13 Kasım 2018 Salı

John Guidetti & Galatasaray, gol noktasından giderek uzaklaşıyor


Dönemin "potansiyel" sahibi forvetlerinden biriydi. Manchester City'nin futbolcusuydu ve gelecek adına çok önemli bir kariyerinin olacağı düşünülüyordu. Manchester City de onu neredeyse her sezon çeşitli takımlara kiraladı. Feyenoord, Stoke City, Celtic gibi takımlar boy göstermiş olsa da gösterdiği etki "anlık patlama" şeklindeydi. 

Celtic günleri biraz ayrılsa da Dembele'nin yaptığı çıkış gibi bir etkisi yoktu. Nihayetinde Manchester City de umudu kesti ve sözleşmesi bittiğinde Celta Vigo yolunu tutmuştu. O dönemi iyi hatırlarız. 2015 - 2016 sezonunun başı "bonservisi olmayan futbolcular" açısından büyük bir okyanustu. O dönem Galatasaray'ın da bir forvet arayışı vardı ve Guidetti'yi de sık sık konuşuyorduk.

Sadece o dönem de değil. Ben bildim bileli Guidetti'nin adı Galatasaray'la yazılır. Özellikle de Elmander sonrası Kuzey ülkelerinden gelebilecek herhangi bir futbolcuya bile sıcakkanlı yaklaşıyoruz. Hatta maça 1-0 önde başlıyor diyelim. Mücadele, aidiyet ve maliyet ekseninde çok başarılı işlere yıllarca şahit olduk.

Guidetti adına durum biraz daha farklı. Hala 26 yaşında ve bir noktada tekrar yükselebilir. Yine de kariyerinin giderek çakılmaya doğru yol aldığını eklemek gerekiyor. Kariyerinin ilk yıllarında o bahsedilen potansiyele ulaşamamasında uzun sakatlıklarının etkisi büyüktü. Celta Vigo'ya gittikten sonra sakatlıklardan bu denli sorunlar yaşamamış olsa da bir türlü istikrar gösteremedi.

Celta Vigo formasıyla 95 maçı var ve 22 gol 8 asist yapmış. Bu sezon başında 4 milyon avro'ya Alaves'e transfer oldu. Şu ana kadar 7 maçı var ve sadece 1 asist yapabildi. Alaves günlerinin onun adına parlak geçtiğini söylemek güç. Bu performansı sonrasında transferi yeniden konuşulmaya başlandı. Elmander'in bu konuda bir önerisinin olduğuna inanmıyorum. Her İsveçli futbolcu konuşulduğunda Elmander anılmamalı.

Teknik özelliği yüksek bir forvet. Fena bir bitirici sayılmaz ve daha çok takımını oynatmaya yönelir. Sahte 9 özelliği var diyelim, Podolski'nin Galatasaray'da oynadığı tarzı düşünebilirsiniz. Podolski biraz daha fizik gücü ve bitiriciliğiyle ön plana çıkardı. Guidetti ise teknik özellikleriyle ön plana çıkar. İstikrarı düştü, en büyük sorunu o. Gol noktasından giderek uzaklaşıyor ki mücadele olarak da bugününü çok fazla ön plana çıkaramam.

14 yorum:

  1. Forvet olsun taştan olsun abi. Şuan o durumdayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O durumdayız ama yine de imkan varsa daha iyisi olmalı.

      Sil
  2. düşüşte olan bir oyuncu dediğin gibi hiç gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden çıkışa geçebilir ama, yaşı müsait.

      Sil
  3. Pukki isimleri geçiyor onla ilgili de blog bekliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilitesi olduğunu düşünmüyorum, takımı şu an zirvede. Sözleşmesi de devam ediyor ve takımın en önemli gol silahı. Neden satsınlar durumu var.

      Sil
  4. sık sakatlanan bir isim. hiç istemem. norwich forması giyen pukki daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda yazdığım yorumda bu durumu yanıtladım :)

      Sil
  5. Sakatlik problemi olan bir isim bence de riske girecek durumumuz yok, Kasimpasa tarzi transfer yapmak lazim, scouting farkini gostersin artik. Podolski derken su an Podolskimiz olsaydi gruptan cikmayi garantilemistik, ne durumlara düstük arkadas insanin ici eziliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Podolski konusuna değil ama Kasımpaşa tarzı transfer konusuna katılıyorum. Maliyetler mümkün olduğu kadar düşürülmeli.

      Sil
  6. Aliou Badji'nin ismi geçiyor.97 doğumlu gelecek vaat eden bir forvet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun hakkında bir bilenden görüş alırız.

      Sil
  7. Kiralik icin mi? Soru isareti dolu istikrarsız adama bonservis ödememek gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık olur zaten, bonservis ödemek zor. Bu yaz dönemi iyi bir rakam ödendi onun için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir