16 Kasım 2018 Cuma

Mattia Destro & Galatasaray, gelen herhangi bir isim bile mutlu edebilecek durumda


Bugünü forvetlere ayırdık gibi. Galatasaray'ın gündemine girmiş, en azından basında konuşulan bazı isimleri yazmaya devam ediyoruz. Mattia Destro da o isimlerden biri. Bologna'da bu sezon itibariyle çok fazla şans bulamadığı ve Filippo Inzaghi'nin kendisini gözden çıkardığı söyleniyor. İtalya'dan ayrılmaya çok fazla sıcak bakmasa da olası bir Galatasaray teklifi bu fikri değiştirebilir.

Fatih Hoca dönemlerinde transfer adına "İtalya" çok önemli bir kaynaktır. İtalya üzerinde önemli bir takip ağı var ve ikili ilişkileri fazlasıyla güçlü. Nagatomo transferini hatırlayın, tamamen hocanın inisiyatifi sonrası gerçekleşen bir transferdi. Destro mu olur, başkası mı bilmem ama İtalyan kaynaklı transferleri konuşmaya devam edeceğiz.

Destro'yla alakalı iki önemli sorun var. İlki sakatlık geçmişi. İrili ufaklı sakatlıkları oluyor ve son yıllarda da bunu sık sık yaşadığını görüyoruz. Diğeri ise formsuzluğu. Bu sezon sadece 6 maçta şans bulabildi ve henüz golle buluşamadı. Geçen sezonunda ise 26 maça 6 gol 4 asist yaptığını görüyoruz. Geçmişini fazlasıyla arayan bir isim.

Destro da biraz daha "mücadele" özelliğiyle ön plana çıkar. Teknik özelliği yüksek, klas bir forvet. Gol konusundaki istikrarı düşük olsa da takımın düzeni içinde iyi işler çıkarabilir. Biraz daha "oyun kurucu" özelliği ön plana çıkarabilir, fena da bir bitirici değildir. Onun sıkıntısı son yıllardaki istikrarsız görüntüsü ve sakatlıklar.

Galatasaray'ın önüne bu dönemde birçok forvet gelecektir. Eminim ki menajer önerisi kaynaklı bazı fırsatlar da oluşabilir. Destro da o isimlerden biridir ve bu tarzda birçok ismi konuşuruz. Aliou Badji gibi isimler de "scout" kaynaklı olacak. Destro büyük bilinmezlikler içeriyor, ne verebileceğini şu aşamada kestirmek güç.

Mevcut forvetsizlik üzerinden bakmamız durumunda ise elbette farkı olacak. Sadece Destro da değil, bu ayarda her ismin farkı konuşulur. Cornelius / Vagner Love ikilisine tamam demem de bu yüzdendi. Konunun buraya evrilmesi iyi değil aslında. Şu aşamada beklentiler düştü ve gelen herhangi bir isim bile mutlu edebilecek durumda.

2 yorum:

  1. izlemedim ama güçlü, mücadeleci, zor sakatlanan biri olsun kafi. nispeten kazma olabilir. tanju çolak aramıyoruz.

    bu arada 3-5 dakika oynatarak feghouli motive edilemez, sırtını sıvazlamalıyız diyordum. "ne alakası var" diyen arkadaşlar vardı.
    https://twitter.com/buzzspor/status/1063415952090558465

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu hakkında detaylıca yazdım. Ben de hemen hemen aynı düşünüyordum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir