3 Kasım 2018 Cumartesi

Garry Rodrigues zamlı sözleşmeyi alırken, garibim Linnes bekliyor


Garry Rodrigues'i konuşmak gerekiyor. Kötü formunda takım içindeki eksiklerin (al / ver yapacağı forvet gibi) etkisi olsa da şu kötü performansın izahı yok. Kendisi Lokomotiv Moskova maçından bu yana kayıplarda ve saha içinde varlık dahi gösteremiyor. "Olmadan oldum" sözünü sık kullanırım. Bu aralar Garry Rodrigues adına fazlasıyla geçerli.

Fenerbahçe maçının 2. yarısında bir pozisyon var. Bu pozisyon da 2-0'ın ardından gelişti. Ceza sahasının hemen dışında topu aldı, klasik şekilde sağa çekmeye çalıştı ve anlamsız şutu rakipten döndü. Oysa solu bomboştu, kendisini oraya kırsa Neustadter'in onu düşürüp penaltı alması o kadar muhtemel ki.

Hücum çeşitliliği sıfırladı, olay o. Eskiden mücadele içindeydi ve bu özelliğiyle ön plana çıkardı. Sonrasında oyunu yükseldi, hücum kalitesi arttı derken kendisini daha farklı konumladı. Bugün ise büyük bir ezber halinde devam ediyor. Topu sağa çekip vurmak dışında bir özelliği kalmadı. Başka şeyler de denemiyor, nasıl gelişirim diye düşünmüyor. 

Bu adama zamlı kontrat verdik, üstelik sözleşmesinin yılını uzatmadan. Takım içindeki dengeler dendi, farklı farklı yorumlar yapıldı ve bu durum "doğru" bir gelişme gibi adlandırıldı. O gün de yazdım, sözleşmesinin yılı uzamıyorsa anlamsız. Üstelik aldığı maaş zammı da anlamsız, bugün geldiği noktada onun da etkisi var.

Garibim Linnes ise takımın en az kazanan isimlerinden biri. Ayrıca sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, şimdiden transferi konuşulmaya başlandı. İlgi görür böyle adam, tam bir takım oyuncusu. Yedek kalır sorun etmez, takım içinde isyan çıkarmaz, oynar ve elinden geleni yapar. Bir de işleyen düzeniniz varsa performansıyla büyür.

Mariano'nun istikrarsızlığını yazıyoruz ama arkasında Linnes gibi bir alternatif olunca bu çok da konuşulmuyor. Garry Rodrigues'in 2 yıl yıl daha devam edecek olan sözleşmesini zamlı şekilde yenilerken, Linnes'in sözleşmesi neden konuşulmuyor. Biri zam alacaksa bu Linnes olmalı, madem takım içi dengeler konu. Şu an büyük bir haksızlık var mesela.

Fenerbahçe maçına bakınca da yine takımın en iyilerinden biri değil mi. Önünde Onyekuru'yla hiç anlaşamamalarına rağmen tek başına o kanadı işledi. Müthiş bir gol de attı, daha fazla ne yapabilir. Sol kanadının olmadığı bir günde sağ kanadınla ayakta kaldın. Valbuena da bu arada çok çalıştı, bir yandan onu savunurken bir yandan da hücumu zorladı.

11 yorum:

  1. linnes,serdar,ozan, belki bide donk dışında herkes dibi görmüş durumda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine yazabileceğim çok fazla bir şey yok, haklısın.

      Sil
  2. garry'e zam yapmak büyük hataydı. hatta satmamak hataydı ama sanırım talip yoktu.
    terim'in hatası ise garry'e ısrarla solda şans vermesi. onyekuru sola geçmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok net.nedense sürekli sol da oynuyor bence sağ da daha verimli oluyor, onyekuru da sol da daha verimli

      Sil
    2. Satmamaya takılmıyorum, talibi yoksa kalsın. Değerli ve yetenekli oyuncuydu. Ama dengeler diyerek ücretini sözleşme yılını uzatmadan arttırırsanız bu yatışı beklemeniz gerekiyordu.

      Sil
  3. Garry'nin gol bulana kadar düzeleceğini düşünmüyorum.Bu görüntüsüyle gol atması da zor.Linnes'in ise değerini yeterince vermiyoruz diye düşünüyorum ve sözleşmesi bir an önce uzatılmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol bulsa da çok bir şey değişmeyecek sanki. İşin mücadele tarafına kafa yormalı.

      Sil
    2. Bence değişecek çünkü hep gole odaklı.Topu aldığında aklında hep şut var

      Sil
    3. Vazgeçmeli bundan. Gol atması bir şey değiştirmeyecek. İşin mücadele tarafına odaklanmalı, onu bu özelliği özel kılıyordu.

      Sil
  4. Burası Türkiye sorun cikarirsan değer görüyorsun. Linnes de bir iki zirlasa kapardi zamlı kontrati. Ocak ayından itibaren istediği kulüple gorusebiliyor galiba yine o kaybetmez biz kaybederiz. Bugün linnes kalitesinde bı bek 5 milyondan başlıyor. Linnes ise Avrupa'da her yerde çok rahat takım bulur kendine... Rodrigues için ise en iyi ihtimal Rusya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'in en büyük kaybı bu. Fatih Hoca öncesi doğru dürüst şans dahi verilmiyordu mesela. O dönem dahi hiç sesi çıkmadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir