9 Kasım 2018 Cuma

Football Manager 2018'in ardından 2019 da fazlasıyla keyifli


Football Manager'i seviyorum, yapacak bir şey yok. Oyun delisi bir adam değilim. En azından o topa girmemek adına büyük bir çaba sarf ediyorum diyeyim. Tek bağımlılığım bu oyun olabilir, oynarken bu kadar keyif aldığım başka bir oyun yoktur. Oyunun serilerini konuşuruz, unutamadıklarımız ayrı ama Football Manager 2018'in ardından 2019 da fazlasıyla keyifli.

Aralarında çok fazla fark yok aslında. Taktik ve antrenman olayı biraz daha detaylanmış. Güzel de olmuşlar, özellikle taktik detaylar keyif verdi. Topa sahipken, top rakipdeyken ve oyun geçişi birbirinden ayrı planlar içeriyor. Savunma ve hücum çizgisi ayarlanabiliyor, ayrıca düzen öncesi takıma oyun felsefesi de yerleştirmek mümkün.

Yapay zekanın da biraz olsun güçlendiğini, daha doğru işler yaptığını söyleyebilirim. Doğru taktikle çok zor maçlar oynamıyorsunuz gerçi. İlk sezonumda rahat bir şampiyonluk kazandım diyebilirim. Bir de bunun yanında Şampiyonlar Ligi yarı finali gördüm ama Türkiye Kupası'nın 6. turunda Giresunspor beni eledi. Gol atmak aslında o kadar kolay değil. Bu oyunda genellikle hücum kimliğimle öne çıkardım, şimdi ise savunma ön plana çıktı.


Ağırlıklı olarak kullandığım taktik bu şekilde. Soranlar için paylaşıyorum bunu. Oyunun güzelliği internetten taktik ya da antrenman detayları bulmak yerine kendinizin bir şeyler başarabilmesi. Antrenman olayından ben de anlamam mesela. Her oyunu açtığımda sıfırdan bir teknik heyet kurar ve antrenmanları asistana devrederim. Ben ise taktikle ilgileniyorum.

Galatasaray için birkaç öneri verelim. Ozan Kabak'ın üzerine düşün derim, çok kısa sürede takımın vazgeçilmez stoperi oluyor ve önü çok açık. Aynı şekilde Yunus Akgün ve Atalay Babacan da büyük potansiyel. Recep Gül'ü de bu isimlere ekleriz. Bir de alttan gelen Mustafa Kapı gerçeği var, büyük wonderkid olacak. 2-3 sene içinde onun da geleceği noktayı mutlaka paylaşırım. 1 sezon içinde geldikleri noktayı paylaşmak gerekirse;


Ffp, doğal olarak sattığın kadar al bir sorun gibi dursa da aslında o kadar zorlayıcı değil. Bazı futbolcularınız adına önemli talipler var çünkü, 1-2 satışla iyi bir transfer bütçesi oluşuyor. Ayrıca kiralık futbolcu piyasasını mümkün olduğu kadar zorlayın. Malcom ve Mangala gibi isimleri kiraladım. Çok da büyük iş çıkardılar. Origi gibi kiralayamadığım isimler de var, belki siz başarırsınız. Forvet açığı var olsa da oluşacak bütçeyle bunu rahatlıkla aşabilirsiniz.

4 milyon avro zarar etme hakkım varken 122 milyon avro kar elde ettim. 12 milyon avro'luk transfer bütçem de sattığın kadar al dolayısıyla sıfırlandı. Yine de yeni sezon adına sezon içinde birçok isim transfer ettim. Ffp bu anlamda çok zorlayıcı değil, yeter ki doğru hareket edin. 2. sezonda da önemli bir kadro yeniliği düşünüyorum mesela.

6 yorum:

  1. Oyunda 4. sezondayım. Neden bilmiyorum ama sanki oyun kolay geldi bana. Galatasaray'ın kadrosu çok yeterli doğru birkaç hamle ile inanılmaz işler başarıyorsun takım gol makinesine döndü. serbest ve kiralık oyuncu opsiyonları çok fazla. veya satışa çıkan oyuncular lucas silva real madrid den hemen satışa çıkıyor 7m gibi bir ücrete anlaştım mesela. ve çok başarılı oldu orta sahada. kiralık oyunculardan origi yi aldım. free oyuncularda günü kurtaracak çok oyuncu var. mesela berbatov u aldım baya iş yaptı. Galatasaray baya baya ligin tozunu attırıyor. ama bende hem 2018 de hem 2019 da en garipsediğim şey başaksehir oldu hep 11. sıranın altında kaldılar. antalya hep ilk 5 e girdi. ve ne yazıkki trabzon hiç toparlayamıyor kendini orta sıraları bile zor görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor olmadığı doğru. İyi bir taktikle birçok iyi iş başarılıyor. Transferde de birçok opsiyon var, ffp olayı o kadar zorlayıcı değil. FM 17'de mesela hareket etmek, nefes almak imkansızdı.

      Sil
  2. Benim önceki serilerde en sevmediğim olay oyuncu satamamaktı, bazı genç yıldızlar büyük paraya gidebiliyor ama müthiş sezon geçiren 25-26 yaşındaki adamları elfen çıkaramıyorum 10 milyon bandında teklifler geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapay zekanın yükseldiği yorumunu bu yüzden yaptım. O anlamda gelişim var, takımlar daha akıllı hareket ediyorlar.

      Sil
  3. Emre Akbaba nasıl oyunda bir de kiralık olarak alınan oyuncuları satın alma imkanımız var mı Badou Onyekuru gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou ve Onyekuru'ya bonservisin yetmez, zor. Ama yerleri kolay dolar. Onyekuru'nun kiralık sözleşmesini uzatırsın ama, o imkan var. Emre Akbaba 3 yıldız, gayet iyi pozisyonu için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir