7 Kasım 2018 Çarşamba

Emre Akbaba da olmayınca golü kim atacak?


Emre Akbaba transferinin gerekliliğini tartışmayı anlarım. Şöyle diyeyim, Emre Akbaba için verilen 4 milyon avro'luk bonservisi, forvet transferi için harcayabilirdiniz. Bunun doğru bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. Ben bu eleştiriyi yapmıyorum, Emre Akbaba'nın da Galatasaray için önemli bir isim olduğunu söyleyebilirim. Bu profilde bir futbolcumuz yoktu ve bana sorarsanız fazlasıyla gerekliydi.

Emre Akbaba'nın sakatlığından bu yana çıktığımız 7 maçta sadece 1 galibiyet alabildik ve bu 7 maçın 4'ünde gol dahi atamadık. Forvetimiz yok, bu önemli bir sorun. Forvetimizin olmadığı şu günlerde Emre Akbaba gibi bir skor ayağının olmaması en az o kadar büyük handikap. Hücumcularımız içinde bana sorarsanız en önemli bitiriciydi.

Rakip ceza sahası etrafındaki etkisi büyük. Bir forvet edasıyla, rakip ceza sahası içinde pozisyonlara giriyor. Kanatta ya da forvetin arkasında oynaması fark etmez, gol anında doğru yerde olması önemli. Bu da bir kenara, atılan gollerin içinde de bir şekilde vardı. Faul alıyordu, asist yapıyordu, pozisyonun oluşumunda mutlaka dokunuşu vardı.

Emre Akbaba da olmayınca golü kim atacak? Bu takımın zaten bitirememek gibi bir sorunu var. Garry Rodrigues ve Onyekuru ısrarla kaçırıyor, Sinan Gümüş de potansiyeli var dediğimiz günlerde bitiriciliğiyle ön plana çıkardı, bugün ise en basit vuruşu dahi yapamaz halde. Sizi bilmem ama ben Emre Akbaba'yı arıyorum.

Belhanda da çok yalnız. Şu zamanlarda Feghouli'nin oynamamasını anlamıyorum. Schalke 04 karşısında düşünmedik bile. Hücumun aklı eksik, bu aklı da giderebilecek isimlerden biri. Hele ki Emre Akbaba'nın da yokluğunda. Emre Akbaba dediğimiz isim 3 pozisyonu da yedekler. Belhanda da rahatlıyor böylelikle, sahada tek başına kalmıyor.

Geçen sezonun en büyük eleştirisi "kulübenin olmadığı" üzerineydi. Bu sezon ise bir de forvetsizliği ekliyoruz. Göztepe maçını hatırlıyorum, kulübesi ne kadar güçlüydü. O zamandan bugüne kadar gelen süreçte tüm alternatifleri kaybettik. Sakatlıklar, cezalar, yapılmayan transferler derken çaresiz bir haldeyiz..

2 yorum:

  1. Transferin olmasına çok istemiştim.Bana göre takımın 3 kilit oyuncusundan biri.Bazen "Acaba Emre sevgim fazla diye mi böyle düşünüyorum?" diyorum ama yok yok takımın 3 kilit oyuncusundan biri işte.Bunu da yokluğunda daha iyi anlıyoruz ama bunu dillendiren pek kimseyi göremiyorum.Emre'nin olmaması çok büyük eksik.Umarım tamamen iyileşip döner ki ben 16.haftadaki beşiktaş maçında tam olmasa bile %50 hazır olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol atabilme ihtimalin düştü bir kere. Ceza sahası etrafında forvet etkisi gösteren, şut özelliği olan isimdi. Daha çok pozisyona giriyor ve oralarda daha çok kalıyordun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir