11 Kasım 2018 Pazar

Feghouli'nin şu oyunu ve kazanılma eğilimi en büyük kazanç olacak


Geniş bir kadromuzun olmadığı çok açık. Hatta kalite eşiğimizin de çok yüksek olmadığını söylemek mümkün. Bir de bunlara sakatlık ve ceza gibi etmenler ekliyoruz. İçinde bulunduğumuz şartlar itibariyle herhangi bir futbolcuyu kaybetme lüksümüzün olmadığını düşünüyorum. Özellikle de Feghouli gibi bir futbolcuyu.

Feghouli'yi hepimiz eleştirdik. Şu kadronun en çok kazananı. Çünkü en yeteneklisi ve beklentinin en yüksek olduğu isim. Fark yaratmasını, ligi sallamasını bekliyorsunuz. Valencia günlerinde Feghouli gibi bir futbolcuyu transfer etmeyi hayal dahi edemezdik. West Ham United günleri beklentinin gerisinde kalsa da bu adam gün itibariyle 28 yaşında.

Toparlamaması ve yeniden yükselmemesi adına bir sebep yok. Temposu düşük kaldı, kamp dönemi de geçirmesine rağmen bir türlü kendine gelemedi. Bir de sezon başında oluşan soğukluğu ekleyince Feghouli'yi kaybetme noktasına kadar geldik. Belhanda ve Maicon için de aynısı geçerli, biz bu adamları Arap diyarına satmak adına elimizden geleni yaptık. Maicon niyetliydi, Belhanda ve Feghouli ise kalmak adına ellerinden geleni yaptı.

"Hocamızın, tekrar bana güvenmesini istediğim için elimden geleni yaptım. Aynı geçen sene olduğu gibi bana güvenmesini istiyorum."

Feghouli'nin Kayserispor maçının ardından verdiği bu mesaj önemli. Feghouli'nin aidiyetini dahi sorgulayacak noktaya gelmiştik. Belli ki elinden geleni yapmak, takım için faydalı olmak istiyor. Kayserispor karşısında bunun ilk adımını attı. Bu saatten sonra Fatih Hoca da onun için ısrarcı olacaktır.

Geçtiğimiz sezon ligin 2. yarısının ilk haftalarında Feghouli'yi serbest oyuncu gibi kullanıyorduk. Yine bir Kayserispor deplasmanıydı mesela, ilk yarıdan maçı bitirme noktasındaydı. Temposunu eleştiriyoruz, hala beklenen seviyede değil ama en azından oyun aklı ön plana çıkarılabilir. Bu sefer 3-5-2'nin orta sahasında serbest bir roldeydi ki harika iş çıkardı.

Sağ kanada hapsetmemek gerekecek. Saha içinde Belhanda'ya da yardımcı olabilecek bir isim. Hatta bu sayede Belhanda'yı daha bir 8 numara gibi kullanabiliriz. Emre Akbaba da döndüğünde o pozisyon adına alternatif sayısı artacak ve kalitemiz yükselecek. Feghouli'nin şu oyunu ve kazanılma eğilimi Kayserispor deplasmanındaki en büyük kazanç oldu.

17 yorum:

  1. top kontrolleri muazzam feghouli nin,havadan gelen topları kontrol etmekten hiç sıkıntı yaşamadı bu çok önemlidir çünkü merkezde top kontrol hatası yaptığınız zaman top rakibe gider bu yüzden tehlike olur,zaten 2 ayağınıda çok iyi kullanıyor, sol ayakla çok güzel toplar attı kanada falan, ilk golde de sağ ayakla topu önüne alıyor sol ayakla vuruş yapıyor,topu da çok iyi saklıyor, sanıyorum hiç top kaybı yapmadı dün kü maçta, yani bu adam merkez de oynamak için her özelliğe sahip, ilk golde ki gibi topsuz koşular da yaparsa sürekli çok verimli olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topla klas oyuncu çünkü, ayaklarına fazlasıyla hakim. Onun sorunu temposu ve mücadelesiydi. Bunu da aşmaya başlayınca daha iyisi elbette olacak. Yaşı henüz 28.

      Sil
  2. şuan takımdaki oyun görüşü ve zekası en iyi iki oyuncu Feghouli ve Selçuk ancak Selçuk bitme noktasında olduğundan istediklerini yapamıyor Feghouli ise toparlayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan artık ayakta kalamıyor ve çok hareketli değil. Feghouli farklı ve daha genç, mutlaka toparlar.

      Sil
  3. 3'lu savunmaya dönmemiz iyi oldu. Elimizdeki kadro ne yazık ki birçok sisteme uygun değil. Ama şu anda Feghouli ve Belhanda yı en iyi kullanabilecegimiz sistem bu galiba...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi serbest rolde oynatmak lazım. Belhanda'yla birlikte de ancak böyle bir düzende birlikte oynayabilirler.

      Sil
  4. faydalanmak zorundayız. o sözleşme varken bir yere gitmez. özel fitness programı yazalım yeter. yetenekleri zaten üst düzey.

    ha ayrıca hocamız da egosunu bırakmalı, sırtını sıvazlamalı. tabii burak bana katılmayacak. ona kalsa fatih terim melek :) sıfır ego tam bir baba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir baba olduğu doğru. Fatih Terim'in tüm Galatasaray kariyerine vakıfım ve ona minnet borcumu nasıl öderim gerçekten bilmiyorum :(

      Sil
    2. Ne egosu ya?Feghouli bu yıl şu ana kadar görev aldığı hangi maçta iyi oynadı da hoca egosunu bıraksın diyebilirsin?Feghouli görev aldığı sürelerde iyi oynasa ve hoca ısrarla onu oynatmasa hoca Feghouli konusunda egolu davranıyor deriz ama öyle bir durum yok ortada

      Sil
    3. nasıl ki hiçbir şeyi beğenmeyen şımarık gs taraftarı zararlıysa terim'e allah muamelesi yapmak da sakıncalı.
      adamı dalga geçer gibi akhisar maçında son 3 dakika falan oynatıp mücadele mi bekliyorsun? hoca takmıştı kafaya. elmander'e de takmıştı zamanında. yani bunu görememek için cidden artık kör olmak lazım. feghouli'yi çok güzel sevdi okşadı destekledi ama feghouli oynamadı yani öyle mi? vay anasını sayın seyirciler.

      Sil
    4. Fatih Hoca bence de Feghouli'ye karşı mesafeliydi. Bunu ego olarak tanımlamam, başka bir şey bu. Öyle olsa şu vakit Feghouli'ye neden döndü. Mecburiyet diyeceksiniz ama öyle değil. Beklentiyi karşıladı mı ya da soyunma odalarında neler oluyor haberimiz var mı?

      Elmander'e takan adam ona hiç dönmez. Ya da o transferi engellerdi. İlk haftalar pek kullanmadı, sonra vazgeçemedi. Ne var ki bunda.

      Feghouli konusunda hoca bence de hatalıydı. Kazanmak gerekir en azından.

      Sil
    5. Super kupa maçında onun o rezalet oyununa 120 dakika katlandı.Sonra sadece onu değil Belhanda ve Gomis'i de yedek bıraktı ama Belhanda formayı çalışarak aldı.Gomis kalsa o da alırdı ama Feghouli formayı bir türlü alamadı.Akhisar maçının son dakikaları diyorsun da başka maçlarda da oyuna sonradan dahil etti ama Feghouli hiç ışık vermedi.Kayseri maçı son şansıydı ve iyi değerlendirdi umarım daha da iyi olur

      Sil
    6. Ben Feghouli konusunda başka şeyler yaşandı ama gün itibariyle bunlar aşıldı diye düşünüyorum.

      Sil
  5. Böyle maç alacak tipte oyunculara ihtiyacımız var.Feghouli umarım ilerleyen maçlarda üstüne koyar.O iyi oynarsa hoca zaten onu oynatır.Burda iş onda bitiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'nin maç öncesinde verdiği mesaj önemliydi. Bunun da altını doldurdu.

      Sil
  6. Sinan varken sosoya ihtiyac yok. Ocakta 3e5e satip gelen parayla sinana yeni sozlesme yapmaliyiz. Gs sporcusunda olmasi gereken tum ozellikleri kendinde barindirdigindan her mac sahada kendisi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir