27 Ekim 2018 Cumartesi

Shinji Okazaki & Galatasaray, Japon Elmander


Fatih Hoca'nın "2 forvet" isteği geçerliliğini koruyor. Bu konuda çalışmaların şimdiden başladığı söyleniyor. En azından öyle olmasını umuyorum. Takımın ihtiyacı ve atabileceğimiz adımlar az çok belli. Sözleşmesi biten isimler (Çin Ligi), sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış ve kiralama ihtimali olacak isimlere yöneleceğiz. Kiralama ihtimali konusunda da Premier Lig öncelikli adres.

Forvet stratejisi oyun tarzımızla alakalı şekillenecek. Gomis'in gidişi ve Eren Derdiyok'un kullanılma stilinden kaynaklı gelecek forvetin "tehdit" olmaktan öte "mücadele" özelliği ön plana çıkacak. Bitiricilik, hız ve daha önemlisi mücadele noktasında eksiklerimiz var. Onyekuru olmadı, Eren Derdiyok istikrarsız, Sinan Gümüş de kapanan takımlara karşı etkisiz. 

Biz de maçı açmak için Maicon ve Donk gibi isimleri forvette kullanmak durumunda kalıyoruz. Fatih Hoca'nın isteği doğrultusunda gelecek 2 forvetin fark yaratacağını ve kadro genişliğine etki edeceğini düşünüyorum. Hareketlilik ve mücadeleyi ön planda tutarak bu alternatifleri üreteceğiz. Niasse, Origi ya da Okazaki gibi isimler konuşuluyor.

Okazaki'nin sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Leicester City'nin de gün itibariyle çok fazla şans vermediği isimlerden. Premier Lig şampiyonu oldukları sezon takımın en önemli parçalarındandı. O sezonun ardından düşüşe geçti ve 32 yaşına geldiği şu günlerde çok fazla şans bulamıyor. Bir anlamda Inter'den transfer edilen Nagatomo gibi düşünmek gerekiyor.

"Japon Elmander" diyebiliriz. Mücadele özelliğiyle ön plana çıkan bir forvet. Bitiriciliği düşük ama ön alandaki mücadelesi ve hareketliliğiyle etki gösteriyor. Yanına iyi bir bitirici ekleyebildiğimiz an şahane forvet ikilisi oluşur. Örnek verelim, Niasse'yi de transfer edebilirsek forvet hattının mücadele ve hareketliliği çok yükselecek. Bu da Fatih Hoca'nın oyun tarzına fazlasıyla uyuyor. 

Kanatlarının Emre Akbaba ve Belhanda'nın olduğu bir 4-4-2 mümkün. 2011 - 2012 sezonuna götürür bu da bizi. Ama Garry Rodrigues ve Onyekuru gibi tercihler varken bunun tercih edileceğini düşünmüyorum. Anlatmak istediğim şu, hamle anlamında şansınız olacak ve çok fazla rakamlara bağlı kalmayacağız. Her oyunu oynamak mümkün.

Forvetin mücadelesi mühim. Topu tutabilecek, ön alan hareketliliği yüksek, sahte 9 gibi oynayacak bir forvet gerekiyor. Eren Derdiyok pivot özellikleriyle ön plana çıksa da onu bile böyle kullanmaya çalışıyoruz. O oyunu oynayabilen bir forvetle çok daha iyisi olur. Nagatomo'nun etkisi ortada, Okazaki de aynı profesyonellikte devam edecektir. 

30 yorum:

  1. kanat da emre ve belhandalı düzen daha çok kilit açmamız gereken maçlarda çok iş yapar(mesela antalya maçı) hatta şu anda oynayabiliriz bence, feghouli de 10 a geçer en uçta eren tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 4-4-2 de yer yer denenebilir ama forvet hamleleri geldikten sonra. Bu forvet yapısında o oyunu oynamak imkansız.

      Sil
  2. mücadeleci bir oyuncu keşke alsak ama boyu fazla kısa sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boyuna neden takılıyorsunuz ki. Bu adamın kariyeri ortada ve bu fizikle yaptı ne yaptıysa.

      Sil
  3. Okazaki rakip takım defansını çok rahatsız eden bir forvet gerçektende. Gol yüzdesi düşük olabilir ama sizin de dediğiniz gibi elmander etkisi yaratabilecek bir oyuncu. Böyle adamları seviyorum aidiyet duygusu yüksek oyuncular bence. takımda görmeyi çok isterdim. Uzun süredir mücadeleci oyuncu izleyemedik takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo'yu görüyoruz. Aidiyet yüksek, profesyonel ve tam bir takım oyuncusu. Okazaki'nin de 32 yaşına takılmamak gerekiyor.

      Sil
  4. Premier Lig tecrübesi olan birinin yaşı kaç olursa olsun bizim ligimizde iş yapmama gibi bi durumu söz konusu olamaz zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübeyi bilmem de oyun tarzı itibariyle iş yapmama şansı olmadığını düşünüyorum.

      Sil
    2. Ordan buraya direkt veya dolaylı gelip de iş yapmayan futbolcu olarak aklıma sadece van persie geliyor.O yüzden böyle bir yorum yaptım.Ha beyin fırtınası yaparsak belki başka isimler de aklımıza gelir ama genel olarak baktığımızda ordan buraya direkt veya dolaylı gelip iş yapan futbolcu sayısı çok fazla

      Sil
    3. Van Persie bambaşka bir örnek :)

      Sil
  5. Ben yabancı ligleri pek izlemediğim için soruyorum. Bu da tıpkı Elmander gibi hızlı ve mücadelesiyle ön plana çıkan bir isim mi ? Ve aidiyet duygusu nasıl ?

    YanıtlaSil
  6. Bı kanatta Emre Akbaba bi kanatta Feghouli ile 4-4-2 yi deneyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli de olur, yine 10 numara özelliğiyle. Tabi bu tempoyla imkansız, hala düzelecek diye bekliyoruz.

      Sil
  7. elmander daha uzun ve fizikliydi. aynı mücadeleyi verir mi? süper lig sert lig.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper Lig sert lig de Okazaki'nin kariyerinde yaptıklarına bir bak istersen.

      Sil
  8. bu adamı gerçekten almak istersek alırız bence. oynatmıyorlar. sözleşmesi de bitiyor. 5 milyon euro falan istemezler. iyi bir bedele alırız.
    bi bu bi de gs aşığı seleznov tamam bu iş. taktım illa getiricem seleznov'u :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alabiliriz, hatta Nagatomo da büyük bir faktördür.

      Sil
  9. Bence sahte9dan cok duzgun bir pivot bulmaliyiz. Duzgun bir pivot bir cok sorunumuza ve oyunumuza katki saglayacak.
    Rakipler antalyadaki gibi kapandiginda sahte9 degil bizi kurtaracak adam pivottur.
    Ayrica kenardaki hizli oyuncularida pozisyona sokma anlaminda duvar olabilecek keza ortsahadan cikan delici adamlarimiza duvar olabilecek biri lazim. Liverpoolda sahte9la oynuyor ancak onlarda buyuk maclarda iyi oynayip kucuk maclarda cok sıkışıyor. Stslde ise sampiyonluk kucuk maclardsn gecer.
    Bir de sahte9 alacaksan cok cok kalitelisinu alman lazim ki ise yarasin oda cok pahali. ama ucuza iyi pivot bulabilirsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sorarsan ikisine de ihtiyaç var. Eren Derdiyok'u da sahte 9 gibi kullanıyor hoca. Oynayamıyor ayrı ama bu yönde isteği daha derin gibi.

      Sil
  10. İkisi de mücadeleci yönleri benzese de çok farklı oyuncular. Elmander kenardan gelip iş yapar Okazaki yapamaz. Elmander uzun boyuyla rakip savunmayı yıpratır Okazaki kısa boyuyla kaybolur. Elmander İskandinav'dır yapacaklarının sınırı yoktur. Okazaki Japon'dur e haliyle bir sınırı var. Elmander bizden gittiğinde 33tü Okazaki bize geldiğinde 33. Yani olmaz. Feghouli'yi de olmaz demiştim bu da olmaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okazaki tek forvet olmaz zaten, bence iyi bir tamamlayıcı. Japondur sınırı var yorumu da çok hatalı, ön yargı hatta. Kagawa geldi diyelim, sınırlı futbolcu mu. Kapasite belli mi diyeceğiz.

      Sil
    2. Tek forvet olur demedim. Kapasite belli mi diyeceğiz? Evet öyle diyeceğiz. Bu ön yargı değil genel kabul. Kagawa'nın kariyerinin en parlak döneminde bile hak ettiği değer ortada...

      Sil
    3. Ön yargı değil, bayağı büyük bir ön yargı bence :(

      Sil
    4. Ön yargı değil genel kabul, bayağı bir genel kabul. Japon oyunculardan her zaman çekinilir. Mourinho psikopatısın ya. Mourinho'nun çalıştırdığı hiçbir takımda Japon oyuncu bulamazsın eminim. Hatta çekik gözlü oyuncu dahi bulamazsın. Kagawa'nın Madrid'e transferini reddetti zamanında kendisi. Oradan biliyorum. Kagawa'yı reddediyorsa hepsini reddeder. Bu ön yargıysa dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri Mourinho da ön yargılıdır. Halbuki futbol dahisidir kendileri...

      Sil
    5. Mourinho'yu sevmem onu yüzde 100 onayladığım anlamına gelmiyor. Atladığın nokta o. Ön yargılı olabilir, zaten son yıllarda içinde bulunduğu konum ortada. Genel kabul değil, senin ön yargın maalesef. "Mourinho psikopatısın ya" tarzı imalı mesajlar da hoş değil, bir daha yanıt dahi vermem. Üsluba biraz dikkat.

      Sil
    6. Bu asla ima değildi. Sitenin en başında Mourinho psikopatı olduğun yazıyor. Ben de sevdiğini düşünerek oradan örnek vermek istedim. Eğer onun gibi bir futbol aklı ön yargılıysa ben de ön yargılıyım o zaman kabul ederim...

      Sil
    7. Net ima, hoşuma gitmedi. Herkes ön yargılı olabilir, Fatih Hoca bile zaman zaman ön yargılı olabilir. Senin düşünce tarzın maalesef pek mantığa oturmadı bu konuda :( ya da o yorum daha çok biraz daha antropoloji bloglarına uygundu diyebilirim.

      Sil
  11. 33 yaşında bir oyuncu her ne vadediyorsa,bir genç misal Ali Yavuz Kol un vadediklerini tercih ederim.(Ç. Ronaldo, Messi, Falan hariç tabi.)Umarım derdimi anlattım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle bakarsak ben de daima genç futbolcu yanlısıyım ve bunu da blogda yansıttığıma inanıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir