2 Ekim 2018 Salı

Şu aşamada Maicon'u kenara atma lüksümüz yok


Beklentinin yüksek olduğu ama bu sezon itibariyle bunun altında kalan futbolcular var. Fernando, Belhanda, Feghouli ve  Mariano daha keskin örnekler, buna yerine göre Maicon'u da dahil edebiliriz. Maicon'un felaket oynadığı bir Trabzonspor deplasmanı vardı. Onun dışında o kadar kötü bulmadım diyebilirim. Tabii o maçlar ne kadar hedef ve önemliydi bu da tartışılır.

Sezona iyi girmişti. Suudi Arabistan'a transferi son dakika gerçekleşmedikten sonra biraz dağıldı, Trabzonspor karşısındaki kötü görüntünün ardından da kenara çekildi. Öyle ki Lokomotiv Moskova maçında Donk'u stoper izledik. Ligde ise Ozan Kabak'ın süre almaya başladığını gördük. Maicon'un geri dönüşü Erzurumspor karşısındaydı ve maçı da kazandıran golü attı.

Defolarını ya da iyi yönlerini konuşacak değilim. Önemli bir profil olduğunu söyleyebilirim ve bu stoper kıtlığında da Maicon'u kenara atma lüksümüz yok. Hatta saydığım yabancılar içinde hiçbirini kenara atamayız. Maicon'un Erzurumspor karşısındaki mesajı önemliydi, Porto maçında da 11'de olacağını düşünüyorum.

Kağıt üzerinde en iyi ikili Maicon / Serdar Aziz gibi duruyor. Hızı, atletizmi problem ederiz ama tecrübe noktasında Maicon ismi öne çıkar. Ekstraları da onu farklı kılacaktır. Savunma yapımız da değişebilir. Zaten çok iyi savunan bir takım değiliz, haliyle de stoperlerimizi orta sahaya kadar mümkün olduğu kadar yaklaştırmanın gereği olmayabilir.

Kötü gidişat içerisinde mutlaka formasyon değişikliği gelecek. Bunun yanında tarz da farklılaşacak, özellikle deplasman maçlarında. Maicon'un da reaksiyon vermesi, iyi görüntüsünü bozmaması lazım. Stoper rotasyonu oldukça kısıtlı ve kalite sorunu yaşıyoruz. Maicon'u kenara atamayız, onu kazanmak herkesin hayrına. Şampiyonlar Ligi'nde tecrübesi önemli olacak.

Bir yandan da Suudi Arabistan'daki ilginin devam ettiği söyleniyor. Onu kenarda tutmanın diğer getirisi piyasasının düşmesi olur. Göz önünde olur, istikrarlı şekilde iyi görüntüsünü devam ettirirse de piyasası o oranda artar ve Ocak transferinde elin fazlasıyla güçlenir. 8 - 10 milyon avro gibi rakamlar konuşuluyor, buna hayır denilemez..

18 yorum:

  1. Savunma yapmayı iyi biliyor tecrübesi yüksek bu özelliklerinden şampiyonlar Ligi'nde faydalanmaliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Porto maçı umarım geri dönüşü adına iyi bir sınav olur. Biraz daha kapalı savunmayla oynayacağız, stoperler çok açılmayacak. İyi bir performans beklentim var.

      Sil
  2. 10m iyi parada ocak ayinda bonservissiz ya da 2-3m bonservisle hangi iyi stoper gelecek acaba Rojo Cahill tabi tabi...

    Maicon dan once araplar ve fernando gitmeli çapa da bulunur (kaldı ki ihtiyaç çapa değil 8 numara) ofansif oyuncu da...

    Papy Djilobodji bile uygun sartlarda almamız kolay değil. Once stoper al da sonra sat Maicon'u. Sarr Almaguer Xavier Cris De Boer Tamas Song Bouzid Tomas Ulfa Dany yüzdemiz düşük yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi biten isimlere bakacaksın ya da kira ihtimali olan. Birçok alternatif olacaktır.

      Sil
  3. Beni düşündüren Donk Fernando ikilisinin uyumsuzluğu

    Ve forvette kimin oynayacağı...

    Terim'i tanıyoruz. Hoca bildiginden şaşmaz olmadigi 2-3 kez kanıtlanan donk fernando ikilisi ile başlar.

    Eren sakat bile olsa Eren'le başlar. Muhtemelen Eren'in sakatlığı kötüye gider ve ligde Erensiz oynamak zorunda kalırız.

    Hoca ayni ısrarı 2002 sonrasi Hasan'i illa sol kanatta oynatarak da yapmıştı sonrasinda hagi ve gerets hasan'i sag kanatta kullanmaya baslayip verim almıştı.

    Eren sağlamsa oynamalı sakatsa oynamamalı bu kadar basit.

    Onyekuru neden ısrarla az az oynatılıyor??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem uyumsuzlar hem de Fernando aşırı formsuz. Beni de düşündüren konu bu. Onyekuru'yu Milli Takım dönüşünden bu yana rotasyonda kullanıyor hoca, onu ben de bilmiyorum. Porto karşısında 11 izleriz.

      Sil
  4. Feghouli yi kanatta gormektense Onyekuru yu gormek isterim kanatta.

    Fernando'nun yapamadığı, donk 'un nispeten yapabildiği, Selcuk'un sakat oldugu, Belhanda'nin ne yapacağını kendi dahil kimsenin bilmedigini düşününce futbol zekasina saygı duyulması gereken feghouliyi ortada oynatmak en dogrusu gibi. Aksi halde top hep porto da kalır.

    Terim e başlangıç stratejisi anlaminda güvenmiyorum. 60 a kadar oyuncu da değiştirmez mecbur kalmadıkça.

    Görünen köy kılavuz istemezken birseyler dene hocam. En azindan Onyekuru ve garry kanatlarda başlasın. Porto bekleri sert degilken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Garry / Onyekuru'yu kanatlarda izleriz diye düşünüyorum. Özellikle Porto deplasmanı için bu şart.

      Sil
  5. kenara atma lüksümüz yok da adama zarar veren zaten biziz. sezona iyi başlamışken göndermeye kalktık, gönderemedik de. motivasyonunun içine ettik.

    YanıtlaSil
  6. Ben olsam Ozan Kabak'ı koyardım Maicon yerine. Çünkü Porto dinamik hızlı bir takım. Özellikle Ndiaye'siz Galatasaray karşısındaki Porto orta sahası muazzam. Maicon ile fark yeriz. Ozan ile hiçbir şey kaybetmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon bugün sahada olmalı. Hem tecrübe hem de biraz daha sertlik gerekecek. Ozan Kabak da çok hızlı sayılmaz.

      Sil
  7. Maicon Marega gibi çok güçlü bir forvete karşı oynayacak.Böyle bi maçta oynayacak olması da bu yüzden bence.Şayet rakibin hızlı bir forveti olsaydı Maicon oynamayabilirdi.Maicon stoper olacaksa sağ bek kesinlikle Linnes olmalı ve öyle olacağını da düşünüyorum.Ayrıca sağ kanadımızda mutlaka hızlı biri olmalı çünkü Telles'in defansif yönü kuvvetli değil ve bulacağımız boşlukları da hızlı biriyle değerlendirebiliriz.İkinci yarı skor lehimizeyse top tutma anlamında Feghouli hamlesi gelir.Feghouli bu durumda asla başlamamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun tuttu diyebiliriz :)

      Sil
    2. Yorumum tuttu da keşke kazanabilseydik.Maicon fena oynamadı.Linnes de Brahimi'yi çok iyi sindirdi ama keşke son değişiklik olarak Yunus değil de Mariano kullanılsaydı çünkü skor aleyhimizeydi ve Mariano şu Feghouli'den daha çok ofansif katkı verirdi

      Sil
    3. Maicon fena oynamadı desek bile yedirdiği golle tüm iyi şeyleri çöpe attı.. Dün Feghouli de fena değildi.

      Sil
    4. Bence golü tek isme yıkmak doğru değil.Zincirleme kaza gibi oldu yediğimiz gol

      Sil
    5. Ama en büyük hata da onda görünüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir