15 Kasım 2018 Perşembe

Milan, yıllardır eski heyecanını arıyor


Kesin olan bir şey varsa o da Zlatan Ibrahimovic'in Türkiye'ye gelmeyeceği. Son yılların en büyük ütopyalarından biriydi. Kendisinin adını 3-4 yıldır konuşuruz ama hayalden öteye çekmez. Bugün 37 yaşına geldi mesela. Değişmeyen ise bu işin yine "hayal" olduğu.

Gerçi bugünlerde adını anmıyoruz. Kulüpler maddi anlamda zorlanıyor çünkü. Yılık ücretler zorluyor, takımlar büyük maliyetlerden nasıl çıkarız diye düşünmek durumundalar. X futbolcunun serbest statüde olması onu bedava yapmıyor. Anlaşılmayan konulardan biri de buydu.

Zlatan'a dönelim. MLS'e gittiğinde kontağı kapattı diye düşünecektik ki o işin de öyle olmadığı ortaya çıktı. Henüz 1 yılı bile tamamlamadan Avrupa'ya dönüşü konuşulmaya başlandı. Milan'a geri döneceği söyleniyor ve yıllık 4 milyon avro'yu da kabul etmiş durumda.

Kariyeri büyük başarılarla dolu ve arkaya dönüp baktığımızda neredeyse gittiği her takımda attığı büyük imzalar var. Barcelona ve Manchester United'ı ayırırız sadece. Barcelona'da Guardiola'yla yıldızları barışmadı, Manchester United'a gittiğinde ise tempo düşmeye başlamıştı. Bir de yaşadığı uzun sakatlık derken Avrupa'dan kopma sürecini yaşadık.

Ajax, Juventus, Inter, Milan ve PSG günleri önemli. Zlatan'a sorduğumuzda unutamadığı takım olarak "Milan" ismini verir sanki. PSG formasıyla Fransa'yı kasıp kavurdu mesela, Inter döneminde de yıldız isimdi ama Milan dönemi zirve dönemi gibiydi. Son Seria A şampiyonluğu Zlatan'la gelmişti.

Milan, yıllardır eski heyecanını arıyor. Son yıllarda büyük yatırımlar da yapmaya başladılar ama bir türlü başarı gelmedi. Bu sezon başında Higuain gibi bir forveti dahi transfer ettiler, yine olmayacak gibi görünüyor. 37 yaşındaki Zlatan ne değiştirir bilmem ama en azından takımın havasını değiştirme noktasında dahi iş görür.

MLS performansına bakınca oynadığı 27 maçta 22 gol 7 asist var. Ciddi anlamda performans gösterdiğini, orayı ciddi aldığını da düşünmüyorum. Form tutmuş gibi görünüyor, uzun sakatlığın etkisini atmış. Bu yaşta bir ismin o kadar uzun sakatlığın ardından dönüşü de ayrı hikaye. İsmi dahi heyecanlanmak adına yeterli.

13 yorum:

  1. milanın sorunu oyuncu kalitesi değil ki sadece bence en büyük sorunu adam gibi bir t.d getirmemeleri,parayı bastırıp yıldız getiriyorlar ama asıl dünya çapında bir hoca getirmeleri gerekiyor, t.d ler bu işin en önemli parçasıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik direktör konusunda haklısın. Toparlayacak, iyi bir düzen oturtabilecek teknik adamları olmadı.

      Sil
  2. Milan'da kalite sorunu var 2-3 iyi oyuncu ile olmaz buyuk takimda oynamasi gereken adamlar var milanda kalinic calhanoglu gibi buyuk paraya ortalama adamlar aldilar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite sorunundan çok lider futbolcu sorunu var gibi görünüyor. Yoksa rotasyon geniş ve bana göre kaliteli.

      Sil
  3. Bir dönem Avrupa'da favori takimimdi Milan Nesta-Stam ikilisi gibi stoper hattı gelmemistir mesela Shevchenkho Kaka Gattuso Cafu şimdi Şampiyonlar Ligi'nde bile oynayamiyorlar.Ne değişti bilmiyorum ama Berlusconi'nin gidisi etkili oldu biraz. Ben Conteyi getirmelerini çok isterdim ama Gattuso ile devam ettiler. İbrahimoviç kadro da son kez o günlerden esintiler sunmuştu bize... Ama ben devim diyorsan İbrahimoviç ve Thiago Silva yı aynı anda satmayacaksin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Conte iyi bir düzen oturtabilirdi. Milan'ın kadrosu boş değil ve daha iyi noktada olmaları gerekiyor.

      Sil
  4. Seni anlıyorum futbol konuşucam diyorsun sürekli olarak. Fakat futbol sadece futbol değildir. Şuan bize karşı yapılanlar hakkında olan biten hakkında iki kelime de olsa bir yazı yazman gerekirdi diye düşüyorum. Bir Galatasarylı olarak senden ve bütün galatasaraylılardan beklentim herkes elinden gelen tepkiyi ve duruşu göstermeli ama az ama çok. Üzülürek artık yazılarını ve blogunu da bu sebepten ötürü takip etmeyeceğimi de söylemek isterim. Yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzına sağlık kardeşim.Ben tam olarak bunları yazmak için bloga girdim benden önce davranmışsın.Evet Burak kardeşim,Galatasaray sevdalısıyım diyen birinin nokta bile olsa bir tepki vermesini beklerdim.

      Sil
    2. Ben twitter'da bu konuda birçok şey yazdım, kavga ettim, tartıştım. Orada yazdıklarımı burada paylaşmam tekrar olacaktı, yazmamam ondan. Şurada haklı olabilirsiniz, belki de twitter'da takip etmeyen ama blog okuyan bir kitle de var.

      Ama yazmadın, etmedin tarzı yorumlar hatalı. Dileyen blogu takip etmeyebilir, canınız sağ olsun. Futbolun ne olduğunu iyi bilirim + kim daha Galatasaraylı tartışmaları da hiç sevmediğim bir nokta.

      Sil
    3. Hatalı yorum ? Ben mi göremedim acaba blog da bu konuda bir yazı. Ben yorum yaparken hali hazırda blogdan bahsederek yaptım zaten + bu bir “kim daha Galatasaraylı tartışması” da değil Galatasaray için ne yapılabilir onu konuşuyoruz. Ayrıca bir blog yazarı olarak (muhtemel ilerisi için de yazarlık ve ya bloger olarak bir kariyer hedefin de vardır) biraz daha eleştiriye açık olmalısın. Dileyen blogu takip etmeyebilir cümlesinin altında çok başka anlamlar yatar, bunu da nazikçe söylemiş olman alt metinde ki kabalığı örtmez.

      Sil
    4. Blogun da ayrı bir kitlesi var, o ayrı. Twitter'da yazdığımı burada paylaşabilirdim, orada hak verdim zaten. Herhangi bir şeyde daha blogu takip etmeyeceğim, yolun açık olsun diyen birine ne diyebilirim ki. Dileyen takip etmeyebilir, bu bir eleştiri değil ki. Kişi kararını açıklamış, ben de saygı duydum.

      İlerisi için bir hedefim yok. Takip etmek istemeyen etmez, bu kadar basit bir konu bu. Sıfır tartışma ve kabalık yani.

      Bir de işin Galatasaraylılık sorgulama kısmını sevmiyorum. Yorumunuz biraz oraya da kaymış, bunu belirttim.

      Tekrar belirtiyorum. İsteyen yorum yazar, istemeyen yazmaz, okumaz. Her karara saygılıyım. Sizin de dediğiniz gibi, yolunuz açık olsun.

      Sil
  5. bonservisi yoksa yarım devre 2, seneye 4, toplam 6 milyon euro'ya biz alalım. bütün ülkenin dengesi değişir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez işte buraya. Milan'ı sevdiği için rakamlar düşüyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir