16 Ekim 2018 Salı

Uefa kararlarında da mı mantık aramamak gerekiyor?


Galatasaray'ın Uefa ile yaşadığı süreçte büyük bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğini yayanlar da Galatasaray'ın ceza almasını dört gözle bekleyen isimler. Kulübün bu tarz isimler için kap'a yaptığı açıklama gayet yerinde. Haliyle bu konularda kulüpten yapılacak açıklamalara kulak kabartmakta yarar var. Aksini düşünen kendisini üzer, başka bir şey değil.

Anlamadığım noktalar var. Özellikle Uefa cephesindeki "mantık hatası". Askerlik gibi mi düşünelim, orada da mantık aranmaz mesela. Uefa'da da mı böyle, çünkü mantık bulamıyorum. Haziran ayında 4 yıllık bir anlaşma yaptık. Anlaşma sonrasında da yükümlülükler gereği adımlar atılmaya başlandı. Hatta bu süreç bizi "forvet alamamaya" kadar götürdü. Tabi bu bir mazeret değil, yanlış anlaşılmasın.

Şimdi ise Uefa'dan anlaşmanın yeniden gözden geçirileceği açıklaması geliyor. Biz bu anlaşmayı Uefa ve ffp komitesiyle yaptık diye biliyorum. Anlaşma imzalanırken bunun müzakereleri oldu ve eminim ki bu durumdan ilgili herkesin haberi oldu. Kendimizi inandırmış ve doğru ifade etmiş olacağız ki bu anlaşmayı imzaladık. Bu büyük bir başarıdır.

İtirazın ffp komitesinden 2 üye kaynaklı olduğu yazıldı. Şu sorulmalı, bu anlaşma yapılırken o isimler müzakerelerde yoklar mıydı ya da anlaşma şartları onlardan saklandı mı? Bu anlaşmaya gün itibariyle itiraz etmenin mantıklı tarafı ancak bu olabilir. Tabi bu anlaşmanın onlardan habersiz imzalanması mantıksız taraf olacak ki konu için hala mantık bulamıyorum.

Bunun ağır yaptırımları olmalı. Galatasaray çıkıp "biz 4 yıllık anlaşma dahilinde plan yaptık ve bu plan dahilinde adımlar atıyoruz" dese konu zaten kapanıyor. Anlaşma imzalanmış, gerekli açıklamalar yapılmış ve yaptırımlar belli. Uefa'nın bu anlaşmayı yeniden gözden geçirmesi bana göre fazlasıyla anlamsız. Eğer herhangi bir ekstra yaptırım daha gelirse bu skandal olacak.

Cas'a gitmemiz doğal. Dediğim gibi, bu anlaşmanın yeniden gözden geçirilme kararı bile bana göre mantıksız. Ben doğru bir adım olduğunu düşünüyorum. "Bir şeyler olmasa neden cas'a gidilsin" deniyor da kulüp eli kolu bağlı beklesin mi. Elbette "bana göre" bu yanlış karar karşısında hakkını arama gereği duydu. 

Ben olumsuz bir sonuç çıkacağına inanmıyorum. Ffp anlaşması mevcut şartlarıyla devam edecektir. Aksi bir cezanın skandal olacağını düşünüyorum. Yapılan bir anlaşma ve o yönde atılan adımlar var. Galatasaray her dönem denetleniyor, herhangi bir bilginin saklanması da imkansız. Zarar zaten açıklandı, gizli bir konu değildi ki. Anlaşma öncesi müzakere edildi ve anlaşmaya varıldı. Benim mantığıma oturmayan bir süreç yaşıyoruz.

11 yorum:

  1. Başka kulüplerin Galatasaray'ı örnek göstererek savunma yapmaları Uefa'yi zor durumda bırakıyor sanırım. Ama burada suçlu olan Galatasaray değil kesinlikle... Bir de şu var Manchester City PSG gibi takımların yaptıkları harcamalar gelir gider dengesi hiç hesaplanmazken niye bize bu kadar yükleniyorlar anlamak mümkün değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milan da bizi örnek alarak cezadan kurtulmuştu mesela. Enteresan işler dönüyor ve mantık aramamak gerekir.

      Sil
    2. Cünkü bizi sikayet ediyorlar hocam, Fenerbahcelisinden tutun muhalefet Galatasarayli avukatlar bile sikayet etmis bizi bayagi ciddi dilekcelerle.

      Sil
    3. Ffp bildiğim kadarı ile yayın gelirleri, sponsorluklar konusunu gelirden sayıyor ama ürün satışlarını bu kapsamda ele almıyor. Bizlerin kat kat üstünde bonservis ve maaş yükleri var ama bizlerden daha çok sponsorluk ve yayın geliri aldıkları için denge içinde gelir gideri dengede tutabiliyor.
      Psg Galatasaray karşılaştırması değilde büyük lig küçük lig karşılaştırması. Everton bile bizden daha iyi bir gelir seviyesinde olduğu için onlar da Ffp incelemesinde avantajlı çıkarlar.

      Sil
    4. Biz anlaşmamızı yaptık, bunun geri dönüşünün olmaması gerekiyor.

      Sil
  2. Senden bekledigimiz yazilar bunlar hocam,ilk defa bir konuda hakliyiz ve Cas bunu bozar cok yüksek ihtimalle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mümkün olduğunca yazmaya çalışıyorum. Pek saldırgan bir tavrım olsun istemem ama bu konuyu gerçekten anlamadım.

      Sil
  3. Büyük ihtimal ile ceza almış bir kulüp bizim durumumuza itiraz edildi ve inceleme için bir neden gösterdi. Tahminim bu gelişme bizim aleyhimize sonuçlansa bile en fazla imzaladığımız antlaşmanın geçerlilik süresinin uzaması yada ağır maddeler (oyuncu limitinin) bu antlaşma süresince sabit kalması. Bunun dışında ek para cezası , men gibi cezaları beklemiyorum.(ilk gittiğimizde böyle bir sonucu bekliyordum)
    Tabi bir hukuk okuyan yada hukukçu bir arkadaş yorum yapsa daha iyi olur.
    Benim kanım bunlar mevcut antlaşma üzerinden ağırlaştırılmış bir yaptırım yapmak antlaşmayı iptal edip yeni bir antlaşma yapmadan mantık dışı görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhangi bir maddenin dahi ağırlaştırılmaması gerekiyor. Gerçekten mantıksız.

      Sil
  4. Verileri manupule ettik kayit disi odemeler vs bwlgekendirildi ise sıkıntı olmus olabilir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir