15 Ekim 2018 Pazartesi

Shinji Kagawa & Galatasaray, bu transfer olası Belhanda ayrılığı üzerine düşünülür


Nagatomo yıllarca Serie A ve Inter forması giymiş bir futbolcu. Geriye dönüp baktığımızda kariyeri fazlasıyla etkili. Inter'de son dönemlerinde performans istikrarı sallanmış ve istediği seviyede forma şansı bulamamaya başlamıştı. O ara Galatasaray gündemine girdi ve yükselişini izledik. Önce kiraladık, devamında makul bir rakama bonservisini almış olduk.

Bu, doğru bir transfer tarzı. Bugün de sözleşmesi sezon sonunda bitecek ya da kiralama ihtimali olan futbolcuları düşüneceğiz. Okazaki'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve şu an kulübünde forma şansı bulmakta da zorlanıyor. Galatasaray'ın da bu tarzda bir forvete ihtiyaç duyduğunu düşününce doğru transfer.

Kagawa adına da bu geçerli. Nagatomo ve Okazaki'ye oranla çok daha yüksek bir piyasası olsa da ihtimal yok değil. O da Dortmund'un gözden çıkardığı bir isim, ayrılığına kesin gözüyle bakıyorum. Yaz aylarında Beşiktaş'ın Ljajic öncesi düşündüğü isimdi ve ciddi anlamda uğraştılar. Şu an yaşadığı bir sakatlık sorunu var ve geri döndüğünde de pek bir şansı olmayacak gibi duruyor. Gotze dahi şans bulamaz oldu, Kagawa'nın önü tamamen tıkalı.

Galatasaray'da böyle bir transfer olası Belhanda ayrılığı üzerine düşünülür. Belhanda'nın menajerliği William D'Avila 'a geçti. Kendisi Badou Ndiaye'yi Premier Lig'e götüren, devamında da Galatasaray'a yeniden kiralayan isim. Ayrıca Guiliano'nun Suudi Arabistan'a transferi de onun imzası. Belhanda'nın da menajerliğini alınca olası ayrılık senaryoları konuşulur. Suudi Arabistan söz konusu olduğunda 10 milyon avro dolaylarındaki rakamları konuşmaya başlarız.

O dakika itibariyle Kagawa ismini ciddi şekilde anarız. Kendisini çok fazla anlatmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Dortmund'un büyük keşiflerinden biriydi ve Ferguson döneminde Manchester United yolunu tutmuştu. Dortmund'a geri dönüşünün ardından ise Nuri Şahin gibi eski günlerinden uzak oldu ama belli bir istikrarı daima vardı. Yaşı henüz 29, bana sorarsanız ayağa kaldırmak adına ideal dönem.

Kagawa, teknik ve dripling özelliği yüksek bir 10 numara. Onun da 8 oynayabilme özelliği var ve Belhanda'nın mücadele tarafını Kagawa'dan da izleriz. Çalışkanlılığı ve profesyonelliği ile ön plana çıkacaktır. Ön alandaki hücum etkisi de Belhanda'nın mutlaka üzerinde olur. Çok daha önemli bir yetenek ve arkasındaki bıraktığı kariyer daha önemli.

Beşiktaş'a gelmek istememişti diye hatırlıyorum. Bu noktada devreye Nagatomo girer ve ihtimal bu şekilde yaratılabilir. Tabi bu tarz kiralık hamleler adına dahi kaynak bulmamız lazım. Bonservisi konusunda ciddi bir satış sonrası konuşmaya başlarız, ilk ihtimal kiralama üzerine olur. O ihtimal doğduktan sonra da ilk düşüneceğim isim Kagawa.

8 yorum:

  1. kagawayı alıp artık bjk nin yaptığı gibi japon sponsorlar bulmamız gerek,japonya da en çok sevilen 3 oyuncudan biri bizde ama sponsoru bjk buluyor nasıl iş bu,herşeyi fatih terimden bekledikleri gibi bunu da mı fatih terimden bekliyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'yla bile sponsorlar bulabilir, Japonya pazarına açılabiliriz. Tanınırlığı, bilinirliği olan en önemli Japonlardan biri bizim takımda olsa da tek adım yok.

      Sil
  2. Shinji Kagawa , Shinji Okazaki bir de geçtiğimiz dönem Rodrigues ayrılırsa diye konuşulan Shoya Nakajima. Japonya milli takımını toplayacağız heralde. :)) Aslına bakarsan aynı milletten oyuncuların olması kötü değil, tabii takım içi kutuplaşmalar yaşanmazsa.

    Kagawa özelinde konuşacak olursam mücadeleci ancak teknik özellikleri de iyi olan bir oyuncu. Üstünde fazla konuşmaya gerek yok, uyum sağlarsa çok büyük katkı alınabilecek bir isim dersek sanırım herkes bu fikre katılır.

    Nakajima'yı bir kenara bırakırsak Kagawa ve Okazaki olasılığı daha yüksek isimler. Ancak takımın boyunu çok fazla kısaltmanın iyi olmayacağını düşünüyorum. İleride oynayan oyuncular olsalar da sonuçta savunma takım halinde yapılır. Biz yerden oynayan bir takımız ancak rakipler bizim boy dezavantajımızı havadan toplarla çok rahat aşabilir. Tek sıkıntılı kısım bu olur bu oyuncular için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nakajima beğendiğim bir isim, geçmiş aylarda bloga yazmıştım. Gol özelliği yüksek bir kanat.

      Sil
  3. 31 aralikta sözleşmesi biten Nürnberg Hannover Sevilla forması giymiş Hiroshi Kiyotake de var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiyotake'nin son 2 sezonu iyi bir görüntüsü yok. Belhanda'yı mumla ararsınız :)

      Sil
    2. Bedava ama 😁

      Sil
    3. Yıllık ücret falan almayacak mı bu adam :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir