10 Kasım 2018 Cumartesi

Kayserispor 0-3 Galatasaray, nihayet formasyon dokunuşu


Formasyon dokunuşunun gerekliliğini "haftalardır" yazıyorum. Forvetimiz yok ve orayı kimi yazsak istikrarlı bir katkı alamadık. 4-3-3 / 4-2-3-1 düzenleri arasında gidip geliyoruz ve mevcut isimleri ısrarla bu düzenlere uydurmaya çalışıyoruz. Farklı bir dokunuş gerekiyordu. 3-5-2'de olur, 4-4-2'de. 3'lü savunma çok daha ideal olarak göründü, beklerimiz bu oyuna çok daha uygun. 4'lü savunmanın sol beki Ömer Bayram'ı eleştiriyordum, 3'lü savunmanın sol kanadı Ömer Bayram'ın ise enerjisine hayran kaldım.

Formasyon değişikliği istememin nedeni tamamen "forvet etkisi" kaynaklıydı. Onyekuru'nun yanlış yerde oynadığını yazıyordum. Bu adam kanat değil, forvet çünkü. Öncelikli pozisyonu forvettir ama 4-2-3-1'in en ileri ucunda değil. Çift forvet düzeninde büyür. Yanına iyi bir forvet koyabilsek bu performansının da üzerine çıkacaktır. Sinan Gümüş'e rağmen iyi bir performanstır bu. Hele ki açık alanı bulursa etkisi daha da büyür. 1-0'ı erken bulmak çok güzel oldu.

Belki yanlış futbolcularla ama iyi reaksiyon veren bir 3-5-2 izledik. Mariano ve Ömer Bayram kanatları oyunun iki yanını da müthiş oynadı. Aynı şekilde Maicon / Ozan Kabak / Serdar Aziz üçlüsü de hatasızdı diyebilirim. 3-5-2'de topla çıkabilen bir stoper ararsınız, biraz daha orta saha özelliği gösterebilecek. Fernando geri döndüğünde buraya aday mesela.

Belhanda ve Feghouli 8 gibi, Selçuk İnan ise biraz daha derinde başladı. Selçuk İnan'dan yana beklentim olmasa da görüntü vermesi bile işe yarayabiliyor. Belhanda'nın son haftalarda yükselen bir performansı var, yanına onu destekleyecek bir yaratıcı isim daha eklediğimizde daha da büyüyor. Günün kahramanı Feghouli'dir mesela. Sağ kanattan ziyade bu tarzda serbest bir rolde geçen sezon da iyi performansları vardı. İlk gol zaten bireysel kalitesiyle geldi. Maç boyunca da harika bir performans izledik.

Galatasaray'ın eksikleri çok daha gündem olsa da Kayserispor'un da yaşadığı sorunlar büyük. Kötü durumdalar ve ciddi eksikleri de var derken sorun yaşayacakları netti. Stoperde yaşadıkları sorunu iki tane defansif orta saha oynatarak çözmeyi denemişler. Ön alanda da Galatasaray'ın stoperlerine yapacakları baskıyla etkili olmaya çalıştılar. Galatasaray bu sefer geriden oyunu iyi kurdu, Maicon'un stoperde olması ve orta sahadaki pas yapan futbolcu fazlalığı büyük iş gördü.

Galatasaray'ın orta sahası pas yapacak bir kadro olsa da ön tarafa baktığınızda açık alan arar. 1-0'ı erken bulmanın avantajı büyük oldu. Kayserispor da hızlı hücumları çok denedi ama organizasyondan uzak kaldılar. Mensah'ı forvetin arkasına koymuşlar mesela, bunlar hem ön alan baskısının, hem de savunma önleminin işareti. Kafadan 1-0 geriye düşünce de planları boşa çıktı ve açık alan vermeye başladılar. Sonrası Galatasaray etkisi zaten. Onyekuru'nun yanında daha iyi bir forvet olsa ilk yarıdan da bitecek bir maçtı.

Bu formasyonun üzerine gitmek gerekiyor. Milli Takım arasının ardından Fernando, Nagatomo ve Eren Derdiyok gibi isimler dönecek. Ocak ayında da forvet için ciddi bir hamle yapabilirsek en azından ligi kurtarabileceğimizi düşünüyorum. Onyekuru'yu etkin kullanmanın yanında x bir forveti oynatmak. Kayserispor deplasmanında reaksiyon vermenin önemi büyüktü. Bir süredir saha dışı her şeyi konuşuyoruz ve içeriye odaklanamadık. Buna Fatih Hoca da dahil. Belki de cezalar hayırlı olacak.

43 yorum:

  1. Fernando dondugu zaman uclunun arasina koymaliyiz, onlerine ndiaye belhanda,feghouli olmali cunku 3 orjinal stoperin onune fernando olmaz bence ,fernando artik temposu geregi stopere koymak cok daha mantikli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando bence de üçlü stoperin arasına girmeli. Badou Ndiaye de Selçuk İnan arasına yazılır. O vakit tempomuz da, geriden oyun kurabilme kabiliyetimiz de yükselir.

      Sil
    2. feghouli belhanda ndiaye aynı anda saha da olması çok büyük avantaj olur, topu rahat taşıyabiliriz, bu üç oyuncuda alan kat edebilen aynı zamanda adam da eksiltebilen oyuncular ki feghouli özellikle top kontrolleri top saklamaları çok iyi hakkaten, arkasında fernando gibi lider, derinden oyun kurucu ile kenarlarda mariano nagatomo heyecan veriyor bana

      Sil
    3. Mariano'yu da bu isimlerin arasına ekleyebilirsin.

      Sil
  2. Bence Mariano defansif olarak sıkıntılıydı ama Ozan Kabak güzel bir şekilde kapattı o bölgeyi. Zaten 3lü defanslarda bu tarz hamleler olur, normaldir. Ozan bir kaç pozisyonda rakibini kaçırdı. Karşısındaki Bilal çok hızlı bir isim. Ancak maçın başında Ozan'ı geçen Bilal daha sonradan geçememeye başladı. Ozan, Bilal'in hareketlerini takip edip maç içinde ona göre pozisyon aldı. Bu güzel bir ayrıntıydı.

    İkinci olarak şunu gördük; 3lü defans yaptığımızda rakibi kanatlardan içeri sokmadık. Faul yaptıysak da cezasahası dışında olmuş oldu. Bu da güzel bir şeydi bence. Önümüzdeki maçlarda da bu düzeni kullanabiliriz, güzel bir sistem ortaya çıkabilir.

    Belhanda ve Feghouli iyi iş çıkardılar. Sinan ise tam tersi.. Bir de değişiklikler çok geç yapıldı. Selçuk'un koşmayı geç yürüyecek hali kalmamıştı. Feghouli de 2.yarı düşmeye başlamıştı. Daha erkenden Celil, Yunus alınabilirdi oyuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunmada görüntü çok değişiyor. Mariano o kanadı tek başına kullanıyor gibi dursa da senin de dediğin gibi arkasını toplayan bir isim oluyor. Kendisini biraz daha rahat hissettiğinde de o teknik meziyetler ortaya çıkıyor. Ömer Bayram için bile geçerli bu.

      Sil
    2. Mariano ofansif özelliklerini diğer oyunculara pozisyon hazırlamak için kullandı. Ömer Bayram ise rakip kaleye daha yakın oynadı, belki diğerlerine pozisyon hazırlamadı ama rakip kalenin önünde tehdit olması bile güzel bir durum. Attığı golden öncesinde de bir çok kere ceza sahası içine girdi. Tabi yine de Nagatomo çok daha iyi olacaktır orada.

      Şöyle bir istatistik bakalım, son 6 maç için şut/isabet istatistiği.
      Bu maç 11/6 , 2.Schalke maçı 8/0 , Fenerbahçe maçı 16/3 , Malatya maçı 14/2 , 1.Schalke maçı 7/2 , Bursa maçı 10/3
      Sanırım şut ve isabet istatistiği bile bir şeyler söylüyor.

      Sil
    3. Ömer Bayram o kadar enerjik mi gidip gelme noktasında çok öne çıkar. Sorumluluk almaktan da çekinmiyor, bu da iyi bir özellik. Önemli olan bu isimlerin arkasını toparlamak. 3lü savunmanın avantajı burada.

      Sil
    4. Bu maçtan önceki 2 maçta Ömer Bayram'ın eksiğini gördük zaten. Her ne kadar enerjisi temposu olsa da defansif olarak zaafiyeti var. Zaten bu da normal çünkü Ömer Bayram bek orijinli bir isim değil, hücumdan evrildi. Belki de Ömer'i en iyi şekilde kullanabileceğim sistem bu. Bu sistem içinde Japon'u da görmek lazım, bu maçtaki Mariano gibi o da çok büyük etki yapacaktır.

      Sil
    5. Nagatomo'nun da yılları 3lü savunmanın kanatlarında oynamakla geçti. Sağda da iyi iş çıkarır, solda da. Mutlaka çok daha üzerine koyacak ve düzeni yükseltecektir.

      Sil
  3. İlaç gibi bir galibiyet oldu. En önemli kazanım ise doğru taktiği bulmamız oldu. Bence devre arasına kadar bu sistemle gidebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bozmayız şu düzeni. En büyük korkum o.

      Sil
  4. Ben bu Feghouli'ye hayran kaldim. Adam geldi kaleciden pas aldi, kanat degistirdi. Orta Sahada geri de geldi ileri de cikti. Asist te yapti gol atmaya da calisti. Bu ligde son yillara gøre mac cevirecek yildiz oyuncu eksikligi var bu sene. Quaresma, Belhanda, Valbuena , Feghouli, Babel'den baska pek kimseyi sayamiyorum. Henry sol kanat'da veya sola yakin oynadigi 5 mac var. Ve bu 5 macin 4'de ilk 11 de basladi. Ve bu 4 macta 4 gol atti. Bu herseyi acikliyor. Garry Rodrigues yedek olmali artik. Bugunki kadroda bir tek Ømer yerine Nagatomo. Sinan yerine Emre Akbaba. Selcuk Inan yerine de Fernando yada Badou eksik. Eren'i hic dusunmem bile. Celil Yuksel ve Yunus Akgun de temposu ve enerjisiyle iyidiler oyuna girdikten sonra. Tabi pozisyon alma vs gibi eksikleri var ama oda zamanla iste. Yetenek var. Tecrube de gelir zamanla. Yakinda Recep Gul ve Atalay Babacan'i gørmek isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serbest rolde oynamalı, Feghouli'yi kurtaracak olan bu. Sağ tarafta sınırlanıyor ve çizgi üzerinde tempo yetmiyor. Serbest rolde ise oyun aklı ön planda, takımı dikine oynatan isim. Belhanda'ya da yardımcı.

      Sil
    2. Bu dizilişi merkez stoperde Fernando, Selçuğun yerini Ndiaye nin oynadığı bir maçta görmek istiyorum. Stoperlere diyeceksin ki ortasaha çizgisine basın. Ndiaye ve Belhandayada mümkün olduğunca cezasahasına koşun diyeceksin takım seviye atlar. Tabi birazcık ikinci yarı zorlanacaklardır.
      Ömer in bu sisteme daha uygun olduğunu düşünüyorum. Bir zamanlar Carole da da bunu savunmuştum. Arkasını toplayacak net bir stoper olduğu için savunma eksikleride kapanıyor. Bunu Chelsea Alonso da da gördük. 4 lü savunmada çok sırıtıyor ama 3 lüde hücum gücü öne çıkıyor.

      Sil
    3. Ben de bunu görmek istiyorum, zaten birkaç yazıda da yazdım.

      Sil
  5. Opta'nin verilerine göre Galatasaray'ın Süper Lig'de deplasmanda attığı son dört golün üçünde asist Mariano'dan gelmis, bunu da atlamamak lazim, dogru formasyonu hala tam olarak bulamadik ama oturmus bir kadroyla ileri uc haric cok degerli oyuncularimiz var. Feghouli mukemmel oynadi ve bana göre liderlik yapabilecek bir oyuncu özelliginde umarim hoca onu da bir sekilde entegre eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano'nun teknik özelliği ve kalitesi 3lü savunmanın sağ kanadında daha da ön plana çıktı sanki. Arkasını toparlayan var çünkü, odağını tamamen hücuma kaydırırsa etkisi daha da büyüyecek.

      Sil
    2. geçen sene mariano özellikle ligin ilk yarısı çok iyiydi mesela, bunun sebebi ndiaye nin arkasını süpürmesiydi yani onu ekonomik olarak kullanırsak bu işleri daha fazla yapabilir,bu maç 1 asist yaptı ama ilk golün pası ondan,ömerin bir pozisyonu var orta marianodan gelmişti ilk yarıda,sinanın net bir pozisyonu var yine mariano attı o pası yani adam yaratıcı orta saha gibi, onun arkasını toplamak lazım böyle

      Sil
    3. Mariano'yu ekonomik olarak kullanmanın yolu biraz da savunma yükümlülüklerini almaktan geçiyor gibi.

      Sil
  6. mariano da süperdi, hatta uzun zamandan sonra ilk defa bu kadar iyiydi ,geçen sene ki mariano gibiydi,ilk golde feghouliye pası attı 3.golde muhteşem orta pas ömere,en son ki iyi oynadığımız deplasman maçı sanıyorum geçen sene ki 3-1 kazandığımız yine kayseri maçıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da iyi olacaktır. Yukarıdaki yorumlarda daha ayrıntılı yazdım, bana neden kısa yazdın deme :)

      Sil
  7. 60 dakika veya 80 dakika. bu takımda feghouli oynar hocam! egonu kenara bırak faydalanmaya bak! oyun görüşü de tekniği de bambaşka!
    madem sözleşmesi ortada. faydalanmak zorundayız. pışpışlamak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kazanmak zorundayız ama egoluk durum da ortada yok :)

      Sil
  8. Feghouli'nin sorumluluk alması takımı ileriye taşıdı. Rodrigues'in yoklugu da takıma yaramış gibi sanki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarar tabi, daha çalışkandı takım. Şimdi Garry düşünsün, oynamamak ona yarayacaktır.

      Sil
  9. reklama tiklandi emege saygi...kayseri macina bakarak 3-5-2 yaptik cok ta iyi oldu artik boyle devam edelim demek yanlis olur, bu plan kayseriye söker, her rakibe sökmez.makul olan, macina göre ozellikle de deplasman maclarinda rakibe göre plan yapmaktir.her puan cok degerli artik.olay futbol sahasinin da dışına taştı cunku.selcuk artik birakmali,ayaklari gitmiyor o kadar belli ki.umarım feghuli yatisi birakip biraz oynamaya heves eder artik.insallah taktik esneklilik devamlilik kazanır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.

      Böyle devam edelim, çünkü dönecek futbolcularla bu düzenin büyüme olasılığı çok fazla. 4-3-3 ya da 4-2-3-1 gibi düzenlere eldeki futbolcuları uydurmanın bir anlamı kalmadı diye düşünüyorum.

      Sil
  10. Fatih hocanın değişikliklerle alakası var mı bilmiyorum ama kenardaki gençlerin hepsinin oyuna girmesi, zamanlaması ve maçta sırıtmamaları çok hoştu, inşallah sık sık şans verir Ümit hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada Levent Şahin de çok büyük etken, atlamamak gerekiyor.

      Sil
  11. Kaybettiğimiz deplasmanlara genel olarak baktığımız zaman bitirememe sorunumuz yüzünden kaybettiğimiz maçlar oldu.Porto, Akhisar, Schalke ve Malatya maçlarında maçı kazanacak pozisyonlara girip bitiremiyorduk.Bu maçta da bazı net fırsatlar kaçırsak da attığımız gollerle rahat bi galibiyet almış olduk.Deplasmanlarda bu dizilişle çıkılabilir artık bunu görmüş olduk.Dörtlü savunma oynayınca Mariano ve oynadığında Ömer baya sıkıntı yaşıyordu ama bu maçta pek sıkıntı yaşamadılar ve önde daha etkili oldular.Feghouli umarım üstüne koyarak devam eder bu oyununa.Belhanda da iyiydi.Tek sıkıntı sinan tarafında yaşandı.Umarım ilerleyen zamanlarda Ali Yavuz Kol'u da sık kullanırız çünkü forvet ve bizim forvet noktasında sıkıntımız var Sinan olmuyor işte zorlamanın alemi yok.Böyle rahat bi galibiyet almak çok değerli çünkü 5 maçtır kazanamayan, 1 haftadır da futbol konuşmayan bir durumdaydık.Bu kadar eksiğe rağmen üstelik deplasmanda bu galibiyeti almak futbolcuların da motivasyonunu yükseltmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift forvetin avantajını yaşadık. Onyekuru kendi yerinde oynayınca en azından forvet etkisi almış olduk.

      Sil
  12. Bu Sinani rotasyona da sokmuyoruz her mac 11 de adini goruyoruz ancak lanet olsun ki sakatlanmıyor. Bu sezon sinanin oynamadigi mac pek hatirlamiyorum. Derbide oynadi malatya da var 2 schalke de var. Portoda var. Bursa macinda var. Ama
    S A K A T L A N M I Y O R
    Cildiracagim artik ya. Kopek gibi fanatigim ama sinan yuzunden maci izleyesim gelmiyor ya. Kardesim bunda hic mi diz bagi adele yok ya. Zaten kosmadigi icin oynayabiliyor o kadar ust uste. Yasin Oztekinin mi ahini aldik acaba ya. Y E T E R. GINA GELDI. BENIM Galatasaray tarihimde hicbir futbolcu beni boyle cildirtmadi. Keske derbide kavgaya karissaydi da yapistirsalardi 5-10mac. Kurtulurduk 5 maclik.
    Ayrica Ocak ayinda transfer yapilmasina gerek olmadigini dusunuyorum. Zaten yine Sinan oynayacak. bosa para vermeyin. Bakin Sosoya 4m oduyoruz yine sinan oynuyor. Mugdat var yine Sinan oynuyor.
    Bosuna transfer diye aglamayalim Sinan gibi bir mukemmel otesi yetenek var. Fatih Hocam doymazsa aradaki bosluklarda tv yayinli hazirlik maclari ayarlayip sinani oynatsin yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan oynayacağına Eren oynasin. Eren oynasaydı 2-3 gol fazlamız vardı. Eren nazik adam ama atarlı yada profesyonellik dışı saygısız bi adam degil. Terim taktı biraz sanki. Biraz da toprağı antrenör dahisi akil kupu Hasan Şaş 'ın karakter ve davranislarina dikkat etse...

      Sil
    2. Eren Derdiyok döndüğünde oynayacaktır zaten, mecburuz da. Burada Fatih Hocalık ne var yalnız onu çözemedim. Sakatım diyerek oynamayan Eren Derdiyok değil mi. Porto deplasmanı doktorlar "oynayabilir" raporu veriyor ama sakatım diyor. Fenerbahçe maçının ısınma bölümünde yine aynı şeyi yapıyor. Saygısız bir isim değil ama aidiyet duygusu sıfır Eren'in.

      Sil
    3. Konu Eren degil Sinan.Abi Sinan Gumus ile ilgili yazi yazar misin

      Sil
    4. Sinan Gümüş'e yıllarımı verdim, artık 1 günümü bile vermek istemiyorum :)

      Sil
  13. Belhanda ve Feghouli umarım hep böyle devam eder. Kaç milyon euro para döktüğümüz bu 2 adamdan bugüne kadar Mustafa Sarp verimi alabilmiştik bana göre. Son 3 maçtır Belhanda'da kıpırdama var, Feghouli de böyle devam ederse çok maç çevirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda, Antalyaspor deplasmanı da dahil olmak üzere sonrasında çok iyi iş çıkarıyor. Feghouli de bu maçta "serbest" bir rolde oyun aklını tekrar kanıtladı.

      Sil
  14. ben de 3lü savunmanın bu oyuncu grubuyla işleyebileceğini düşünüyorum. genel olarak 3-1-4-2 sistemi gerçekten çok işler olabilir. hoffenheim, sevilla, schalke, son zamanlarda frankfurt bu formasyonla doğru sonuçlar aldılar/alıyorlar. açıklamaya çalışayım:

    özellikle savunmanın kenarlarında oynayan oyuncuların -serdarla ozan- çabuk, sert, hamleli ve kesici olmaları çok önemli. merkezde oynayan maicon toparlayıcı rolü ve oyun kurabilme kabiliyetiyle önemli iş yapabilir. bu 3lü özellikle zorlu maçlarda kullanılabilir, daha favori olduğumuz maçlarda fernando maicon'un yerine 3lü merkezde çok iyi iş yapabilir.

    bu 3lünün önünde n'diaye veya fernando yukarıdaki duruma göre oynayabilir. böylece arkada 4lü bir sigorta hattımız oluşur. fernando ve ndiaye öndeki 6'lının arkasını süpürebilecek meziyetlere sahip. bu açıdan defansa kanalize olmaları önemli.

    bu formasyonla kanat beklerimiz de rahat biçimde hücuma katkı yapabilir ki hücuma endekslendiklerindeki katkıları ortaya çıktı. belhanda ile feghouli veya belhanda ile ndiaye yaratıcılık konusunda iş yaparlar. topu kaptırma kaygıları olmaksızın daha fazla deneyebilirler, kaptırdıkları zaman da topun olduğu bölgede hemen savunma pozisyonu alınırsa sayısal üstünlükten dolayı en azından savunmanın toparlanması için zaman kazandırılır.

    önde artık 3lüdense 2li oynayacağız ve bunlardan biri kesinlikle onyekuru olmalı. diğeri ise aynı şekilde yukarıdaki duruma göre eren veya feghouli olabilir. iyileştiğinde emre de olabilir. feghouli belhandalı merkezle emre akbabalı onyekurulu hücumda pas oyunu çok güzel uygulanabilir. hem koşucular hem pasörler olduğu için. erenli oyunda da erenin top tutucu rolü arkasındanki forvet ve kanatlarla merkez ortasahaların pozisyon almalarına olanak tanıyabilir.

    tüm bu imkanlardan dolayı bu formasyonun oyunculardan maksimum katkı sağlanabileceğini düşündüğüm için faydalı buluyorum. ayrıca baskılı, dengeli ve savunmacı oyun anlayışlarının hepsine elverdiği; bu açıdan esnek bir formasyon olduğu için önemli. burada başarı için ön koşul takım şeklinin her durumda doğru oluşturulması. bunun için de bol pratik gerekiyor zannediyorum ki.

    katkılarınızı bekliyorum, saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nagatomo ve Linnes haricindeki beklerimizin savunma aksiyonu sıkıntılı. Mariano diyoruz mesela, çok önemli futbolcu. Ama kullanamıyoruz, nedeni savunma kaynaklı. Sağ öne attığında da olmuyor, haliyle 3lü savunma oynamak ve onun arkasını stoperle doldurmak çok mantıklı. Ömer Bayram'ın çılgın enerjisi dahi bu düzende daha iyi görüntü veriyor.

      Yorum adına da çok teşekkür ederim.

      Sil
    2. rica ederim. yalnız hoffenheim'ı izledim de. bu formasyonla acayip pres oyunu oynuyorlar ve burada ileri 2li çok kilit. wagner gibi yırtıcı ve çalışkan bir santrfor presin öncü gücü olmuş. aslında schalke'de de bize ilk golü atan burgstaller bu tarz bir isim. bizim umut bulut tipinde. bu çalışkanlık seviyesinde oyuncumuz yok. orta sahanın gerisinde çizgiye kadar basmaları gerekiyor kimi zaman.

      yukarıdaki yorumda ben oyun kurulumuna ve hücuma geçişe odaklanmıştım ama defansif geçiş ve savunma pozisyonu alındığında aksaklıklar olabilir. özellikle bekleri uçan ve bekleri kaçırabilecek ortasahaların olduğu takımlara karşı. aklıma nejc skubic geldi bir sonraki konya maçında:)

      Sil
    3. Bu düzeni uzun zamandır oynuyorlar ve futbolcu profillerini de her dönem böyle düzenler üzerine kurguluyorlar. Bizim bu anlamda alacağımız çok yol var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir