12 Ekim 2018 Cuma

Sorunları değil de Gomis'in Galatasaray'da geçirdiği sezonu konuşmak isterim


Gomis konusu bir türlü kapanmıyor. Galatasaray cephesinde bir süre daha zor kapanır, en azından yeri dolduruluncaya kadar. Yerine kimse alınamadı, bazı maçlarda gol sorunu da çekilebiliyor derken "bu takımın Gomis'i vardı" diye ısrarla söyleniyor. Bir de Gomis tarafı var, konu hakkında ısrarla açıklama yapıyor.

Konu hakkında da çok konuştuk. Daima önümüze bakma taraftarıyım. Giden gitti ve geri dönmeyecek. Ocak ayına kadar da bu kadroyla yola devam etme durumundayız. Gomis'in satışı doğrudur, yanlıştır bilmem, herkesin bir görüşü vardır. Bir şey değişmeyecek işte, yolumuza hedefler dahilinde devam ediyoruz.

Bu konuda her iki tarafın da suçu olabilir. Yönetimin Gomis'i satmak adına mobbing uyguladığı da düşünülüyor. En azından Gomis'in açıklamalarından çıkan sonuç bu. Ya da Gomis'in sözleşmesini 1 yıl daha uzatma, hatta zam isteği. Menajerinin yaz aylarındaki açıklamaları ortada ve o şartların kabul edilmesi imkansızdı.

Her şey bir yana. Fatih Hoca da Gomis'le yola devam etmek istemeyebilir. X oyuncular için de geçerlidir bu ama her isim gitmiyor. Haliyle de Feghouli takımda ama Gomis gitti tarzında söylemler de yanlış. Fatih Hoca'nın forvetinden isteği biraz daha mücadele ve takımı oynatabilmesi. Gomis tarzında bir forvetiniz varsa hücum odağı doğal olarak o oluyor. Bu da bir tercih meselesi.

Gittiği rakama da takılmıyorum. Suudi Arabistan'a da gitse yaşı gereği doğal bir rakam. Ayrıca Galatasaray'da da büyük rakamlar kazanıyorlar, Arabistan'dan bile cezbedici teklifler gelmeyebiliyor. Buradaki sorun zamanlama. Gomis'in olası ayrılığı tüm yaz boyunca konuşuldu ama o yeri bir türlü dolduramadık. Oysa altyapısı çoktan hazırlanmalı ve Gomis sonrası son günlerde çırpınmamalıydık.

Güzel ayrılıklar yaşamalıyız. Bu sorunları, açıklamaları değil de Gomis'in Galatasaray'da geçirdiği müthiş sezonu konuşmak isterim. Bu takımın gördüğü en önemli forvetlerden biri oldu ve Alex De Souza gibi bir ismin gol rekorunu kırarak bitirdiği sezonu var. İyi de bir insan ve karakter, Galatasaray'a fazlasıyla yakıştı. Yine de ayrılık sürecinde en büyük pay sahiplerinden biri de kendisi.

13 yorum:

  1. çocuk kandırsın. zam istedi. hem de son derece yüksek ücretine rağmen istedi. ne para hırsıymış arkadaş. savunması daha komik. uzatma istedim diyor. o yaşta adamla ne uzatacağız. şahsen hiç özlemiyorum. evet forvetsizliğe rağmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu süreçte yönetim yalnız başına hatalı değil, elbette Gomis tarafında da suç var. Karşılıklı her şey.

      Sil
  2. bu arada okazaki iddiaları var. sözleşmesi bitiyor. umarım olur. yaşı önemli değil japon bunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okazaki ile alakalı yarın detaylıca yazacağım :)

      Sil
  3. Güzel ayrılık GS yönetiminin kitabında yazmıyor. "İtibarsızlaştır, yıprat aslında biz satmak istemedik ama" diye aklınca kendini akla. Bu filmi Burak, Sneijder, Terim'in gidişinde izledik. Başkan Sedef Hn skandalından söz etmez, yok Gomis bana selam vermedi diye masal anlatır. Bu arada Şansal Büyüka, Gomis 6 değil 9 milyona satıldı 3 milyon alacağı vardı dedi. Kulüpten yalanlama gelmedi bu söze. Yani maaşını ödemediğin adamı yıprat dur. Gomis çok mu masum? Elbette değil. O da zam zam da zam dedi. Ama bu ortamı hazırlayan da yönetim.Acaba 3.5 maaş, 2.5 imza parasının ne kadarı cebine girdi? Bunların üstüne mi zam istiyor, yoksa cebine giren görünenden az mı? Nereden baksan çelişkili işler. Net olan şu; GS başkanları hep yalan söylüyor. Mustafa Bey bu kervana katılmış görünüyor. Ocakta golcü almayı becerebilsin de kendisi, biz yalanlarını yutmaya hazırız. Zaten seneye UEFA ile durumumuzun ne olacağı belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada tek suçlu biz değiliz ama elbette yönetim kanadı da hatalı. Belki süreç daha iyi yönetilebilirdi, bilmiyorum.

      Sil
  4. Galatasaray'ı çok seviyordu ama parayı daha çok seviyordu kendisi sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğal, bir şey diyemem. 33 yaşına gelmiş, geleceğini düşünmek hakkı.

      Sil
  5. Gomis yanda menajeri suclu olabilir her iki tarafin da payi vardir her seye kabul ama neden kimse ne kadar amatör bir yönetimimiz oldugunu konusmuyor. Burak'in yazdigi gibi senin elinde yedek en azindan birisi olmasi lazimdi gittigi anda bitirebilecegin yani o kadar kötü yönetiliyoruz ki, tek övündükleri sey agir bir ceza almamakti onu da batirdilar yani bu yönetim. Özbek yönetimiyle yarisir hatta daha geride zira Özbek zamaninda birisi olmasa baskasi mutlaka bitiriliyordu, bunun parayla vs alakasi yok Bursa kadar Kasimpasa kadar da mi imkaniniz yok adamlar bir hafta kala kimleri ne ucuz paralara aldi, kimse hikaye anlatmasin rezil bir yönetimimiz var esas buna bakmak lazim Ocak ayinda da alacaklarindan bir cacik olmaz bunlarin, Fatih hoca ne basarabilirse o olacak bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifi çoktan bulunmalıydı. Son gün kala konuşulan bir konu değil bu, tüm yaz ayrılığı konuştuk. Eğer alternatif üretsek elimiz daha güçlü olur ve bu satış çok daha iyi şartlarda gerçekleşirdi.

      Sil
  6. Abdürrahim albayrak çok boş konuşuyor bu konu hakkında.Forvet alınana kadar forvet konusu hakkında asla yorum yapmamalı ama ne zaman mikrofon görse Gomis şöyle Gomis böyle diyip duruyor bu yanlış bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gereksiz bir özgüven kazanmis kendisi, eskiden isini yapar bu kadar konusmazdi ve sanirim herkes son zamanlarda Galatasaraylilara bile oldukca itici geldigini düsünüyor. Ortada transfer konusunda hesaplama hatalarindan tut alternatif üretememe ve net bir sekilde basarisizlik varken utanacagi yerde cocuklarin bile inanmayacagi sacma yorumlarla kendi kredisini oldukca tüketti bana göre.

      Sil
    2. Kazanılan maçlarda sahnede, kaybedilen maçlarda adını duyan yok. Bu böyle olmaz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir