14 Ekim 2018 Pazar

Rusya 2-0 Türkiye, Lucescu ne olursa olsun çift 6 numara kullanmaktan vazgeçmiyor


Mehmet Topal yoksa Mahmut Tekdemir var. İşin özü şu, Lucescu ne olursa olsun çift 6 numara kullanmaktan vazgeçmeyecek. Bu felsefe gol yememek üzerine kuruludur ve 0-0'ı istediğini gösteriyorsun. Rusya deplasmanından alınacak beraberliğin önemli olabileceğini düşünsem bile çift ön libero sevdası seni daha iyi savunmacı yapmıyor.

Savunma futbolu başka. Elinde buna uygun malzeme olur ve savunma futbolu da oynayabilirsin. Bizim yapımızın buna uyduğunu düşünmüyorum. İki tane 6 numarayı 11'e yazdığında Oğuzhan Özyakup'u 10'e çekiyorsun ve Okay Yokuşlu, Mahmut Tekdemir, Oğuzhan Özyakup üçgeninde hücumda üretkenlik imkansız. 

Dakika 20'de rakip 1-0 öne geçti ve senin maç başında ortaya koyduğun felsefe çöktü. İsveç deplasmanı da böyleydi, ne zaman Emre Akbaba oyuna alındı ve hücum noktasında Türkiye için bir şeyler değişti. Bugün ise oyunu değiştirmek adına hamlelerin Ömer Bayram ve Berkay Özcan. Yunus Mallı gibi bir ismi 2-0'ın ardından düşünüyorsun ve bu maçı çevirmek istiyorsun.

Kaybedersin, kaçınılmaz olan bu. Çift ön libero ile hücumu da bırakıyorsun çünkü. Kontra silahın yok, bir tek Cengiz Ünder'in hızını kullanabilirsin. Hakan Çalhanoğlu sol tarafta oyun kurucu gibi, Cenk Tosun da sırtı dönük oynuyor ve üretkenlik Oğuzhan Özyakup'un sırtında. Zaten ilk yarıdaki en önemli pozisyonda Oğuzhan Özyakup'un ceza sahasına pasında Mahmut Tekdemir'in vuruşu. Mahmut Tekdemir'in suçu yok, o an orada olması gereken isim başka.

Topla oynamamız yüzde 60 görünüyor ama üretkenlik sıfır. Oğuzhan Özyakup 8'de başlasa ve önünde ideal bir 10 numara olsa topa sahip olmanın artısını yaşarsın. Rakibin elinde Dzyuba gibi bir koz var, atılan her topu alıyor. Hızlı da bir takım ve geldikleri her an etkili oldular. Özellikle Mario Fernandes tarafını hiç savunamadık. Ömer Bayram oraya önlem olmaz, aksine sol öne yazacağın isimle hücumda zorlayarak o tarafı tutabilirdin.

İsveç deplasmanına oranla hayal kırıklığı bir performanstı. Maç sonunda sadece "saha içini" konuşmaktan dolayı mutlu olsam da daha iyisini izlemek isterdim. Çift 6 sevdasından vazgeçmek ve Oğuzhan Özyakup gibi isimleri kendi pozisyonunda kullanmak gerekiyor. Emre Akbaba'nın yokluğu kenardan getireceğimiz hamleler noktasında handikap ama onun yerine düşünülebilecek başka isimler vardı. Maalesef Lucescu'nun sınıfta kaldığı bir Milli maç daha..

13 yorum:

  1. katı savunmalara karşı oyunu genişletmek gerekiyor orda da beklerin önemi büyük,Ömer gibi bol bindirebilen,hızlı beklerin önemi burada ortaya çıkıyor, Hasan Ali gibi ağır oyuncularla bu işi yapamazsın bence değişiklik doğru idi hatta gec bile kaldı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ömer Bayram'la başlaması lazımdı o zaman. Ama o kanatta Mario Fernandes gibi bir bek var, savunamadık ki.

      Sil
  2. Bir de üstüne ''topla biz oynadık, golleri onlar attı'' diye söylüyor basına. Yahu çıldırmamak elde değil. Türkiye'nin geniş kadrosuna bir bakalım. Gerçekten potansiyelli bir milli takım var. Ama oyun tarzı bu değil, olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda ne verdin ki. Top sende olunca ne değişti :(

      Sil
    2. Top istersen %70 sende olsun. Rakibin %30 u düzgün kullanarak sana gol atıyor. Sen %70 i kullanarak düzgün atak bile yapamıyorsun. Lucescu'nun teknik aklını sorgulamak için iyi bir vakit bence. Lucescu böyle devam edecekse Türkiye Milli Takımı zaman kaybetmeye devam edecek demektir.

      Sil
  3. zeki neymiş beee. gsde scoutingin çalıştığı sıralar bursada forma giyiyodu. alt millilerde düzenli forma giyiyo diye alternatif olarak önermiştim. şimdi anladım ki astan da öte asmış. maçın en iyisiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeki Çelik önemli potansiyel ve Lille'ye giderek hayatının kararını verdi.

      Sil
  4. Elinde Calhanoglu gibi temposuz ne kanat ne oyun kurucu ne forvet ozellikli ne de takim savunmasina pek yardim etmeyen adamin olursa, oguzhanın da zaten savunma yönü iyi sayılmaz. Mecbur kaliyor yani.

    Elinde iki yönlü 8 numara bulunurda emre aurelio gibi o zaman okay mahmut çıkmazsın.

    Yusuf Yazici Abdulkadir ve Yunus Mallı milli takimda oynamali Hakan Calhanoglu'ndan daha faydalı olurlar. Hakan cok luks bir oyuncu. Kurgusu o kadar zor bir adam ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun kurucu özelliği var, hatta iyi de bitirici. Ama iş sadece ona yıkılıyor, haliyle kanatta bir varlık gösteremez.

      Sil
    2. Degerli bir parca ama hakkikaten kombini zor bir adam.

      Sil
    3. O doğru. 10 oynatsan teknik özellik zayıf kalabiliyor, kenarda ise hız ve çalışkanlık problem. Yine de ondan daha iyi alternatiflerimiz yok diye düşünüyorum. Milan'da da solda oynuyor ve hiç fena değil.

      Sil
  5. Böyle iyi bir jenerasyonu Lucescu ile heba edecek gibi duruyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lucescu'nun Uluslar Kupası sonrası devam edeceğini düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir