20 Ekim 2018 Cumartesi

Sorun, Bursaspor karşısında son 15 dakikada gösterdiği performansı genele yayamamak


Belhanda için büyük ayrımların yaşandığı bir maç daha. Belhanda'yı öven de var, yerin dibine sokan da. Benim yorumum şu, maçın genelinde çok daha büyük sorumluluk alması gerekiyordu. Takım böyle anlarda fazlasıyla ona bakmak durumunda. Son 15 dakikaya bakınca da yıldız bir futbolcu performansı izledim. Beraberliği tek başına aldı desek yeri. 

Takım hızlandıkça onun da performansı yükseldi. Temposuz bir futbolcu asla değil. Çok hareketli, mücadele ediyor ve yapacağı her işi "seri" yapmaya çalışıyor. Seri oynamaya çalışırken de en basit pası dahi hatalı verebiliyor. Penaltı pozisyonunda hatası var mesela, onun kaptırdığı bir top. Bu hata da, bu hataya odaklanıp son 15 dakikadaki etkisini es geçmek büyük haksızlık.

Belhanda'dan maksimum ne alırız diye düşünmek gerekiyor. Şu an rotasyon yapma imkanı da kalmadı, fazlasıyla dar bir kadro. Bu dar kadronun da en özel isimlerinden biri Belhanda. Antalyaspor maçının 2. yarısında müthiş bir futbolu vardı. Bursaspor maçının son 15 dakikasında da kanada yaklaşıp çok daha iyi bir performans gösterdi.

Belhanda kanatlarda düşünülebilir mi sorusunu sormak gerekiyor. Montpellier günlerini bir kenara bırakıyorum, o seviye bambaşkaydı. En son Nice performansını izledik, orada da ağırlıklı olarak sol kanatta oynadı. İstatistik anlamda yine ön plana çıkamadı ama işleyen düzenin en önemli parçalarından biriydi. 

Biz de Feghouli'nin ya da geri döndüğünde Emre Akbaba'nın merkezde oynayabileceğini düşünüp Belhanda'yı kanatlara yönlendirebiliriz. Bursaspor maçında Belhanda kanada geçtikten sonra onunla etkileşime geçen her futbolcu doğru anda topu aldı. 2'ye 1'leri çok iyi oynadı ve birçok kez sağ tarafta kendisine asist imkanı yarattı. 

Takımın en kötülerinden biri Belhanda değil. Aksine son 2 maçta ayağa kalkan, skoru değiştirmeye çabalayan isimlerden biri. Sorunu bu performansı genele yayamamak. Genele yaymış olsa zaten bambaşka konular konuşulur. Ocak ayına kadar bu şekilde devam edeceğiz, sonrasını gelişmeler dahilinde konuşacağız.

8 yorum:

  1. ömerin boş kaleye atmadığı pozisyonu mesela belhanda gerçekleştirdi sonra çok kritik bir faul aldı golün asistini de ordan yaptı zaten ve coşkuluydu bence kanat da oynamalı,schalke maçında feghouli,onyekuru olmayacak, bence garry-eren-belhanda üçlüsü ile çıkmalıyız, sinanı bir süre görmeyelim artık,orta saha da selçuk ndiaye donk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 gibi düşüneceğiz o zaman. Fernando sağlıklı olsa Fernando / Donk yapabilirdim.

      Sil
  2. Şu coşkulu oyununu daha uzun dakikalara yayabilse keşke izlemesi çok zevkli oyuncu,kanat da bence daha rahat oynar merkez de kritik top kayıpları yapabiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiklerini göze alıp ona göre kurgu almak gerekiyor. Eğer kullanacaksak.

      Sil
  3. Kesinlikle kanatlarda daha rahat ettigini düsünüyorum, Emre ve Feghouli ortada, Belhanda kanat yorumu gayet yerinde olmus umarim kisa vadede maksimum kazanim icin böyle bir degisiklige gider hoca zira uzun vadede orta sahaya saglam birisini daha alinca Belhanda'ya bu takimda ilk 11 zor görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an 10 numarada kullanabileceğimiz başka bir isim de kalmadı. 4-3-3e dönsek Fernando / Donk bir arada olacak ya da Selçuk İnan'a 11 yolu görünecek. Belhanda bir süre daha ortada oynar.

      Sil
  4. Kanatta oynamasının bir avantajı da kaptırdığı topun tehlikeli pozisyon yaratmayacak olması.Orta sahada olunca kaptırdığı topların neredeyse tamamı kalemize tehlike olarak dönüyor ama kanat oynarsa kaptırdığı toplarda açığını kapatacak futbolcu sayısı da fazla olur.Garry de top kaybediyor mesela ama Belhanda'ya göre daha risksiz alanda kaybettiği için pek sıkıntı olmuyor ama Belhanda topu kaybedince büyük sıkıntı oluyor kalemizde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru bir yorum. Değerlendirilecektir mutlaka. Feghouli ve Akbaba'nın dönüşünü bekliyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir