5 Ekim 2018 Cuma

Oumar Niasse & Galatasaray, Ocak ayında bu ismi yeniden anacağız


Transfer söz konusu olduğunda bu blogda en çok konuştuğumuz futbolcuların başında Niasse gelir. Akhisarspor'dan ayrıldığı günden bu yana istisnasız her transfer döneminde gündeme gelir. Emin olun ki Ocak ayında bu ismi yeniden anacağız ve gerçek anlamda bir hedef olacak. Ocak ayı için Niasse transferini fazlasıyla olası görüyorum. 

Geçtiğimiz sezon kulübeden getirdikleri iyi bir alternatifti. Bu sezon ise Cenk Tosun bile kenara çekilmiş durumda. Niasse ise gözden düştü gibi görünüyor. Premier Lig'de 4 maçta sadece 58 dakika süre alabildi. Bu tarz futbolcular için Çin ya da Suudi Arabistan takımları fazlasıyla ilgili oluyor ama Niasse'nin aklında Avrupa'da kalmak varsa Galatasaray doğru bir seçenek olacak.

Bu tarzda bir forvete ihtiyacımız olduğunu ısrarla yazıyorum. Hızlı, ön alanda mücadele gücü çok yüksek, bunun yanında tempo ve hareket sahibi. Hem kenardan getirdiğinizde güçlü bir enerji, hem de 11 oynattığınızda ön alanı karıştırabilecek bir isim. Fatih Hoca'nın kalemi olduğunu düşünüyorum ve henüz 28 yaşında olduğunu atlamayalım.

Sinan Gümüş'ün forvet olabileceğinin altını çiziyoruz. Nedeni de bitiriciliğinin yanında hareketliliği. Sırtı dönük olarak da bir şeyler yapmaya çalışabiliyor ve bu konuda gelişim de sağlar. Ben onun ciddi bir alternatif olabileceğini düşünüyorum. Onun bu oyununu gördükten sonra da Niasse'den beklenti az çok ortaya çıkar.

Niasse biraz daha mücadele gücü yüksek, çok daha hızlı bir isim. Sinan Gümüş'ün bitirici noktada ön plana çıkacağını söylerim, Niasse ise mücadelesiyle. Kiralık ihtimalinin olabileceğini düşünüyorum. Badou Ndiaye'de de gördük ki iş futbolcuda bitiyor. Onyekuru kaynaklı da Everton'la kurulan bir bağlantı var. 

1.5 milyon avro kiralama bedeliyle bu işin olabileceği söyleniyor. 1.5 yıllık kiralamayla da iyi bir iş olabilir diye düşünüyorum. Türk Ligi'ni de iyi bilmesi büyük avantaj. Lokomotiv Moskova ve Premier Lig günlerinde kalitesini ispatlamış bir isim. Akhisarspor günlerini kimse hatırlamıyor bile. Yıllardır getiremedik, umarım bu sefer gerçekleşir..

4 yorum:

  1. Gelirse şampiyon oluruz bence ligde. Şampiyonlar liginde de biraz daha yukarıyı hedefleyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük bir etki yaratacağı kesin gibi görünüyor. Eğer bir isim daha takviye edebilirsek o rotasyon çok güçlenecek. Niasse'yi kanat forvet gibi de kullanmak mümkün.

      Sil
  2. Niasse Akhisar'a transfer olduktan sonra dikkatimi çekmişti ve 2015-16 sezonu yaz transfer döneminde Hamza Hamzaoğlu kaynaklı alırız diye de düşünmüştüm ki gelmesini istediğim bir forvetti.Girişimde de bulunduk ama çoğu insan "Takımı Akhisar'a çeviriyoruz" dediği için yönetim çekindi ve transferi bitirmedi.Sonra Niasse Lokomotiv'e gitti işte orda Uefa Avrupa Ligi'nde de mücadele etti ve o dönemler çok formdaydı.Yazın istemeyenler almadığımız için pişman oldu ama iş işten geçmişti Niasse Everton'a gitti.Orda iyi bir yedek oldu ama beklenti daha fazlaydı.Beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı ama Premier Lig tecrübesi kazandı ve şu an gelse çok katkı sağlayacağını düşünüyorum kendini geliştirdi çünkü ve Fatih hocaya da uygun tarzda bir isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akhisar sonrası herkesin dikkatini çekti aslında. Direkt Avrupa'ya gidişi de kalitesini gösterdi. 5 milyon avro gibi bir bonservisi vardı. Everton'a gittiği rakam ise 17 - 18 civarı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir