10 Ekim 2018 Çarşamba

Porto U19 karşısında attıkları gollerle bu ikilinin potansiyelini tekrar hatırladık


Konu sadece Ozan Kabak ve Yunus Akgün değil. A takımla devam ettikleri için bu ikiliye daha bir odaklıyız ama o jenerasyonun farklı kıymetli isimleri de var. Bu ikilinin ardından Atalay Babacan ve Recep Gül geliyor. Hatta Atalay Babacan kimine göre bu jenerasyonun en yetenekli ismi. Recep Gül ise lider özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta Porto U19 karşısında attıkları gollerle bu ikilinin potansiyelini tekrar hatırladık. Recep Gül de Atalay Babacan da Fatih Hoca'nın "sol ayaklı" kavramına uyan hücumcuları. Recep Gül sağ kanatta içe kat ederek oynuyor, Atalay Babacan ise forvetin arkasında tam bir oyun kurucu. Her ikisinin gelecek adına çok büyük şansı var, Allah sakatlıklardan korusun.

Hatta Atalay Babacan geçtiğimiz Antalyaspor maçında 21 kişilik kadrodaydı. Belki şans bulamadı ama o havayı solumak bile başlı başına büyük olay. Önce havayı solursun, sonra önde olduğumuz bir maçta şans gelir, devamında bu şanslar artar ve formayı alırsın. Önümüzde Türkiye Kupası günleri olacak, gösterilebilecek herhangi bir potansiyel gelecek açısından önemli.

Yunus Akgün bunun en önemli örneği. Yaz döneminde Milli Takım'larda yer alamadı ama o sayede Galatasaray'ın yaz kampına katılmayı başardı. Yaz aylarında da tatil yapmadı ve zayıf olan yönleri üzerine düşerek ekstra çalışmalar yaptı. Fizik gücü ilk sıraya yazarız ki Yunus Akgün bu konunun üzerine ısrarla eğildi. Sonucu ortada, bugün A takım rotasyonunda yer sahibi.

Aslında bu isimlerin pozisyonlarına da bakınca şanslarının olduğunu düşünüyorum. Emre Akbaba'nın sakatlığı büyük bir şanssızlık olsa da orada boşalan yerde Yunus Akgün daha sık şans bulur oldu. Belhanda ve Feghouli gibi isimler de istikrarsız, haliyle Atalay Babacan ve Recep Gül adına şans var. Sinan Gümüş'ü forvete kaydırdığımızda orada boşalan kontenjanlardan biri Recep Gül'ün olur. Atalay Babacan da bu yetenekle her şartta rotasyonda yer alır.


Atalay Babacan bu maçta sonradan oyuna girdi ve son dakikada maçı 2-2'ye getiren golü attı. Düşüncesi, o dakikada bunu soğukkanlılığı ile yapabilmesi ya da patlayıcı özelliği diyelim. İyi bir sol ayak. Şut özelliği, tekniği, oyun görüşüyle önemli potansiyel. 2 yıldır şanssızlığı sakatlıklar oldu, hatta yine uzun bir sakatlıktan da yeni döndü. Oynama istikrarını devam ettirirse Ocak ayına kalmaz A takımda kendisini bulur.

Recep Gül'ün attığı golün ise Youtube videosunu bulamadım, linkini paylaşayım;

Tam bir Robben vuruşu değil mi. Topu soluna çekiyor, yana doğru 2 adımın ardından köşeyi rahatlıkla buluyor. Recep Gül de teknik olduğu kadar mücadeleci bir isim. Savaşmaktan geri durmuyor, temposu bir hayli yüksek ve kenar oyun kurucu özelliği de var. Lider tarafı da onu diğer gençlerden ayıran özelliği..

4 yorum:

  1. Bu işin bir de Ali Yavuz Kol'u var, forvet. 2001 doğumlu genç kardeşimiz. Daha önceden attığı bir kaç golünü görmüştüm. İyi de fiziği var. Bugün A takımla birlikte çalışmış. Forvet bölgemiz bu kadar sorunluyken acaba şans bulabilir mi diye düşünmeden edemiyoruz tabii. En azından Ziraat Kupa maçlarında görebiliriz diye umut ediyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim isim gittiğimizde çok fazla isim sayarım. Geniş kadroda yer alabilir aslında, o rotasyonda boşluk var. Ahmet Sivri de ön plana çıkıyor, patlayıcı gücü yüksek bir forvet.

      Sil
  2. Atalay Yunus ve Ozan lig maçlarında doksan dakika çıkarabilecek seviyeye yaklaşıyorlar. Recep Abdussamed gihi diğerleri ise zaman zaman oyuna girebilirler ya da kupa maçlarında oynayabilirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ozan çıkarıyor zaten, Yunus'a da inanıyorum. Atalay'ı göreceğiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir