8 Kasım 2018 Perşembe

Galatasaray'ın neden Şampiyonlar Ligi seviyesinin uzaklarında olduğuna bir işaret


Şampiyonlar Ligi'nin en az mesafe kat eden takımıyız. Şampiyonlar Ligi seviyesi adına kadromuz yetersiz, bu bir gerçek. Böyle bir kadronun defolarını "mücadele" kapatabilir. Geçtiğimiz sezon Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi'nin en az mesafe kat eden takımlarından biriydi ama oturmuş düzenleri ve daha iyi kadroları vardı. Onlar kaliteyle bir üst tura adım attılar. Biz ise kaos içindeyiz.

Schalke 04 maçının koşu mesafelerine baktığımızda, rakip bizden en az 1 futbolcu daha fazla gibi oynamış. Bizde 10 km'yi geçen tek isim Belhanda. Garry Rodrigues ve Onyekuru'yu mutlak pozisyona sokan, bir yandan da işin savunma tarafında var olan futbolcu. Schalke 04'de ise 12 km'yi zorlayan futbolcu dahi var. Maç içinde onlar 12, biz 11 kişi oynamış gibiydik.

Genele baktığımızda ise bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray adına en çok mesafe kat eden isim Garry Rodrigues. Genel klasmana bakınca o da 70. sırada yer alıyor. Galatasaray'ın neden Şampiyonlar Ligi seviyesinin çok uzaklarında olduğuna bir işaret. Temposuzluğu ve mücadele noksanlığını lig maçlarında da hissediyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde ise grubun konumuna dua etmek durumundayız, daha facia sonuçlar yaşanabilirdi.

Garry Rodrigues de acayip. Sıfır savunma yardımına rağmen yine iyi mesafe kat etmiş. Sezonun Galatasaray adına hayal kırıklıklarından desek yalan olmaz. Lokomotiv Moskova maçından bu yana kendisini pek göremiyoruz. Özellikle de yenilenen sözleşmesinin ardından tamamen ortada kayboldu. Tamam, 2'ye 1'leri yaptığın Gomis gitti de en azından senin mücadele özelliğin vardı. O da kayıp.

Garry Rodrigues'i farklı kılan hiçbir özelliği kalmamış durumda. "Olmadan oldum" havası, başka bir şey değil. Bu haliyle mi transfer yapacak ve o hayalini kurduğumuz paraları kazanacak. Ya da bu haliyle mi Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hayal ediyordu. Tam onun ortamı işte, olabildiğince açık alan var ama değerlendirmiyor.

Onyekuru da farklı değil. O daha da gerilerde ama mazeret üretebilirim. Sakatlıktan döndü, ısrarla sağ kanatta kullanılıyor derken düşüşü doğal. Yine de mücadele içinde olmalı, o da savunma yardımını sıfırladı. Sonra Belhanda bu kanatların savunma açığını kapatmaya çalışınca suçlu oluyor. Valbuena'nın pozisyonda neden ayağa kalkmadı oluyor. Oysa orada top kapmaya çalışmasını sorgulayan neredeyse kimse yok.

8 yorum:

  1. sakatlıktan döndükten sonra ki ilk maçı kasımpaşa maçıydı,o maçtan sonra her maç oynadı neredeyse, bu form grafiğinin en büyük sebeplerinden biri bence sürekli oynuyor hiç dinlenemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alışması gerekirdi. Çok fazla mücadele içinde de değil, aşırı bir yorgunluk olduğunu sanmıyorum.

      Sil
  2. çok net kondisyon sorunumuz var. hocamız ısrarla adamını yedirmek istemese de tablo ortada. rezil durumdayız. 32 takım arasında en az koşan takım olabilirsin. ama 10 km fark yemezsin.

    sakatlıklar da bunla alakalı. "x neden sakatlanmıyor" diye işin içinden çıkmaya çalışıyor hocamız ama yemezler. derhal "yabancı" bir kondisyoner gelmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kondisyon sorunu inkar edilemeyecek ölçüde büyük. Yaz döneminde iyi yükleme yapılamamış gibi duruyor. Oysa Fatih Hoca takımları "mücadele" özelliğiyle ön plana çıkarlardı.

      Sil
  3. Fatih Terim takımlarının en önemli özelliği mücadeledir. O olmayınca kadto da eksik olunca geriye hiçbir şey kalmıyor. Sezon başı yatmış galiba takım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca bu konuda suçu futbolcularda arıyor. Zaten kaos noktası da burada ortaya çıkıyor.

      Sil
  4. Geçen günlerde bence kondisyonere fazla yükleniliyor demiştim de gitgide daha da dip yapıyoruz.Fatih Terim takımında kalitesiz oyuncu çok olabilirdi ama mücadele etmeyen oyuncu olmazdı.Şu ana baktığımızda mücadele gücümüz yok.Ndiaye gibi biri bile berbat durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro değişecek ve bu da sancılı bir süreç olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir