18 Kasım 2018 Pazar

Anthony Modeste Köln'de?


Modeste'nin transferi bir süredir konuşuluyordu. Bild'in Schalke 04 ve Stuttgart iddiaları vardı ki dün itibariyle Köln'ün eski futbolcusuyla 4.5 yıllık sözleşme imzaladığı açıklandı. Köln Sportif Direktörü Armin Veh'in transferle alakalı yaptığı açıklamayla başlayalım. Günün bizim adımıza en önemli gündem maddelerinden biri bu transfer olacak.

"Son haftalarda Modeste ile temas halindeydik. Oyuncunun Çin kulübüyle olan sözleşme sorununun bir çözümünün olduğunu ve onu uygun şartlar karşılığında kadromuza katabileceğimizi görünce girişimlerimizi yaptık ve mutlu sona ulaştık."

Modeste, Eylül ayından bu yana Köln'le idmanlara çıkıyordu. Köln'den TJ Quanjian'a 29 milyon avro'ya transfer olduğunu hatırlatalım. Kulübüyle arasındaki sorun "maaşını geç almasıyla" alakalıydı. Köln'lü hukukçular da bir açık olabileceğini fark etmiş olabilir ve imzayı dün itibariyle attılar. TJ Quanjian ise bu durumu dava edeceğini söylüyor.

Forvet konusu ayrı, Modeste ayrı. Yaz dönemini sadece Modeste'ye göre kurgulamak büyük bir hataydı. Bu anlamda zaman kaybettiğimizi düşünüyorum ve geri dönüşü de olmadı. Modeste için risk almak ve imza attırmamak ise doğru bir hareket. Bu tarz davalarda da güçlü değiliz, çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik.

Yine de skandal noktalar var. Gündemi sadece Modeste üzerine kurmak ayrı, her fırsatta Gomis'i suçlamak ayrı, gün sonunda hiçbir forveti alamamak ayrı. Bu liste uzar gider, kaybeden ise Galatasaray olur. Dursun Özbek döneminde tarihin en kötü günlerini mi yaşıyoruz diyorduk. Eğer takımın başında Fatih Terim olmasa Mustafa Cengiz yönetimi de o günleri aratmayacak, belki de geçecek. Modeste konusu ayrı bir nokta olsa da forvet gündemini şu gün bile Modeste ve Gomis'le açıklamak bana sorarsanız skandal.

Modeste'ye dönelim. Bu piyasada bir ismin daha büyük takımlarda oynayabileceğini düşünüyorum. Dortmund'un kapısında yatsa da onların da bu riski almadığını gördük. Aynı durum Galatasaray adına da geçerli. Onun adına işin tek olur kısmı Köln'dü. Belki bonservis iadesi ya da taksitlendirmesi halinde bu sorunu çözebilirler.

12 yorum:

  1. en kötü yönetim bence m.cengiz yönetimi olabilir, özbek yönetimi de kötüydü ama bari yönetiminde başarılı kişiler vardı ali yüce,ural aküzüm gibi,voleybol şubesine ciddi bir seviye atlattı mesela ali yüce, basketbolda kadınlar ve erkeklerde avrupa kupası var birer tane dursun özbek döneminde(şunları söyledim diye dursuncu ilan ederler ama bunlar gerçekler), şimdi ise bu branşlar küme düşmemeye oynuyor, futbolda da ise bu sakatlıklar olduğu sürece başarısızlık muhtemel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa Cengiz döneminin farkı Fatih Hoca. O da olmasa en kötü yönetim olmaya ciddi adaylar.

      Sil
  2. Terim olmasa Mustafa Cengiz dönemi Özbek döneminden daha kötü yorumu mükemmel bir yorum olmus, su durum daha güzel anlatilamazdi herhalde.

    YanıtlaSil
  3. Ocak ayının Abdurrahim Albayrak bahanesi şimdiden hazır,"Gomis fazladan para istedi, ardından kaçıp gitti. Tüm suç onun. Pardon Modeste bize söz vermişti. Ona güvenip başka futbolcu ile ilgilenmedik. Çok ayıp etti. Mayıs ayında golcüyü kesin alıcaz"
    Bu arada Albayrak'ın, "Çinliler idmana bile çıkarırsanız zıplatırız" dedi sözü de taca çıkmış oldu. İş bilen genç takımıyla idmana çıkarıp, formda tuttu 2 ay sonra da imza attırdı. Bir diğer kafama takılan soru Modeste ile yıllık 5 milyon avroya anlaşmıştık. Köln yıllık ne ödeyecek öğrenebilirsek ne kadarlık dilim yöneticilerin cebine girecekti o konuda da fikrimiz olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli mazeret halindeyiz ama kimse çözüm bulmaya çalışmıyor. Koca yaz dönemi forvet bulunamamasını bana kimse açıklayamaz.

      Sil
  4. asamoah'a çok üzülmüştüm. birçok derdimizi çözecek çok iyi bir futbolcuydu bence. juve forması giymiş bi kere..
    bu adam ise neden bu kadar büyütüldü gerçekten anlamıyorum. futbolcu bazında üzgün değilim açıkçası kim bu abi? hangi top 20 takımda oynamış?
    ama beceriksizlik üzücü tabii. gerçi çin ekibi dava açmış haberi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Modeste iyi forvet, ayarı gerçekten yüksek. Buralarda da iş görürdü. O an fırsat gibi göründüğü için çok konuştuk. Ama sözleşme şartları o kadar zor ki Dortmund gibi takımlar istemesine rağmen yanaşmadı mesela.

      Sil
  5. Futbol harici branşlarda tamamen battık. Futbol da eh işte... Vizyonsuz yönetimler bize çok büyük zarar veriyor. Abdurrahim Albayrak konuşmamalı mumkunse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin çok uzun bir zamanı kaldığını düşünmüyorum.

      Sil
  6. Oyuncu Koln'u istiyor ailesi orda ve mutlu. Parayi zamaaaninda cebe indiren Köln en kotu durumda bile yine kardan zarar edecek Modeste sanmiyorum ki Koln'den dünyaları istesin Galatasaray'dan istediğinin yarısına imza atmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar para kazanmayacaktır bence de. Aklı Almanya'daydı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir