28 Ekim 2018 Pazar

Yeni Malatyaspor 2-0 Galatasaray, Belhanda çıkarken daha cesur hamleler beklerdim


Çok sayıda sakatımız var, bir yandan sakatlanmaya da devam ediyorlar. Çok büyük bir handikap, buna kimse itiraz etmez. Tam kadro olduğumuzda dahi forvetten yana eksik bir takımız. Sakatları da ekleyince ortaya fazlasıyla vasat bir yapı çıkıyor. Yine de Malatyaspor mağlubiyetini bunlara bağlayamam. Bana sorarsanız Fatih Hoca'nın kabul edilemez hataları vardı.

Çıkan 11'e bakarak iyi bir oyun beklemiyordum. 1-0 olsun bizim olsun günlerini yaşıyoruz ve Antalyaspor deplasmanı bu anlamda iyi bir sınavdı. Malatyaspor karşısında da beklentim tam olarak bu yöndeydi ki Belhanda oyundan çıkana kadar işler fena gitmiyordu. En önemli silah sabırdı, biz de topa sahip ama mümkün olduğu kadar bekleyerek oynuyorduk. Bir pozisyon dışında da rakibe imkan tanımadık.

Donk / Ozan Kabak ikilisi gayet iyiydi. Donk'un atletizmi ve geriden oyun kurmadaki başarısının altını çizmek lazım. Ne zaman ki Belhanda kenara geldi ve Ahmet Çalık'la birçok oyuncunun yeri değişti, işte o vakit maçı rakibe verdik. Yenilen ilk gole bakın, Ahmet Çalık nerede topa basmış ve ortayı boşaltmış. Donk 6'ya geçti, Selçuk İnan 6'yı iyi oynarken 8'e kaydı derken hamle şansını da çöpe attık.

Malatyaspor'un planı basit. Bu bize karşı oynayacak tüm Anadolu takımlarının da planı. Topu rakibe ver, kaptığın toplarla hızla sonuca git. Topa sahip olduğumuzdaki etkimiz önemli. Bu yapıda set oyunu oynayamıyoruz. En azından Selçuk İnan / Belhanda ikilisi sahadayken pasın kalitesi yüksekti ama ön alanda yine top tutamadık. Hızlı hücumcular var, ancak Porto deplasmanı gibi kontralarla sonuca gidebiliriz. O imkanı da Anadolu'da size vermezler, rakip mümkün olduğu kadar savunmaya gömülüyor.

1-0 geriye düştükten sonra oyunu biraz daha hızlandırmaya ve hareketlendirmeye çalıştık. Tek etkili anımız da 45+'da Ahmet Çalık'ın duran toptaki kafası. 2. yarıya da bu hızla girdik, Garry Rodrigues'le geri dönme imkanını da yakaladık ama bitirici etkimiz sıfır. 2-0 geriye düştükten sonra hücum için iyi bir şeyler konuşulur. O da Donk'un "pivot santrafor" nasıl oynar dersiyle.

Kadro yapısı o kadar vasat ki Donk'un Maicon'dan iyi stoper, Eren Derdiyok'dan iyi forvet oynadığı günleri yaşıyoruz. Donk'un özverisi ve kalitesi yüksek, geçen sezon bıraktığı yerin üzerinde oynuyor. Donk'u forvete atınca hava toplarını almaya başladık, sırtı dönük oyunuyla birçok pozisyon hazırladı. Muğdat Çelik'in hareketliliğiyle ceza sahası içini süpürmesini beklersiniz ama kalite bir noktada tıkanıyor. 

Sinan Gümüş'e de anlamsız sabrediyoruz. Forvette de etkisi yok, kanatlarda konuşmuyorum bile. Kaçırdığı golü de gördünüz, üzerine ne konuşalım. Fatih Hoca'nın en çok eleştiri alacağı konulardan biri de bu. Diğeri de sağ kanadı otoban yapmış Linnes'i çıkarması ve sağ beke Mariano'yu çekmesi. Mariano'nun sağ önde de bir etkisi yoktu. Top tekniği, pas aksiyonu diyoruz da tempo sıfır, orada hareketlilik sağlamıyor, top sendeyken kaliteni yükseltmiyor.

Donk'u forvette başlatarak oyuna girseydik diyorum. Bu sezon izlediğim en önemli forvet etkisiydi. En azından hücumda kaldın, forvetin diğer hücumcularına servis yaptı. Set oynayamıyorsun, oyunu ısrarla kanatlara yıkıyorsun. Ceza sahası içinde Sinan Gümüş, Muğdat Çelik gibi isimler varken mi gol bulacaksın. En azından uzun oyuncuyu sal, zaten set oyunun yok. İleri uzun top atmak ayıp değil, en iyi oynayabildiğin oyun bu olmuş.

Şimdi Fenerbahçe derbisi her iki takım adına da var olma mücadelesine döndü. Maçı kazanan tekrar ayağa kalkacak. Bu maçta da puan kaybı gelirse iyice buhrana sürükleneceğiz. Malatyaspor karşısında Fatih Hoca'nın daha cesur hareket etmesini beklerdim. Çünkü o bize "cesareti" aşılamış isim, belki de en önemli özelliği. Belhanda çıkıyorsa yeni bir hücumcu girsin oyuna, Atalay Babacan'la kaybet ne olacak ki. En azından genç oyuncuyu gördüm dersin.

37 yorum:

  1. Donk performansı görüşüne katılıyorum. bu sezon gördüğümüz net en iyi santrafor performansıydı.rodriguez ve sinandan da bıktım artık. ama maalesef başka adam yok, mecburuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif olmasa bile Sinan Gümüş oynamayabilir. Ben yerinin dolacağına inanıyorum.

      Sil
  2. Rezil olacaksınız demiştik, az kaldı...Sırıtkan Biraderler iftiharla sundu...Belhanda da takıldı Feghulinin peşine Fernando gibi.Adam salak mı hocam, millet yata yata dünyayı götürsün, taraftarla ben uğraşayım enayimiyim der tabi ki..bu sakatlık furyasına -bir kaçı hariç-yine sırıtkan biraderler sebeptir. fazla diyecek bir şey de yoktur. FB maçına beraberliği kurtarmak için gidecekler başka da şansları yok zaten..

    YanıtlaSil
  3. "Malatyaspor mağlubiyetini bunlara bağlayamam." Çok yanlış. Bunlara bağlayamayacaksak neye bağlayacağız? 7 as oyuncumuz sakat ve bitirici santraforumuz yok. Fatih Hoca da nereye kadar Fatih Hoca.

    Belhanda kenara gelince oyunu rakibe vermedik Ahmet Çalık girince verdik. Yani Belhanda hayati bir rol üstleniyormuş gibi göstermek çok yanlış.

    Yerine Atalay Babacan girse iyi olurdu tabii ama vardır Fatih Hoca'nın bir bildiği. Kalan zamanın uzun olması sebebiyle denememiş olabilir. Antrenmanda yeterli görmemiş olabilir. Alışması için son 15-20 dakika alması iyi olur tabii. Baktı ki uyum sağlıyor zamanla süresi uzar hatta 90 dakika bile oynar gerekirse.

    Donk'u forvette başlatarak oynama konusuna katılmıyorum. Çünkü forvet değil. Forvet tecrübesi olan birisi oynamalı. Donk bu zamana kadar 1 kez santrafor oynamış o da bizde. Hep ön libero ve stoperde tecrübelenmiş bir isim. Arada uzun boyu sebebiyle gol atmak için ileri alınır ama daha fazlası olmaz. Herkesi mevkisi dışında oynatarak olayı Mancini dönemine döndürmenin manası yok ki Mancini'nin hamleleri mantıklıydı en azından. Donk'u forvet başlatmak nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk konusunda ütopya yaratıyorum, takımın elinde forvet olmadığına dair abartılı yorum yapıyorum. Durumu özetlemek adına. Şu konuyu ciddiye alıp yorumlamana gerek yoktu. Oysa okuyan hemen hemen herkes anlamıştır anlatmak istediğimi, takip edildiğimi düşünüyorum :)

      "Belhanda kenara gelince oyunu rakibe vermedik Ahmet Çalık girince verdik. Yani Belhanda hayati bir rol üstleniyormuş gibi göstermek çok yanlış." bu yorumu da yanlış anlamışsın. Ben değişiklik üzerine yazdım ve Belhanda çıkıyorsa yeni bir hücumcu girmeliydi dedim. Konu yerine stoper almak, Belhanda övgüsü değil. Biraz daha dikkat etmeli okuduklarımıza :( bakınız son paragraf.

      Bağlayamam, bunu hoca da diyor. Sahaya bir 11 çıkıyor ve bir şekilde oynuyoruz. Maç içinde de hatalı tercihler var ki sen de yanlış anlasan dahi yazmışsın zaten. Ben bu durumu eleştiriyorum.

      Saldırgan bir tutum içine girdin x konuda sana karşı durunca ama fikir alışverişiydi bu, saldırganlaşmana gerek yoktu. Ya da her konuda bu saatten sonra muhalif olmana da gerek yok. Neyse, saygı duyarım.

      İçinde fikir olan ve karşı tarafa saygılı her yorumu yayınlamaya devam.

      Sil
    2. Donk konusunda gayet ciddi olduğunu düşünüyorum. Hatta onun forvet oynaması için Fellaini'li yazı bile yazdın. Durum özetlenir ama böyle değil.

      Belhanda konusunu da gayet iyi anladığımı düşünüyorum. "O çıkana kadar işler fena gitmiyordu." diyorsun. Akabinde "Belhanda çıktı" vurgusuyla "oyunu verdik" şeklinde devam eden bir cümle kuruyorsun. "Ahmet Çalık'ın girmesi hiç iyi olmadı mevcut düzen bozuldu yerine hücumcu girmeliydi" desen Belhanda'sız bir şekilde daha doğru olurdu.

      Hoca bağlayamam der. Çünkü kendisi Galatasaray teknik direktörü. Ne kadar sıkıntılı bir durum olsa da güçlü durduğunu göstermek ister. Zaten karakteri de budur mız mız etmez. Hatalı gördüm mü hatalı derim zaten. Eleştiri yapılır. Her spor yorumcusu, yazarı her neyse eleştiri yapar. Ama olayın özü bu bağlayamam denilen sebepler. Bugün 7 as oyuncumuz sakat olmasa ve kaliteli de bir santraforumuz olsa yine yenilir miydik? Sanmıyorum. Fatih Hoca böyle uçuk tercihler yapar mıydı? Mesela Emre'yi çıkarıp Ahmet'i sokar mıydı? Onu da sanmıyorum.

      Saldırgan tutum konusunda asla böyle bir tutum içinde değilim. Yorumlarımda da asla saygısızlık etmem. Her yorumumda fikir vardır. Eleştirel bir bakış açısı olduğunda bile fikir vardır. Sadece nereden baktığına bağlı. Sen bana saldırıyor diye bakarsan öyle görürsün. Bense aynı fikirde olmadığım için eleştirdiğimi düşünürüm.

      Sil
    3. Yine hata yine hata, yine hata. Ciddi olduğumu düşünmen için önce beni tanıman lazım ya da ben olman. Orada konuyu abartarak yazıyorum, Donk'un forvet performansını öne çıkarmam forvetlerimizin durumunu özetlemek adına. Donk yazısının başlığı bile bunu özetliyor ama ille de muhalif olayım diye bir çaban var son günlerde. Bunun esiri olmamalısın.

      Belhanda konusunda da yanlış anladın ama hala yanlış anladığını kabullenemiyorsun :(

      Saldırgan tutum var, ille de muhalif olayım diyorsun 5-6 gündür. O da bir konuda sana katılmamamdan kaynaklı. Oysa o konu orada kalmalıydı, neden buralara yansıdı ki.

      Sil
    4. "Donk'u forvette başlatarak oyuna girseydik diyorum. Bu sezon izlediğim en önemli forvet etkisiydi." burdan nasıl bir ironi anlamalı mıyım mesela? Yoksa yazılarında hep ironi mi aramalıyım?

      Belhanda konusunda da yanlış anlamadım. "Belhanda oyundan çıkana kadar işler fena gitmiyordu" diyorsun ve akabinde "Ne zaman ki Belhanda kenara geldi ve Ahmet Çalık'la birçok oyuncunun yeri değişti, işte o vakit maçı rakibe verdik." İkinci cümlende Belhanda'yı dahil etmesen hemfikir olurdum. Ama Belhanda'ya bir önem bahşediyorsun bu yorumunda. Bu yüzden katılmıyorum.

      Yine diyorum asla saldırgan bir tutum içinde değilim. Katılmadığımdan sadece eleştiriyorum. Bir konuda bana katılmadılar diye kimseye kin güdecek değilim. Ama ileride haklı çıkarsam bunu da söylerim tabii. Başkası çıkarsa o da gelsin böyle böyle demiştim böyle oldu desin. Hatta memnun bile olurum değer verdiği için. Bana kalırsa burada sen sana karşı olunmasını hazmedemiyor gibisin. Bunun esiri olmamalısın.

      Donk başlığındaki cevabımda herhangi bir hakaret, saygısızlık yoktu. Neden yayınlamadın anlamış değilim. Gayet açıklayıcı ve güzel bir cevaptı...

      Sil
    5. Yine yeniden yine yeniden. Sürekli okuduğunu yanlış anlayıp, hayır böyle demeceler. 200 yorumda da anlatmama rağmen. Ben yaşlı bir insanım :)

      Neyse bu da uzamasın. Çünkü bu konuda uzlaşı imkansız. Anlatmama rağmen, sanki yanımdaymiscasina hareket ediyorsun :)

      İstediğini ara sen bilirsin, ne desen haklısın, hata benim :) ilk başta düşündüğümü yapmaliymisim. Öyle yapayım ben de artık.

      Tekrardan teşekkür ederim, değer kattin. Tek tavsiyem diyeceğim de ne haddime tavsiye vermek.

      Bloga 10000 üzerinde yorum gelmiş. Bunun da çoğu elestirdir. Çoğu şeyi açıklıyor sanırım. İyi çalışmalar dilerim.

      Biraz daha takintilardan uzak hareket etmeli. Olayı konuyu açıkladım. Bu kadar basitti. Başlık dahi belli :) sen diyorsun ki Donk forvet baslamaliydi diyorsun. İroniyi, abartiyi çözemiyorsun ki herkes anlamış oysa :)

      Yorum rekoru kırmış olabilirim bu arada. Neyse, tekrardan iyi çalışmalar. "Pas" hakkım olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    6. Donk forvet başlamalıydı demedim. Onu sen dedin. Aynen şöyle demişsin:" Donk'u forvette başlatarak oyuna girseydik diyorum. Bu sezon izlediğim en önemli forvet etkisiydi." Eğer bunun tersini demek istediysen ironidir. Her ironide abartma vardır. Ama her abartma ironi değildir. O halde ben senin ciddi olduğunu düşünürüm bu konuda...

      Sil
    7. Bu ironidir. Durumu abartarak anlattım, bunu 29482984932 kere yazdım. Anlamamakla ısrar edebilirsin, bundan sonrası diğer arkadaşlara ayıp olacak. Sana çok zaman ayırdım diye düşünüyorum. Konu kapandı, bu konu hakkında bundan sonra atılan mesajlar yayınlanmayacak.

      Sil
  4. Linnesin sakatlığı olmus kendisi öyle dedi,Atalay yunus çok yetenekli oyuncular ama fizik olarak çok yetersizler,yunus bir ara Erkanin sırtına biniyordu neredeyse rahatsız bile olmadı Erkan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı yazarken Linnes detayı yoktu, orayı atladım o zaman.

      Sil
  5. kadro eksikleri bahane! yeter artık. tam kadro halini de gördük bu takımın. deplasmanda manzara hep aynı. 10 aydır gram ilerleme yok!

    fatih hocama bir şey iletmek isterdim. hocam futbolda 1 puan diye bir şey var. harbiden. hep yenilmeye gerek yok yani. 1 puan var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursaspor maçında aldın işte o puanı ya da Schalke.

      Sil
    2. bursa maçında galip gelmeliydik, 1 puana sevinecek değiliz. bu deplasman karnesiyle 17'de 16 yapmak zorundayız ve kredimizi erkenden kullandık bitti. fener'i yenemezsek yandık.

      schalke maçı ise 0-4 falan bitmediği için çok şanslıyız. futbol oynayarak 1 puan almadık.

      ben 1 puanı hedefleyen ve alan bir takımdan bahsediyorum. eksik var diye her maç yenilmek kolay, marifet malatya gibi yerlerden en azından puanla dönmektir.

      Sil
    3. Ben de sevinmiyorum da ilk yarıda 3 oyuncu değiştirmişsin, 2. yarı 1-0 geridesin ve hamle şansın yok. Maçın 1-1 olmasına maalesef "kazanamıyorsan kaybetme" demek durumundayım. Ya da Schalke maçındaki görüntü beni mutlu edecek mecburen.

      Sil
  6. atalay falan biraz fantazi. yunus ortada. fizik olarak rezil durumdalar. ben de sık sık sinirlenip "gençler oynasın" derim. ama o gençler inanın hep mahcup eder (fiziği kötüyse)

    yunus'un fiziği dışında hal ve tripleri de rahatsızlık verici bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fantezi değil. Elinde hücumcu Atalay varsa Belhanda çıkarken o girer oyuna. O zaman maç kadrosuna alma, ne gerek var ki. U21 oynasaydı bu hafta da.

      Sil
  7. son gün saat 23.30. kimseyi alamadım mı? yemin ederim bi telefon açar webo'yu alırdım. adam geçen sene yatmadı, oynadı. sinan'dan kötü çıksın camdan atlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her takım bütçesine göre birilerini son gün de olsa aldı. Göztepe Jerome'yi, Alanya P.Cisse'yi gibi. Bulunuyor yani, isteyen alıyor.

      Sil
  8. kondisyoner sorunumuz kesinlikle var. bu işi yapan ya alman olur ya italyan. scott piri'nin yanında staj yapan herkes gelip gs'nin performans sorumlusu olamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru bir eleştiri olabilir. Ne olup bitiyor bilmediğim için yorum yapamıyorum.

      Sil
  9. Akhisar maçının kopyası.Ne eksik ne fazla.Kötü Galatasaray deniliyor evet son maçlar kötü durumdayız ama buna rağmen bugün 3 puan alan taraf olabilirdik.Hani klişe bir cümle vardır anadolu takımıyla büyük takım maç yapar anadolu takımı baskın oynar gelir gelir atamaz ama büyük takım bir gelir atar maçı kazanır ve maç sonu şu klişe cümle kullanılır. (X takım maçta kötü oynadı ama kaliteli ayakları sayesinde 3 puanı aldı) İşte biz bugün bu cümlenin anadolu takımı tarafındaydık.Daha net ataklarımız vardı.Gol atsak devamı da gelecekti ama bizim kalitesiz (!) ayaklarımız topu kaleye atamadı ve rakibin (!) kaliteli ayakları girdikleri pozisyonları değerlendirip maçı aldı.Bu kadar eksiğe rağmen bu maçı almaya bu kadar yakın olup alamamak tamamen ön taraftaki futbolcuların beceriksizliğidir.Yerden yere vurulamamıza rağmen ve bu kadar eksik olmamıza rağmen dahi maçı kazanabilirdik.Fatih hocanın artık bazı futbolcular özelinde radikal kararlar alması lazım.Bu kararları alırsa çok rahat şampiyon oluruz.Forvet sorununu dibine kadar yaşayacağımız belliydi zaten de önümüze gelen fırsatları bu kadar basitçe harcamamalıyız üstelik deplasmanda oynarken böyle yaparsak gelir atarlar kazanırlar işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alabilirdik tabi, bulduğumuz pozisyonlar var. Biraz olsun hücumda kalabilsek sorunlar çözülecek ama bu işi forvetsizlikten başaramıyoruz.

      Sil
  10. Ayrıca şunu eklemek de istiyorum.Emre zaten 2 ay civarı yok ve devre arasına geliyoruz o zaman.Bu durumda ve mevcut şartlarda 4 4 2 oynayıp ilerde Muğdat ve Donk'u oynatsak iyi olur bence.Donk forvet değil ve Muğdat da kısıtlı yeteneklere sahip bir isim ama 2 farklı tarz olursa hücumda biraz daha etkili oluruz diye düşünüyorum.Son maçlarda gol atamıyoruz tamam forvet olmaması büyük handikap ama bu durum da yakışmıyor yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde bir tercih olur, iş de görür ama maç başından düşünmez sanki hoca.

      Sil
  11. Fatih hoca öyle bir seviyedeki kendisi birşey demiyoruz pek.. adam yaşayan efsane bir taraftan takım hala kendi takımı değil yaz döneminide berbat geçirmişiz zaten. Yinede baktığımız zaman hocanında takımı ne fiziksel açıdan ne de saha içi varyasyon ve taktiksel açıdan iyi hazırlamdığı çok net ortada tabi bir çok sakatlıkta yaşadık zaten eksik olan kadroda fakat sezon başındada takımın bir tane başarılıyı geçtim başarısız verkaç girişimini felan bile görmüyorum.
    En basitinden Garry nin soldan içeri kat ettiği ve bunu sıklıkla yaptığı ve yapacağı bariz hücum anlamında buradan bir tane varyasyon görmedim daha Garry ye oğlum içeri kat ettiğinde yanına yaklaşan varsa ver ve kanattan içeri doğru koş dediğini sanmıyorum topu alan pası garry nin önüne başka bir opsiyon çıkmadıysa tabi attıktan sonra içeri koşuya devam ettin Ndiaye tam bu tip işlerin adamı mesela yok yok yok. ne çalışılmış ne söylenmiş.

    Bu birde avrupada onlarca takımın yıllardır yaptığı çok başit bir organizasyon.. CL de felan uygulamakta zor o takımlar bunlara daha hazır ama ligde 50 tane bu tip poziyon var hepsi çöp oldu o atakların. Ki bizim elimizdede yıllarca bu tip işleri yapacak adamda yoktu şimdi bunu kötü gününde bile gözü kapalı yapan bir garry var bunu kullanamıyoruz. Daha nice atağı pozisyonun çalışılmamış olmasından berbat ettik..

    Bir çok maçı ligin başında şansımızında yaver gittiği duran top pozisyonlarıyla aştık zaten yine oyun yoktu. Ara dönemde hoca geldiğinde bu yana takım oyun olarak geriye gitti ve şu aralar dibe vurdu. yinede hoca bu süreçte ve takımın şu halinde en az suçlu insan ama isim Fatih hoca olunca en leş halinde bile çok daha organize bir takım bekliyor insan.

    malubiyetten yana bir sıkıntımda yok burada ligdeki her takım puan bırakacak Schalke maçı sonrası kime sorsan malatya deplasmanı sıfır puandı zaten. takımın fizik olarak berbat olduğu ortada bu sezon uzun takım yavaş form tutsun diye yapılan antrenmanlar belliki başarılı değil. fizik kondsisyoner olarak genç bir çocuk getirilmişti oralarda hatalı kararlar verilmiş gibi duruyor. bu sakatlıklarda adam gibi yükleme yapılmamış takım kokusu var fazlasıyla.

    Bu takım aynı oyuncularla geçen sezonun başında adam yiyordu hadi Ndiaye gitti fernando o ara sakatlandı dedik. yetersiz rotasyon felan derken geçen yıl okey. bu sezon Ndiaye döndü, Nagatomu gibi adam yiyen bir bek ve geniş bir bek rotasyonu var. Geçen yıl herşeyi geçtim 200 e yakın ikili mücadela kazanmış bir Belhanda var diyorduk o hala takımda bu yönü övülen adamında yanına geçen sezon Alanya da takım yıldızı gibi oynayan bir adam olmasına rağmen Belhandadan bile fazla 220 küsür ikili mücadele kazanmış koşu mesafesi yüksek Emre geldi. iyi kötü bazı maçlarda pres güçünden faydalanabileceğimiz Muğdat geldi kullanılmayacak kadar kötü durumda sanırım ama sırf bu yönü için atılabilirdi sahaya ama CL de değil ligde. Bunlara rağmen sezon başından bu yana ne fiziksel ne oyunsal olarak geçen senenin başında o kadarda beğenmediğimiz tudor seviyesini tutturamadık. Takım CL nin en az koşan takımı fizik olarak çökmüş durumda sakatlıkların sonu gelmiyor.

    Fatih hoca içime atıyorum diyor ama TD sensin nerede izlediğiniz oyuncular ayrıca yönetim çöp okey de anadolu takımlarının 200 er bin eurolara yaptığı transferler kadar adam bulunamadı mı yani izlediğiniz adamlar muğdat ve ömer se yandık yani ara dönemde gelecek yazda bu işler çözülmez. geçen yıldan bu yana belli olan takımın ekonomik durumuna göre hareket edilmemiş olması felan saçmalık hoca kendi güçününde farkında değil herhalde dünyaya yüzlerce menajer vardık hocanın iki sözüne ellerindeki kim genç kimi maliyetsiz oyuncuları galatasaray a getirmeye çalışıcak.

    hoca içimde tutuyorum diyor ama bende buraya patladım Burak üstad kusura bakma buraya kadar okumazsan da anlarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için çok teşekkür ediyorum. Yaz dönemini iyi geçiremediğimiz çok net. Bazı isimlere çok odaklandık ve zaman kaybedildi. Takım içinde de düşünülmeyen isimlerin üzerine pek düşmedik. Onun sorunu şu sıralar ortaya çıktı diyebilirim.

      Sil
  12. Belhanda çıkınca Donk'u orta sahaya çekip Ahmet'i oyuna sokmak yerine, Belhanda yerine yedek kulübesindeki genç orta sahalardan birini oyuna almalıydı. Fatih hoca iyidir büyük hocadır eyvallah ama bu sıralar formsuz olduğu da bir gerçek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu yazdım. Hocadan bekleyeceğim cesur hareket bu olurdu. Oyun düzeni bozulmazdı en azından, hücumdan ödün vermemek gerekiyordu.

      Sil
  13. Üzüldüğüm, kafa taktığım bir konu var, Fatih Terim'in takımı doğru planda oynatmaması. Fatih Terim'in bir hücum planı var ve bunun dışına çıkmıyor, illa pres-hücum oynatacağım düşüncesinde. Sakatlıklar yokken bile bu sistemin önemli parçası olan hızlı denge stoperi ve sahte 9 tipi santraforumuz yokken bu oyunda ısrar etmesi canımı sıkıyor. Bu kadro, o oyunu oynayamaz.
    Selman Aslan'ın yukarıdaki yorumuna katılıyorum kısmen. Fatih Terim zamanında 4 4 2 oynatıp Sneijder'i kanata atıyordu. Yine yapabilir, Belhanda ve Rodrigues'i kanata koysa forvet pozisyonunda Eren-Muğdat, Eren-Sinan kullanabilir. Yeri gelir skoru bulamazsak Donk'u da oraya çekip skor arayabilir. Dediğim gibi şu anki kadro pres-hücumu oynayamaz ama 4 4 2 de güzel sonuçlar elde edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu sıralar oynatmak istediği felsefeden çok ödün vermedi. Oysa 2011 - 2012 sezonunda 4-4-2'ye geçerek bunu kırmıştı. Bugün 4-4-2 olur mu bilinmez ama bu tarzda bir dokunuş gerekecek. Forvet yorumuna katılıyorum.

      Sil
    2. Takımın başında Fatih hoca olunca doğal olarak böyle dokunuşlar bekliyoruz. 4-4-2 yada başka bir sistem. En azından devre arasına kadar götürecek bir sistem.

      Devre arasına kadar 10 maçımız var, 7 lig 3 şampiyonlar ligi. İçerde Fenerbahçe, dışarda Başakşehir ve Beşiktaş ile oynayacağız. Şampiyonlar liginde de 2 deplasman ve Porto. Yani önümüzde çok kritik maçlar var. Bu süreci biraz daha kontra ile geçebiliriz aslında. Takımdaki oyunculara baktığımızda kontrayı çok iyi oynayabilecek bir takım sonuçta.

      Sil
    3. Ocak ayına kadar farklı bir dokunuş gerektiği kesin. Şu alternatifsiz yapıda nasıl olacak bilememekle birlikte. Şaşırmamız gerekiyor.

      Sil
  14. Maicon Eren cift santrfor oynasın Donk onlibero Ozan Serdar stoper linnes sag bek nago sol bek belhanda fernando garry orta saha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forveti o tarzda kullanmak zor ama maç içi olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir