22 Ekim 2018 Pazartesi

Serdar Aziz'in de sözleşmesini yavaştan konuşmak gerekiyor


Çok konuşulmasa da şu an takımın "iyi rakamlar kazanabileceği" futbolculardan biri de Serdar Aziz. Sezon başında Inter'in ciddi bir teklifi olsa da transferine izin verilmedi. Çünkü yerinin dolması çok zor bir isim. Yerli ve Türkiye altyapısı almış olması gibi büyük avantajları var. Bunu da düşününce bu kalitede 2. bir yerli bulamayabiliyorsunuz. 

Takım için de mühim. Serdar Aziz olmadığında zorlanıyoruz. Sakatlık eşiğinin düşük olması en büyük sıkıntısı. O istikrarı da olsa eminim ki bulunduğu konum çok daha iyi olabilirdi. Stoper rotasyonumuz dar ve sorunlu, Serdar Aziz bu noktada olmazsa olmaz. Ozan Kabak'ı kazanmaya çalışırken Serdar Aziz'i kullanmak zorundasınız mesela, Maicon'la olmuyor.

Şampiyonlar Ligi'nde Maicon, Türkiye Ligi'nde Ozan Kabak ama her ikisinin de olmazsa olmazı Serdar Aziz. Bu süre zarfında kendisine çok yüklendik ve sakatlık oluştu. Geçen sezonun avantajı Denayer'di, bu sezon böyle bir alternatif yok. Yaz aylarında stoper almak zorundaydık. Ocak ayında da Maicon'u bir şekilde değerlendirmek ve yerine stoper almamız gerekecek.

Bazı sözleşmeleri konuşmamız gerekiyor. Sezon sonunda birçok ismin sözleşmesi bitecek. O isimler arasından da Linnes ve Sinan Gümüş'ün sözleşmesinin uzayacağını düşünüyorum. Bir değişim yaşanacağı kesin. O değişimi yaşarken de bu takımın olmazsa olmaz isimlerini tutmak gerekecek. Serdar Aziz de o isimlerden biri. 2020'de sözleşmesi bitiyor ve önümüzdeki dönemde sözleşmesinin uzaması gerekecek.

Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok'la aynı sezonda transfer edilmişti. Onların sözleşmesi 2019'da biterken Serdar Aziz'in sözleşmesi 2020'de bitiyor. Şu an iyi de bir rakam kazanıyor, bu parayı da hak ettiğini düşünüyorum. Yerli oyuncular "Türk Lirası" üzerinden kazanacaklar, yenilenen sözleşmeler de bunun üzerinden değerlendirilecek. Serdar Aziz'in olası yenilenecek sözleşmesini de bu anlamda merak ediyorum.

Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteriyoruz ve olası iyi performansların getirdiği bir piyasa var. Sezon başında da ilgi görüyordu, önümüzdeki dönemde de görmeye devam edecektir. Avrupa hedefi var mı bilmiyorum ama sözleşmesinin bugünlerde uzaması mühim. Bu ilgiyi değerlendirmek ve elimizi güçlendirmenin tek yolu bu olacak. Linnes'i konuşurken Serdar Aziz'in de sözleşmesini konuşmak gerekiyor.

21 yorum:

  1. bir an önce 2023 e kadar falan uzatmamız gerekiyor, ujfalusiden sonra ilk defa güvendiğim bir stoperimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ujfalusi yorumu farklı. Sözleşmesi bence de uzatılmalı, hem de şu sıralar.

      Sil
    2. ujfalusi lider bir oyuncuydu serdara göre daha farklıydı ama güven veriyordu sonuçta o açıdan söyledim

      Sil
    3. Yanlış anladın beni, elbette haklısın :) Ama kıyas hatalı, aynı isimler değil. Serdar Aziz'in yanı da Ujfalusi istiyor, bunu yazmıştım ben.

      Sil
    4. biri lider biri hamleli stoper ikisinin ortak noktası güven vermesi

      Sil
  2. Bundan önce maaş bütçesini gösteren güzel bir yazın vardı o yazıdaki rakamlar doğruysa bizim önemli bir bütçe kısıtlamasına gitmemiz gerekiyor.
    Bu dediğime katılmayacaksın biliyorum. Ancak bana göre Serdar Aziz Galatasaray takımının as stoper'i olacak seviyede değil.Bana göre seneye ne yapıp edip iki tane stoper alınmalı.(Birisi ayağı iyi,hantal olabilir, hava topu canavarı. öbürü orta boy,hızlı,topla dribling yapabilen oyuncu,hava topunda berbat olabilir) Sen buna katılmıyorsun ve Serdar Azizi in iyi olduğunu savunuyorsun(eyvallah).

    Bana göre Serdar Aziz müdaheleri tehlikeli olan, her maçta bizi yakacak hata yapan oyuncu. Bu yüzden ayağı iyi olan ve topla çıkabilen ama yavaş olan Ozan Kabak ın yanına hızlı ve hava topu hakimiyeti olan oyuncu alsak daha iyi olur.

    Bu dediklerime katılmadığını biliyorum. Benim sorum sakatlık riski yüksek olan bir Serdar Aziz gibi oyuncuya 800.000-900.000 euro versek ve maç oynama sayısına göre maksimum bir 800.000-900.000 euro versek daha iyi olmaz mı? Her sene sakatlık nedeni ile önemli maçları kaçırdığınıda düşünürsek ve takımın ekonomik durumu düşünülürse indirime gitmek şart.
    Serdar da hayır demeyecektir. Bu maddi imkanı kendisine verebilecek başka kulüp yok. Pek talibi çıkacağınıda düşünmüyorum.(Semih Kaya şansı varsa Sparta Prak a kapak atabilir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılmıyorum tabi ki, hem de şiddetle katılmıyorum. Sen Serdar Aziz'e maksimum o rakamı verirsen bu kulüpte en az 10 tane bu ayarda ismin daha rakamını oralara düşürmen lazım. Serdar Aziz önemli bir kalite, keşke sakatlık eşiği düşük olmasa.

      Sil
    2. Bu statülerde Serdar Aziz'den daha iyi stoper bulabilir miyiz? Ben Serdar Aziz'i beğenen isimlerden biriyim. Hava toplarında da yerden de etkili, çok hızlı olmasa da yeterince hızlı. Bana kalırsa sadece 2 sorunu var. Birincisi sakatlık, ikincisi bazen gereksiz yere sert dalması. 2 milyon euro + maç başı ücretler alıyor sanırım. Sakatlıkları nedeniyle sabit ücreti birazcık azaltılıp maç başı ücretler verilebilir yine.

      Sil
    3. Türk olarak imkansız, 2. bir isim yok çünkü. Ömer Toprak falan olmaz yani.

      Sil
    4. Bulabilir miyiz diye sorarken ben de bulamayacağımızı belirtmek için sormuştum. Şu an için Serdar Aziz yerine Türk stoper bulamayız. Kadro kurarken defansa yazılan belki ilk isim Serdar. Önemli olan Serdar'ın yanına isim yazmak. Ah o ismi yazabilsek o zaman gör defansı :))

      Sil
    5. Maicon gidecekse biri lider, biri de Denayer tarzı olmak üzere 2 stoper alırdım.

      Sil
    6. Zaten yazmıştım katılmayacağınızı. Ancak maaş konusunda her halde maaş konusunda katılırsınız.
      Evet başka oyuncuların daha maaşı düşürülmesi gerek(Maicon, Mariano, Belhanda ve Feghouli) ancak bizler bir yerden başlayıp üst limit belirlemez isek bu takım mali konuda düzlüğe çıkmaz.
      Serdar sakatlık konusunda oldukça sıkıntılı olduğu için şuan ki maaşı tamamı net olması oldukça kötü bir durum.(ilk sezonunda hiç maç oynamadan 2 milyon ve ekstrayı aldı).
      Eğer Galatasaray mali açıdan düzlüğe çıkmak istiyorsa maaş maksimum limitini 2 milyon euro ya çekmeli.
      Serdar ın da Galatasaraydan şuan gidebileceği iyi bir kulüp yok. Ne yazıkki sakatlık riski olan bir oyuncu. Cenk gibi 2 sene Avrupa ve milli takımda istikrarlı bir oyun sergilerse ancak talipleri çıkar.(çıkan haberlerin çoğu yerer medya olduğu için ciddiye almıyorum)

      Önemli not: Tekerlekli basketbol takımımız maddi sıkıntı dolayısı ile uluslar arası turnuvaya katılmama riski var.

      Sil
    7. Maaş olayı Serdar Aziz üzerinden okunmaz, bu kadarını söyleyebilirim. Burada aldığını da Avrupa'da rahatlıkla bulabilecek piyasaya sahip. Sezon başı Inter istiyordu, bırakmadık. Bu haber medyada yer almamıştır, benim bilgim.

      Sil
  3. Ozan'ın kendini geliştirmesi için Ujfalusi gibi bir stoper lazım bence yanına.

    YanıtlaSil
  4. Serdar Aziz'in sözleşmesinin uzatılması konusuna katılıyorum. Evet hala hata yapıyor ama ortalama üstü stoper. Ayrıca takımın genel yapısına baktığımızda isyan eden, adanmış isimler azınlıkta. Serdar kelle koltukta bitiş düdüğüne kadar savaşıyor. Bu yönüne eksikleri olmakla beraber oyun kalitesi eklendiğinde önemi bir kat daha artıyor. Ücret kısmına gelince bir arkadaşımızın yazdığı gibi 1 bilemedin 1.25 verilmeli. Ancak burada da Cengiz+ Abdurrahim beceriksizlik ortaklığı bu şansı tepti. Siz 1.5 alan ve sadece altı ay verimli oynayan Donk'a 2 verirseniz diğerleri o ayarda ister. Nitekim Rodriguez'e zam yapıldı. Oysa Çalhanoğlu Milan'dan 2 alıyor, Cengiz Roma'dan zam aldığı hali 1 üstü oldu. Adamlar 15 bonservis veriyor ama maaşı uçmuyor bizim gibi. Biz ise tam tersi. Asgarisi 2den başlayıp 4.5-5 bandında ilerliyor. Bu maaş politikasına neşter vurulmaması kulübün sonunu getirecek dedik dedik artık uzatmalardayız. Dereyi bırakın okyanus bitti. Kulüp satılacak kesin. İnşallah araplara gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu olmasa bile takım içindeki durumu lider mesela. O paraya kalacağına inanmam, adamın Avrupa'da piyasası var. Sezon başı Inter istiyordu. Tutamazsın. Cengiz Ünder genç futbolcu ve Başakşehir'de de az kazanıyordu.

      Sil
    2. Ücretlerin makul seviyeye indirilmesine yönelik bir hamle yapılmadığı için o tren kaçtı zaten. Kararlı bir tavır sergilense Terim gibi Selçuk gibi isimler indirime gitse birkaç yönetici hibe etse genel bir seferberlik hali olsa Serdar belki sıcak bakabilir ama herkese saçarken elbette Serdar da 2 üstü bir taleple masaya gelecek. FB bu seneyi boş geçiyor ama Ali Koç paniğe kapılmaz kararlı devam ederse onlar maaşları makul seviyeye çekmenin adımını attı.

      Sil
    3. Serdar Aziz'in ücret düşümü zor. O piyasası var çünkü, burada aldığını Avrupa'da da bulabilir.

      Sil
  5. Bence Serdar her geçen gün üstüne koyarak ilerliyor.Keşke yanında Ujfa gibi biri olsaydı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir