4 Kasım 2018 Pazar

İyi bir sinerji var, bu birlikteliğin de iyi sonuçlandığını görüyoruz


Geçtiğimiz günlerde Antalyaspor'un başarısının altını çizmiştik. Sezon başında "küme düşme adayı" olarak nitelendirdiğimiz bu takım şimdilerde zirve yarışının içinde. Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray kadar puan topladılar, Beşiktaş'ın ise 2 puan önündeler. Sezon başında transfer dahi yapamayacak durumdaydılar.

Hatta transfer tahtasını da son gün açabildiler. Bir yandan genç futbolcular şans buluyor, bir yandan geçen sezondan kalan isimler aşama kaydediyor (Hakan Özmert gibi). Mütevazı bir takım, ayaklar yere basıyor ve şimdiden hedeflerine de ulaşacaklar. Şu an dahi sorsak "kümede kalmak hedef" diyeceklerdir. 

Bülent Korkmaz'ın teknik adamlığını yıllarca eleştirdik. İlk Erciyesspor ve Karabükspor maceraları dışında elle tutulur, şunu yaptı diyebileceğim bir başarısı yoktu. Yıllar içinde gerilediğini düşündüm, uzun süre teknik direktörlük yapamadı ama muhteşem döndü. Demek ki kendini geliştirmiş, geçmiş hataların üzerine gidilmiş. Fazlasıyla takdir edilesi bir durum.

Olaya Galatasaray açısından bakacağım tabii. Galatasaray söz konusu olduğunda aklıma ilk gelen isimlerden biri. Çocukluk kahramanlarımdan, futbolculuk döneminde dahi "teknik direktörlüğü nasıl olurdu" diye hayalini kurduğum bir futbolcu. Tugay Kerimoğlu için de böyle bir hayalim vardı ama o çok fazla zorlamadı. Bülent Korkmaz ise ısrarla üzerine gidiyor.

Dursun Özbek döneminde Galatasaray'ın gündemine de gelmişti. Riekerink öncesi düşünülen isimdi, hatta anlaşma da sağlanmıştı ama sözleşmenin yılı konusunda ayrılık yaşandı. Orada hata yaptığını düşünüyordum, çünkü bu bulunmaz bir fırsattı. Sezon sonuna kadar kendisini kanıtlaması halinde zaten yola devam edilirdi. Yeni sezona Riekerink'le başladığımız unutulmasın.

İlerleyen yıllarda bu kapı mutlaka açılacaktır. Bülent Korkmaz / Galatasaray ayrılmaz bir parça, mutlaka bu birliktelik yine konuşulur. Hocayı şu aşamada takip etmek benim adıma büyük keyif. Antalyaspor'un mevcut kısıtlı kadrosundan büyük bir potansiyel ortaya çıkardı. İyi bir sinerji var, bu birlikteliğin de iyi sonuçlandığını görüyoruz.

Büyük hedefler koyamayız tabii, şu an bulundukları konum da yanıltıcı olabilir. Yine de ilk 10 içinde yer almak dahi şu yapı adına büyük iş. Hakan Özmert / Yekta Kurtuluş / Chico orta sahası, Diego / Celutska tandemi, kanatta Doğukan gibi genç bir isim, kaleci Boffin, sağ tarafta iddialı bir Maicon, forveti ise sezonun yıldızlarından Doukara. Vainqueur gibi bir isim yedek mesela. Şu kadronun başardığı iş takdir edilesi..

6 yorum:

  1. charles sakatlıktan döndüğü zaman ciddi bir etkisi olur takıma,vainqueri de bülent korkmaz bir şekilde adapte ederse takıma orta saha da ki kalite ciddi bir şekilde artar,eğer sezon arası takviye yapma şansları olursa mutlaka bir kanat almaları lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vainquer, Türkiye'ye gelmeden önceki sezonda Avrupa'da en çok top kapan orta sahaydı. Hatta Fernando öncesinde de konuştuk. Değerli bir isim olduğunu düşünüyorum, asla kenara atmamalı.

      Sil
    2. vainquer-charles-h.özmert ile çok komple bir orta saha oluyor

      Sil
    3. Tarz ve birbirlerini tamamlama noktasında haklısın.

      Sil
  2. Neden başarılılar?Çünkü takım olmayı başardılar.Bizim başaramadığımızı başardılar yani.Bu istikrarlı durumları hiç değilse devre arasına kadar devam ederse çok farklı şeyler konuşuruz Antalyaspor hakkında.Şu an pek kimse Antalyaspor'un bulunduğu konumun farkında değil ama bu 11 haftalık süreç bile sezon başı küme düşmenin en büyük adayı olarak gösterilen bir takım için muazzam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten böyle bir takımla başarılı olmanın yolu takımdaşlık ve mücadele. Fatih Hoca da bir arada olma olgusunun altını çizse de biz bunu yakalayamadık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir