29 Ekim 2018 Pazartesi

Şu an "coşkuya" ihtiyaç duyuyoruz, onu da Fenerbahçe galibiyetiyle kazanmak mümkün


Şu an ihtiyaç duyduğumuz şey "coşku". Onu da Fenerbahçe galibiyetiyle kazanmak mümkün. Dünü bir kenara bırakmak ve bundan sonrasına odaklanmalı. Bundan sonrasının ilk önemli virajı da bu derbi olacak. Fenerbahçe derbisini kazandığımız an da eminim ki o hava geri dönecek ve dünden öte yarını konuşmaya başlayacağız.

2011 - 2012 sezonunda Fenerbahçe derbisinde 4-4-2'ye dönüş ve 3-1'lik galibiyetle o coşkuyu yakalamamış mıydık. Bugün şartlar daha zor tabii, türlü sakatlık sorunlarını konuşuyoruz. Adaleyi zorlayanlar, ciğeri sönenler, başı dönenler. En istikrarlısı da sakatlanıyor, oynayanı da coşkudan çok uzaklarda hareket ediyor. Bizim o havayı geri yakalamamız ve bir yerden "yeniden başlamamız" gerekecek. Bu anlamda Fenerbahçe derbisi müthiş bir fırsat.


Malatyaspor mağlubiyeti sonrası taraftarın Fatih Hoca'yı hava limanında karşılaması müthiş bir detay. Geçen sezon şampiyonluk ateşini Gençlerbirliği deplasmanı mağlubiyeti sonrası yakmıştık. Bugün de yeniden ayağa kalkışın ateşini Malatyaspor deplasmanı sonrası yakalım. Yine yazıyorum, şartlar o güne göre çok daha zor ama başımızda Fatih Hoca var. Her zaman umut var, tüm zorluklara rağmen.

Hataları yazıyoruz, kendimizce eleştirileri yapıyoruz ama türlü zorlukları Fatih Hoca yaşıyor. Öyle bir hal aldık ki 11 kurma noktasında büyük sorunlar yaşıyoruz. Büyük beklenti duyduğumuz yabancılardan hiç katkı alamıyoruz ve büyük bir değişime ihtiyaç var. Ayrıca hocanın beklentisi doğrultusunda bir yaz dönemi de geçmemiş. Buna rağmen tüm kulvarlarda yarış devam ediyor.

Umarım bazı sakatlık sorunları aşılır ve Fenerbahçe karşısına daha alternatifli bir kadroyla çıkarız. Mutlaka hocanın farklı bir dokunuşu olacak ve ezberin dışına çıkacağız. Bu maçların havası ve motivasyonu farklı olur. Yakalamamız gereken şey "coşku". Bu coşkuyu kazanan ve formayı giymeyi hak eden futbolcularla devam ettiğimiz sürece de en iyisini başarmamak için neden yok.

19 yorum:

  1. ömer(nagatomonun durumuna bağlı olarak)serdar-ozan-linnes fernando-ndiaye-belhanda garry-eren-onyekuru ya da feghouli,eğer feghouli iyi durumda olursa bence oynamalı,garry de çok yoruldu sürekli oynattık formsuzluğun sebeplerinden biri de bu yorgunluk bence ama bu maçta oynaması lazım tabi.Özellikle serdarın dönüşü çok önemli, fernando zaten çok etkisizdi oynaığı maçlarda ama yinede dönüşü önemli , ön tarafta ki oyunculardan biri mutlaka iyileşmesi gerekiyor sinana falan tahamülüm yok artık ve erenin de iyi durumda olması lazım öyle ya da böyle bir santrafor etkisi lazım takıma, eren bazı maçlarda bu etkiyi gösterdi umarım yine gösterir artık tam zamanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo kesin yok. Diğer isimleri ise hafta içinde göreceğiz. Bakalım, maç günü yaklaşınca bu konuda daha net konuşuruz.

      Sil
  2. Şu an coşku yok diyemeyiz. Erzurumla birlikte son birkaç haftadır sakatlıklarla boğuşuyoruz. Zaten kısıtlı bir kadromuz vardı. Sakatlıklar daha da sıkıntıya soktu. E haliyle takımda da bir düşüş söz konusu. Bunu coşkuya bağlamamak gerek. Çünkü takımdaki oyuncular elinden geleni yapıyor birkaçı hariç. Kısıtlı kadroyla bu kadar oluyor. Fatih Hoca'nın da elindeki malzemeyi en iyi şekilde kullandığını düşünüyorum.

    Fenerbahçe maçını kazanmamız moral için tabii ki önemli. Özellikle Schalke gibi kritik bir maç öncesi moral kazanmak iyi olacaktır. Bu kadar sakatımız olmasına rağmen Fenerbahçe'yi böyle bulmuşken yenebiliriz de. Ama belli de olmaz. Bir teknik direktör gelir, kalan günlerde takımı az çok düzene sokar. Puan kaybettirir bize. Örnekleri var. Bu kadar sakatımız da varken bir de Mariano cezalıyken olabilecek şeyler. Puan kaybetsek bile Schalke maçında coşkuyu kaybederiz diyemem. Çünkü başımızda Fatih Hoca var. Coşkunun kaynağı kendisi. Her yıkıldıktan sonra coşkuyu kaybetseydik zaten bugün Fatih Terim efsanesi olmazdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'ya bir şey demedim, sahadaki futbolcular adına bu yorum. Hoca zaten kendisi dedi, birbiri için oynayacak bir 11'e ihtiyaç var diye. Alternatif olan formayı aldığında kalıcı olmak için mesaj vermiyor. Hocanın yorumu bu zaten. Hoca da coşkusunu kaybedebilir ayrıca, 1000 tane sorun yaşıyor. Neyse ki burada benimle değil de hocayla ters düştün :)

      Sil
    2. Fatih Hoca'ya bir şey dedin demedim. Bu benim kendi fikrimdi. Ayrıca hocanın o yorumunda bütün takımı kastettiğini düşünmüyorum. Bahsettiğim birkaçı işte o birkaçı. Birlikte ve birbiri için diyor. 11 kişinin oynadığı bir takım görmek istiyor. Zaten devamındaki yorumda da bunu belirtiyor. Bundan takımın coşkuya ihtiyacı var yorumu nasıl çıkıyor gerçekten anlamak güç. Burada ters düşenin sen olduğunu düşünüyorum. Lig ve Şampiyonlar Ligi hala devam ederken ve kritik maçların eşiğindeyken hoca coşkusunu kaybedebilir yorumu kabul edilemez...

      Sil
    3. Kaybedebilir, o da insan. 2. döneminde de kaybettiği dönem olmuştu. İnsan sonuçta, şartlar bu sezon onu gerektirebilir. Ya da şu günler. Onun da formsuz olduğu günler olabilir, en büyük güvence olsa bile ki en büyük güvence. Yazının da zaten ne anlattığı açık. Benim bu yorumları kabul ettiğim dünyada tüm yorumlar kabul edilebilir :) tabi bu şaka, şimdi ciddiye alma ihtimalin yüzde 100. hatta şaka yaptığına inanmıyorum bile diyeceksin :)

      Sil
    4. + olarak Donk, Ozan ve Muslera dışında sahadaki tüm takıma bu yorumu yaptı. Zaten sakatları da düşününce geriye kimse kalmıyor ki. İlla da muhalif olayım, ters görüneyim diye çabalamamak lazım. İlla farklı bir dokunuş olmasın, bir kere de katılıyorum demeni beklerim ama sen Okazaki konusundaki bilimsel analize takıldığın için bu sıralar tüm yazılarda muhalif olacaksın.

      Sil
    5. İlla da muhalif olayım çabam yok kesinlikle. Son dönemdeki yazılarında görüş ayrılığı oldu ve eleştiriyorum. Ayrıca Fenerbahçe maçını kazanmamız gerektiği konusunda katıldım. Ama tabii ki coşkuyu sadece bu maça bağlamak konusuna katılmıyorum. Herşey biter hedef kalmaz o zaman coşku da biter. Şu an ligte de avrupada da devam ederken coşkuyu bir maça bağlamamak gerek.

      Fatih Hoca kaybetmez demedim. O da kaybedebilir tabii. Ama şu dönemde değil. Zaten kendisi de "O kadar problem içinde Galatasaray çok iyi gidiyor. Mevcut olan her yerde varız" diyerek kulvarlar devam ettikçe heyecanını sürdüreceğini söylüyor. Olması gereken de bu olmalı zaten. "Fenerbahçe karşısında puan kaybedersek Schalke maçında coşkumuz olmaz" tarzı bir mantık kesinlikle kabul edilemez. Biz Galatasaraysak hedefler devam ettikçe her maça aynı coşkuyla çıkarız...

      Sil
    6. Katıl katılma umrumda değil. Demin de dedim, konular kapandı, bundan sonrası diğer arkadaşlara ayıp. Kimse kimseye de Galatasaraylılık dersi veremez, bu kırmızı çizgidir. Konu hakkında bundan sonra atılan yorumlar yayınlanmayacak.

      Sil
  3. Fenerbahçe de camia olarak böyle zor zamanlarda derbi maçlarda iyi tepki veriyor en azından kaybetmiorlar. Ümidim yok benim pek o mactan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onların da yeni hoca tercihi çok belirleyici olacak. Bu hafta daha çok su kaldırır.

      Sil
  4. fener'i yenemezsek lig bizim için biter. psikolojik açıdan ligin finali.

    YanıtlaSil
  5. Cuma günü ateşi yakarsak devamı gelir ve devre arasına kadar oynayacağımız diğer maçları da kazanırız diye düşünüyorum.Zaten fenerbahçe maçından sonra ligde 6, avrupa'da 3 maç kalıyor sonrası devre arası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bundan sonrası yeni bir hayat diye bakacağım. Fenerbahçe maçı ilk sınav. Yeniden coşkuyu, kenetlenmeyi yakalamak anlamında.

      Sil
  6. Şuan iki takımda rezalet durumda ancak şuan saha üstünde avantajlı takım Galatasaray. Fenerbahçenin oyuncu kalitesi aşşağıda. Özellikle yan toptan kaleci Harun yüzünden sıkıntı yaşıyorlar ve bunun yanında hücumda da hızlı oyuncuya sahip değiller. Tek avantajları güçlü hücum oyuncularına sahipler. Bu nedenle kadromuz yeterli olursa 3 lü savunma(Maicon,Serdar,Ozan) oynamamız eğer yeterli oyuncumuz olmazsa Maicon ve Donk ikilisini merkezde oynatabiliriz.
    Fenerbahçe nin yan toplarda bu kadar kötü kalecisi varken Maicon olsa ne kadar iyi olurdu. Ancak bu zaaftan Feghouli de faydalanabilir.
    Bana göre çıkmamız gereken kadro.
    Muslera Muslera
    Ozan - Maicon - Donk Linnes-Maicon-Serdar-Ömer
    Linnes - Ndiaye - Belhanda - Ömer yada Garry-Ndiaye-Donk-Belhanda
    Feghouli Muğdat-Sinan
    Muğdat - Sinan
    En önemli oyun taktiğimiz sabır sadece gerektiğinde hızlı hücumlar. Son 10 senedir ilk defa taktiksel avantajımızın olduğu bir derbiye çıkıyoruz. Yenelim elimiz boş dönmeyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca 3lü savunma oynatmaz, ondan eminim.

      Sil
    2. Blogtaki text editor yan yana iki kadro yazmaya müsait değilmiş onu anladım. Yazdığım kadro karman çorman olmuş. Şuan ki Fenerbahçeyi bu takım yenmek istiyorsa tek çare 3 lü savunma. Ayrıca şampiyonlar liginden çıkış biletimizde. Ancak ligin geri kalanında 3 lü savunma ile perişan oluruz. Biraz rakibe göre kadro çıkarmak şarttır.
      Bunun dışında Fenerbahçenin karşısına Donk-Serdar, Ozan-Serdar ikilisi ile çıkmak tek kelime ile 3 puanı rakibe vermek olur.
      Rakibi yenmek istiyorsak duvarlarımı yıkmamız gerek. Hatta 2002 sezonundaki felaketi bile unutturacak bir galibiyet alabilir bu Fenerbahçeye karşı.

      Sil
    3. Hiç alakası olmaz, maçı da rakibe vermez. Serdar'ın olduğu bir tandemle gayet favoriyiz. Bunlar keskin yorumlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir