18 Kasım 2018 Pazar

Aliou Badji & Galatasaray, bugün ise işin mücadele tarafındayız


Elmander'in "İsveç'i" işaret etmesinin ardından gözler oraya doğru çevrildi. Gençleşmek, bunun yanında maliyetleri düşürmek önemli. Bu şartlar dahilinde de "scout" adımları atmak gerekiyor. İskandinavya dolaylarında boş adımlar atmıyoruz. Linnes transferi bunun en büyük örneği değil mi. Daha popüler bir futbolcu olmasına karşın maliyet / fayda ekseninde harika transferdi.

Galatasaray'a 2 forvet transferi gerekecek. Bir tanesi biraz daha gol yükünü çekmeli, diğeri ise işin mücadele tarafında var olmalı. Bugün ise işin "mücadele" tarafındayız. Aliou Badji ismini böyle değerlendiriyorum. Çok fazla bilinmediği için yanlış tanımlamalar yapıldığını düşünüyorum. Badji'nin işi gol yükünü çekmekten öte işin mücadele kısmında.

İyi bir bitirici diyemem, teknik özelliği de zayıf, karar alma noktasında da sorun yaşıyor. Yaşının 21 olması bu özelliklerini geliştirebileceği anlamını taşır. Atlet bir isim, hatta fiziğine oranla hareketli de diyebiliriz. En önemli özelliği çalışkanlığı ki gündeme girmesi de bence bundan. Bu anlamda "yeni Elmander" yorumunu yapmak daha sağlıklı.

Elmander de müthiş bir bitirici değildi, onu tanımlarken ilk birkaç özelliği arasında "gol sayısını" konuşmazdık. Elmander'in düzen içinde rolü önemliydi ve tek sezonda büyük bir etki bıraktı. Badji ise gelişime açık bir isim. Tanınmaması itibariyle yeni Drogba denmiş, oysa hiç alakası yok. Badji'yi mücadelesiyle konuşmamız gerekecek.

Forvetsizlik öyle bir hal aldı ki gündeme giren her ismi "kurtarıcı" diyerek anmaktayız. Büyük sorun yaşıyoruz gerçekten. Eren Derdiyok'un bir var bir yok halleri, Sinan Gümüş'ün yetersizliği derken o pozisyona yazabileceğimiz 3. isim Onyekuru'ydu. O da çift forvetli düzenlerde ön plana çıkıyor. Fatih Hoca'nın 3-5-2 dokunuşu en azından Onyekuru'yu kazandırdı.

3-5-2'nin devam edeceğini düşünüyorum. Ocak ayı sonrası adına forvet rotasyonunu kurgularken en az 2 isim almamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Biri daha mücadeleci, biri biraz daha bitirici olmak kaydıyla. Onyekuru'yu da bu rotasyon içinde sık sık izleriz. Aliou Badji isminden büyük beklentilerim olmasa da denenebilir bir isim olduğunu düşünüyorum.

12 yorum:

  1. çin de sözlemesi biten önemli isimler de var onlara bakarız heralde,okazaki,niasse falan da gündemdeydi umarım bir aptallık yapmaz yönetim yine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O isimleri ben de yazdım, elbette çok daha iyisi olur. Ama bu tarz genç hamleleri de düşünmek gerekiyor.

      Sil
  2. Gelirse ve tutarsa devam eder.Tutmazsa da kiralarsın bir kulübe gelişimini takip edersin.İşin sonunda da hiç tutmazsa en azından rahat gönderirsin.Genç çünkü ve düşük yıllık ücrete alınır bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz güvendiğin isimleri daima alırsın. Zarar etmiyorsun bir kere, bunun birçok örneği var.

      Sil
  3. Takimda Sinan Gumus varken forvete para harcanmasini yanlis buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son yılların en skandal yorumu ya da troll'ü.

      Sil
    2. Ya kadroda Mugdat gibi ligde cok maca cikmis iyi bir yedek
      Veya Soso gibi anlatilmaz yasanir bir oyuncu varken Sinan oynuyorsa bunu dike getirmek yanlis degil.
      Ya vergiyle beraber senelim garanti 4.5m euro odedigin adam yerine sinani oynatiyosun ? CL Lig derken herkes rotasyona girerken sinan girmiyor. Biz futbolu fatih terimden iyu bilemeyiz. Sosoya ragmen sinan oynuyorss demek ki sosodan daha kaliteli adam. Soso kadar etkili bir hucumcu alamayacagimiza gore ocakta da forvete para vermek yerine sinana yillik 2mdrn 5 yil sozlesme verelim. Forvet alinmasin. Sinan oynasin. Hatta takvimdeki bos kisimlara mac koyun orda da sinan oynasin. Belki doyar teknik heyet sinan gumus sevdasina. O kadar isyan ettim allah duydu ilkyariyi kapamis yetenek abidesi takimim reyisi aliyyesi sinan gumus.

      Sil
    3. Bu arads yorumuna kahkaha attim abi ahahahahaah

      Sil
    4. Sinan Gümüş konusunda ısrarı ben de asla anlayamayacağım. Ayrıca yeni de eleştirmiyorum, en az 2 yıldır aynı noktadayım.

      Sil
  4. Fatih hocadan dolayi Burak Yilmaz'in gelme sansi yok degil mi hocam, ne diyorsun. Bence gelse kesinlikle is yapar, adam heryerde belli bir ortalamanin altina düsmeden gollerini atiyor, umarim Besiktas'a gitmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez, o şans yok. Bu birliktelik bir daha oluşmaz ve şöyle diyorum. Madem Burak Yılmaz gelecekti, Gomis niye gitti?

      Sil
  5. Gomis konusunda haklisin bence gayet yönetilebilecek bir krizdi, yönetimin amatörlügü bizi bu noktaya getirdi ancak geldigimiz nokta o kadar kötü ki insan sormadan edemiyor böyle sorulari. Aslinda bu sene nispeten lig de diger yillara nazaran kopartilacak bir havada eger iyi transfer yapabilirsek sampiyon olmak i$ten degil ama bu yönetime güvenim yok kesinlikle su an Gomis ya da benzer ayarda bir forvetimiz olsaydi acik ara liderdik orasi da cok net.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir