14 Kasım 2018 Çarşamba

Kewell'ın teknik direktörlük konusunda attığı ilk adımlar gelecek vaat etmedi


Harry Kewell sevgimi bilen bilir. Galatasaray'da oynadığı dönemde en sevdiğim futbolcuydu. Çok daha farklı bir dönemde gelmesini ve onunla başarılar kazanmayı çok isterdim. Yine de iyi kötü bir 3 sezon yaşadık ve Kewell'la alakalı unutamayacağım birçok an yaşadık.

Çok büyük bir futbolcuydu. Arkasında Leeds United ve Liverpool gibi unutulmaz kariyerler bıraktı. Galatasaray'a geldiğinde o ayarın arkasında olsa bile burada da unutulmayacak imzaları var. Daha da büyük futbolcu olamama nedeni tamamen "sakatlık" sorunlarıyla alakalı. 

Galatasaray'da da bunu çok yaşadı ve her sakatlığın ardından biraz daha düştü. 3. sezonunda yeni sözleşmenin de geç yapılmasından sonra tam anlamıyla hazır olamadı ve o kötü yapı içinde kayboldu. Ayrılığı doğaldır, bana sorarsanız zamanlı bir hareketti.

Kewell'la alakalı en büyük hayalim ilerleyen yıllarda Galatasaray'ın teknik direktörü olması. Tugay Kerimoğlu için de bunu düşünürdüm. Futbolculuk ve karakter tarzları itibariyle o pozisyona fazlasıyla yakışır diye düşündüğüm isimlerdi. Tugay Kerimoğlu'ndan maalesef olmadı, Kewell'dan da olacak gibi görünmüyor.

Kewell'ın 2015 yılından bu yana teknik direktörlüğü zorladığını söyleyelim. Watford U23 takımıyla başladı, Crawley Town ile ilk 1. adamlık deneyimini yaşadı, son olarak da Notts County'nin başındaydı. Futbolculuğunda olduğu gibi teknik adamlık kariyerinde de attığı ilk adımlar İngiltere'de.

Başarısız oluyor, şu ana kadar kendisini kanıtlayamadı. Watford U23 takımının beklentileri farklı olacağından oradan kaynaklı bir değerlendirme yapamam ama 1. adamlık maceraları iyi gitmedi. Özellikle de Notts County'de yaşattığı büyük bir hayal kırıklığı var. 14 maçta sadece 3 galibiyet alabildi ve kendisiyle yollar ayrıldı.

Yaşı henüz 40. Teknik direktörlük adına genç bir yaş ve bunu da denemeye devam edecek gibi. Yine de potansiyelini çok görmüyorum, umarım yanılırım. Karakteri ve karizmasıyla o pozisyonu fazlasıyla doldurabilir diye düşündüğüm bir isim. Başarılı da olmasını isterim, bunu fazlasıyla hak ediyor.

7 yorum:

  1. Teknik direktörlüğünü bir kenara bırakırsak futbolculuk dönemi çok özeldi. Tek üzüldüğüm nokta Galatasaray'ın kötü yönetildiği bir dönemde oynadığı için hiç kupa göremeden gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu forma altında çok büyük başarılar kazanmasını isterdim.

      Sil
    2. Süper kupa kazandı gelir gelmez ama o kadar.Zaten onun şanssızlığı oldu biraz çünkü geldiğinden gittiği döneme kadar Galatasaray gitgide kötü günler geçirdi

      Sil
  2. Şu ana kadar iyi sınavlar vermemiş olsa da ben iyi bir teknik direktör olacağını düşünüyorum.Aslında bu başarısız görüntü biraz da gittiği takımlarla alakalı.Kendisinin birinci adam olduğu, Baros'un da yardımcılık yaptığı bir Galatasaray teknik direktörlük kariyerinin hayalini kuruyorum hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O karizmayı Tugay Kerimoğlu da gösteriyordu ama yapamadılar. Erken bir yaş tabi, günümüzde 28 yaşında td'ler de olsa bile futbolculuğu bırakıp bu işe soyunmuş biri için 40 yaş da genç.

      Sil
  3. Bir önceki dönemden futbolculardan iyi antrenörler çıktı. Guardiola, Conte, Simoene bir alt seviye Koeman, Frank De boer gibi. Bu nesilden öncede Frank Rijkaard, Carlo Ancelotti vb oyuncu hocalar geldi. Guardiola dan sonraki nesilden bir tek Zidane birazda Luis Henrique çıktı. Pek umut yok. Bekliyoruz Pirlo, Xavi nin bu işlere adım atmasını bakalım nasıl çıkacak.
    Bizim özelimizde bakacak olursak yeterli hoca çıkmadı. Tugay Kerimoğlu, Popescu dan teknik direktörlük bekliyordum adım atmadılar. Ergün Penbe, Suat Kaya denediler ama düşük seviyede kaldılar. Okan Buruk, Bülent Korkmaz, Hagi, Hamza Hamzaoğlu ise ortalama seviyelerde idare ediyorlar. Bunlar dışında yardımcı hocalık yapan var ama onlarda yetersiz. Ben bu isimlerden bir Galatasaray teknik direktörlüğü performansı beklerdim ama bütün isimler bu mevki için milyon yıl uzaktalar. Büyük oyunculardı ama teknik direktörlük anlamında büyük olamadılar.

    Benim yakın zamanda beklentim karakterini ben dahil kimse beğenmesede Emre Belözoğlu. Bir çok futbol ekolünü gördü, genç yaşından beri sahalarda ve kendisine özel hoca tutacak kadar profesyonel. Çalıştırabilecek takım bulabilirse(Başakşehir olabilir) yeni dönemin Türkiye adına yıldız teknik direktörü olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ışığı henüz vermedi ama çalıştırdığı takımların ayarı da düşük. Daha ciddi bir şans bekliyor. Bir hatası da kaliteli bir teknik adamın yanında 2. adamlık yapmaması diyebilirim. Direkt bu işe atıldı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir