19 Kasım 2018 Pazartesi

Futbol oynamaya odaklı Feghouli'nin Galatasaray'a katacağı çok şey var


Futbol oynamaya karar vermiş bir Feghouli'den daha keyifli çok az şey var. Cezayir Milli Takım'ında da Kayserispor maçındaki bıraktığı yerde. Togo'ya karşı deplasmanda aldıkları 4-1'lik galibiyetin mimarlarından biri. Kaptan olarak çıktığı karşılaşmada iyi bir futbol sergiledi.

Galatasaray'da da olduğu gibi 8 - 10 arası pozisyonda oynadığını belirtmek lazım. Feghouli'nin son demeçlerine baktığımızda da bu pozisyonda oynama isteğini dile getiriyor. Temposu ne kadar düşerse düşsün oyun aklı kaybolmuyor. 

Bu adamın henüz 28 yaşında olduğunu da unutuyoruz. Kaybetmenin hiçbir anlamı yok ve bu sezona bakınca da kazanmak anlamında geç kaldık. Geri dönülmez noktaya gelmemek iyi diyebiliriz, bundan sonrasına bakacağız.

Tekrar yazıyorum. "Futbol" oynamaya odaklanmış bir Feghouli'nin Galatasaray'a katacağı çok şey var. Kalite anlamında hem takımın hem de ligin en iyi isimlerinden biri. Transferi itibariyle çok büyük beklentiler vardı. Bu sezon şampiyonluk yolunda o beklentileri karşılamasını diliyorum.

Belhanda'yı 8, Feghouli'yi ise biraz daha 10 numaraya yakın izleyeceğiz. 3-5-2'nin devam edileceği yazılıyor. Haliyle bu ikilinin orta sahadaki yaratıcılığı çok üst seviyede. Umarım Belhanda'yla alakalı güzel haberler alırız ve şu yapı bozulmaz.

Feghouli'ye bu noktada "yeni bir transfer" gözüyle bakacağız. Sağ kanatta "tempo" sorununun altını çiziyorduk, biraz daha serbest role geçtiğinde "futbol aklını" konuşuyoruz. Temposu da yükseliyor bu arada, Feghouli yükselmeye başladı.

Kaybetmenin anlamı yok. Zaten dar bir rotasyon ve kalite sorunu var. Futbolcu kaybetmenin anlamı olduğunu düşünmüyorum. Bu süreçte Feghouli'nin de tonla hatası olsa da artık önümüze bakmak zorundayız.

6 yorum:

  1. şu kadar şansı sinan gevşeğine vereceğimize keşke feghouliye verseydik,sinan her maç iğrenç bir performans sergilemesine rağmen sürekli oynadı, fatih hoca bu konuda beni hayal kırıklığına uğrattı, forma adaleti onun için en önemli şeydir oysa ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi kazanma yolunda adım atmadığımız doğru. Kestirip attık resmen. Hatta 3-4 farkla geriye düştüğümüz maçların son 10 dakikalarında oyuna alarak da futbolcuya yanlış davrandık.

      Sil
  2. Feghouli ocakta kesin satilmali. Sadece Maicon'dan gelecek parayla forvet mi alicaz stoper mi yoksa oyuncu maaşı mi ödeyeceğiz. Ocaka kadar da oynar zaten adam kalmadı herkes sakat yada cezali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talibi olmayan bir ismi nasıl satacaksın? Zaten futbolcu pazarlamayı bilmiyorsun, bu iş nasıl olacak.

      Sil
  3. Belhanda'nın ilk yarıyı kapatmasının ardından Feghouli'nin sorumluluğu daha da arttı.Umarım üstüne koyarak devam eder

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir