna inanıyorum. Stoper transferi de üst sıralarda yer alır. Maicon'un performansı bir yana, Ocak ayında Al-Hilal'in yeniden atak yapacağı konuşuluyor. Şu noktada dahi stoper ihtiyacı varken, Maicon sonrası kesinlikle bir stoper hamlesi yapılır. Bakarsınız bu sayı iki isme bile çıkabilir.

Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Basınında, Galatasaray'ın Mykyta Burda'yı izlediği yazılıyordu. Bana sorarsanız birçok isim gözleniyor ve Burda da o isimlerden biridir. Transfer yapabilmenin bazı şartları var. Kiralık ya da bonservisi olmayan isimler en önemli hedef. İyi bir satış yapabilmemiz halinde bonservis verebiliriz ve bonservis vereceğimiz isimlerin geri dönüşünün olabilmesi önemli.

Mykyta Burda, Dinamo Kiev çıkışlı bir futbolcu. 23 yaşında ve henüz bu sezon 11 oyuncusu olmayı başardı. 23 yaşı çok genç görmüyorum, potansiyeli olan bir ismin daha öncesinden forma bulmasını beklersiniz. Galatasaray'da Ozan Kabak örneği çok taze. Burda'nın sıkıntısı sakatlıklardan yana. Geçmiş yıllarda çok uzun süreli sakatlıklar yaşadı ve forma istikrarını henüz yakalayabildi.

Transferin olası şartlarını zor görüyorum. Dinamo Kiev adına önemli bir isim. Yeni istikrar kazanmaya başladı ve potansiyel sahibi bir stoper. Ayrıca sakatlık geçmişi de kabarık, bu transferi yapacak takımın bunu göz ardı etmemesi lazım. Serdar Aziz gibi bir ismi ne kadar övsek bile sakatlıklarından yana dertliyiz. Biraz daha istikrar sahibi isimler izlemek gerekiyor. Burda'yı biraz daha gözlemlemeli, gerçek anlamda ilk istikrarlı sezonunu yaşıyor.

Tarzı biraz Ozan Kabak'a benziyor. Cesur bir futbolcu, ayağı da hiç fena sayılmaz ve hamle özelliği önemli. Hızlanması biraz problemli ve sakatlık eşiği çok düşük. Dinamo Kiev'le de yeni sözleşme uzattığını eklemek lazım. Kulübünün ondan vazgeçmesi ancak bonservis karşılığında olabilir ve bu durum da bizi aşar.

Stoperde biraz daha tecrübe arayabiliriz. Elimizde Ozan Kabak gibi bir potansiyel ve Serdar Aziz gibi bir kaliteli isim var. İkisinin de ortak ihtiyacı "lider stoper". Geri dönüşü olan isimleri alabilmek bence de önemli ama tecrübeli bir liderin eksikliğini de hissediyoruz. Buradaki önceliğimiz bu ikiliyi yükseltmek olabilir.

8 yorum:

  1. Gary Cahill cok iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi olur da bir gün gideceğim, bir gün kalacağım diyor. Kalacaksa Premier Lig'de devam eder diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Kaliteyi bir adım ileriye taşıyacak oyuncu transferi yapılmalı... Yaşı fazla olabilir ama hemen etki edebilmeli tecrübesi ve liderliği ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler de bunu sağlar. Stoperde benim de tercihim tecrübe olur ama diğer pozisyonlarda imkan varsa genç arardım.

      Sil
    2. Ozan da varken bı genç daha fayda etmez ozanın şansı azalır ya da o gelen şans bulamaz. Ben de özellikle stoperde tecrübeli olsun isterim. Diğer mevkiler için genç isimlere bakılabilinir.

      Sil
    3. Ben alternatif olarak düşünüyorum.

      Sil
  3. okazaki ile beraber daha önce istediğimiz fulham'dan johansen'e de çökmeliyiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir