5 Kasım 2018 Pazartesi

Onyekuru'nun doğru pozisyonda ve formatta oynaması gerekiyor


Onyekuru'nun potansiyeli yüksek. Galatasaray'ın onu kiralayabilmesini de önemli görüyordum. Bu tarz isimleri kiralayıp geliştirebilirsek bizim için önemli kapılar açılacak. Ffp'den kaçmanın en önemli yollarından biri de bu. Beşiktaş bu işi Talisca gibi isimlerle iyi başarmıştı. Galatasaray adına da Denayer'in son sezonu iyi bir sınavdı. Onyekuru'yu da geliştirmeyi başararak transfer için süreklilik sağlayabiliriz.

Sezona da iyi girdiğini söyleyebilirim. Sezonun başında Garry Rodrigues'in sakat olduğu bir dönem vardı. Ağustos ayındaki süreçte Onyekuru orayı fazlasıyla doldurdu. Garry Rodrigues döndükten sonra ise Onyekuru'yu tek forvet olarak denememiz başarısızlıkla sonuçlandı. Yine Porto deplasmanı Garry Rodrigues / Onyekuru kanatları iş gördü ama son Milli Takım arasında yaşadığı sakatlığın ardından yeni döndü.

Fenerbahçe karşısında gösterdiği performansı yargılayamam. Kısmen uzun bir sakatlığın ardından döndü ve fizik olarak toparlayabildiğini söyleyemeyiz. Yine de en önemli sorun bu değil. Sağ kanatta gerçek anlamda yapamadığını düşünüyorum. Sol taraf ya da forvette oynaması gerekecek, gerçek anlamda pozisyonu bu. 

Garry Rodrigues de son haftalarda kayıpları oynarken Onyekuru'yu sol tarafta kullanmayı düşünmek gerekiyor. Fenerbahçe karşısında da 2-0'ın ardından hücumda işler iyi gitmiyorken Garry Rodrigues / Onyekuru kanat değişikliğini hiç düşünmedik. Garry Rodrigues'in tek odağı sağa çekip şut atmak oldu. Onyekuru ise gole daha yakın bir futbolcu, forvet özelliği var. 

Garry Rodrigues'i bir süre sağ kanada almak iyi olabilir. Orada oynamış ve başarılı olmuş bir futbolcu. En azından mücadele etmeyi tekrar hatırlar. Onyekuru'yla da sol tarafta daha iyi bir hücum verimliliği oluşturulabilir. Önümüzdeki Schalke 04 ve Kayserispor deplasmanlarında da beklentim tam olarak bu.

Ya da formasyon değişecek. Daha 4-4-2 gibi oynamak ve Onyekuru'yu 2. forvet gibi düşünmek gerekebilir. Onyekuru'yu en ileride tek başına kullanabilecek bir set oyunumuz yok. Akhisarspor karşısında bir ara Onyekuru'ya uzun top dolduruyorduk. Geçmiş yıllarında 4-4-2 düzeninde forvet oynamışlığı ve gol kralı olmuşluğu da var. Gol özelliği, rakip ceza sahası içindeki etkisi yüksek. Yeter ki doğru pozisyonda ve formatta oynasın.

15 yorum:

  1. garry biraz yedeğe çekilmeli bence,sol da onyekuru sağ da belhanda, 10 numarada feghouli olmalı en uçta muğdat olmalı (eren dönene kadar), biraz da böyle deneyelim çünkü takım işlemiyor artık birşeyler yapmalı fatih hoca, sürekli aynı format da formasyon da oynuyoruz birşeyler değişmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry Rodrigues'i nefeslendirmek gerekiyor. Alternatifinin olmaması sorundu, gün itibariyle kenara gelmesi önünde engel yok.

      Sil
  2. Yok Feghouli 10 numara malesef oynayamıyor. Çevre kontrolü ve fiziği zayıf olduğu için eziliyor. Kanatta ise sadece tek yönde adam kontrolü yaptığı için daha etkili. Keşke eski feghouli gibi olsa :( Onun yerine Ndiaye & Belhanda nın 10 numara bölgesini değişimli oynadığı Onyekuru + Feghouli kanatları ile önde Sinan oynayabilir gibi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara pozisyonunda Galatasaray'da iyi maçları var. Geçen sezon Kayseri ve Sivas deplasmanları gibi. Aksine, temposu düştüğü için 10 numarada biraz daha rahat nefes alır sanki.

      Sil
  3. Merhabalar,

    Birkaç haftadır aynısını düşünüyordum.

    Garry sol tarafta sadece golü düşünüyor, ki bunu da sadece sağa çekip vurarak deniyor. Çözüldü artık.

    Geçen sene sağ tarafta oynadığında ise hızı ile adam geçip asist yapıyordu. Kesinlikle sağ tarafa yeniden geçmeli.

    Garry sağdan içeri kat ettiğinde ve asisti düşündüğünde, içeride forvet, Feghouli, Onyekuru olacaktır. Hatta Belhanda ve Badou da destek verecektir. Solda oynadığı sürece içerde 20 adam olsa o yine şut çekmeye devam edecek.

    İnşallah artık farklı bir şeyler denemeye başlarız.

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol atmaya, hücum yeteneğini yükseltmeye başlayınca onu iyi kılan tüm özelliklerini bir kenara bıraktı.

      Sil
  4. Onyekuru solda Rodrigues sağda denemek ya da maç içinde bu ikisine kanat degistirtmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde bunu sık sık denemeli ama uygulamıyoruz. Fenerbahçe karşısında 2-0'ın ardından yapılması gereken buydu.

      Sil
  5. Çok doğru bir yazı olmuş.Tamam 1-2 maç futbolcu kötü oynar anlayışla karşılayabiliriz ama sezon geneline bakınca Garry'nin iyi oynadığı maç sayısı 3'ü geçmedi.Sağda oynarsa daha çok asist özelliğini hatırlayabilir.Emre sakat olmasaydı yedek de bırakılabilirdi ama gün itibariyle alternatif noktasında sıkıntı yaşamamızdan dolayı yedek bırakılmaz.Çünkü Sinan berbat durumda, Feghouli futbolu bırakmış, Yunus fizik olarak eziliyor, Mariano desek onun da yürüyecek hali yok.Bu durumda da Garry oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle de yeni sözleşme sonrası bir anlamda çakıldı. Nedenini bilmiyorum ama gidişat iyi değil.

      Sil
  6. onyekuruda sadece hız var aga.

    güç yok.dar alanda çalım atamıyor.top saklayamıyor.geniş alan oyuncusu fakat bitiriciliğide iyi değil.asist çide değil.

    güçlü olmadığı için şutları çok cılız.dar alanda top tekniği vasat.

    5 yıl sonra güçlenir mi bilinmez.lakin şu anda biraz boş transfer oldu.

    kiralama +maaş toplamı sanırım 2 milyon avro yu buluyor.maddi açıdan da zarar.

    elinde gary,feguli sinan yasin varken kiralık oyuncu almanın mantığını çözemedim.sen feeder club mısın aga.hollanda orta sıra takımları kiralıyor genelde bu tarz oyuncuları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru'da iyi bir bitirme yeteneği de var. Forvet özellikli aslında, bakma biz yanlış yerlerde kullanıyoruz.

      Sil
    2. Feeder club ol bu arada, çok iyi plan. Ffp için sorun yaşarken. Beşiktaş, Talisca ve Aboubakar'la bunun ekmeğini net yedi. Ben bunun altını her fırsatta çiziyorum.

      Sil
    3. feeder club oldun mu başarı ikinci planda demektir.çünkü daha olmamış pişmemiş oyuncu alıyorsun.hedefleri olan büyük kulüpler bu yöntemi uygulamaz.olay ffp ise o zaman ideal yöntem pişmiş oyuncu kiralamadır.

      onyekuru nun sert şut attığını hatırlamıyorum.forvet bitiriciliği için ilk bakacağımız şey şut dur.o da onyekuruda yok.

      Sil
    4. Asla öyle düşünme. Bence ffp'den kaçışın en önemli anahtarı bu. Sen hedefine yine yürü, iyi olan bir futbolcuyu kazan / kazan anlaşmasıyla geliştirmek hata değil. Denayer iyi bir örnek. Talisca ve Aboubakar da öyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir