15 Kasım 2018 Perşembe

Ozan Kabak'ı gözümüzden dahi sakınmamız gerekiyor


Ozan Kabak'ın A Milli Takım seviyesine yükseldiğini düşünüyorum. Galatasaray'ın banko oynayan ve çok iyi işler çıkaran yerli stoperinin olması gereken yer orasıdır. Bu işin tecrübesi ya da pişmesi kalmadı. Ozan Kabak'ın verdiği sınavlar net ve kendisini kanıtlama yolunda emin adımlar atıyor. Gençleşiyoruz, potansiyel isimlere yöneliyoruz diyen Milli Takım'ın da Ozan Kabak'ı düşünmesi gerekiyor.

Ozan Kabak için Ümit Milli Takım'dan affını istenmesi beni mutlu etti. Sakatlık durumu oluştu çünkü, üst üste oynuyor ve çok yük bindi. A Milli Takım'da görüntü değişir, Ümit Milli Takım noktasında riske atmama kararı doğru. Sakatlığı çok ciddi değil, tamamen tedbir amaçlı. Konyaspor maçında sahada olacağını söyleyelim.

Piyasası da giderek yükseliyor. İlk sezonundan Şampiyonlar Ligi'nde oynamanın avantajını da yaşıyor elbette. Şu aşamada ciddi teklif alan her futbolcuyu satma taraftarıyım. Tabii ki biri hariç, Ozan Kabak için çok daha ciddi rakamlar konuşulmalı. Henüz 18 yaşında ve potansiyelinin ucunun çok daha yükseklerde olduğunu görüyoruz.

Dünya piyasasında bu tarz isimler için çok önemli bonservisler ödeniyor. Gidip de biri Ozan Kabak için 10 milyon avro teklif ettiğinde ben bunu kabul etmem, kapıyı da 20 milyon avro'yla açarım. Yüksekten uçmuyorum, tamamen piyasa dahilinde bu yorumu yapıyorum. Galatasaray'la 1-2 sezon daha geçirmesi durumunda geleceği noktayı zaten göreceğiz.

Inter, Roma ve Milan'ın istediği söyleniyor. Şu aşamada İtalya'nın büyük takımları ilgili. Yarın Premier Lig de konuşulur, La Liga'yı da gündeme alırız. Kamp dönemini sakat geçirdi, yoksa ilk çıkışı sezon başında da olabilirdi. Geçen sezonlarda da aşırı yüklenmeden kaynaklı yaşadığı sakatlıklar oldu. Şu an ekonomik kullanılıyor ve işi gerçek anlamda bilen bir teknik adamın elinde.

Ozan Kabak'ın yanına birkaç gencin daha eklenmesini bekliyorum. Bunun da 1-2 senesi var. En azından 3-4 gencin daha rotasyonda ciddi anlamda yer alacağını göreceğiz, kimi 11'in vazgeçilmezi de olacak. Yunus Akgün'le de ciddi alaka var, buna Atalay Babacan ve Receo Gül gibi isimleri de ekleyeceğiz. Biraz daha zaman geçtiğinde Ali Yavuz Kol, Mustafa Kapı diye de liste genişleyeceğiz. 

13 yorum:

  1. ozan gibi fizikleri olsaydı bugün atalay,celil,yunus falan banko 11 di

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celil Yüksel'in fiziğe ihtiyacı var ama diğerleri hücumcu olunca yetenekleriyle bunu kapatacaklar.

      Sil
  2. Şu aşamada Roma Dortmund Monaco tarzı takımların ilgi alanindadir. En fazla 15 verip çok daha büyük paralara satmak ister onlar da... Büyük takımlar da kendini oralarda göstersin kanitlasin öyle alalım derler. TürLigine guvenmezler. Ozan in artisi Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor olmasi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben satmam, mümkün olduğunca tutmaya devam ederim. Avrupa'daki piyasada ortada.

      Sil
  3. 5,5 yıllık anlaşma yenileyip 50m serbest kalma bedeli koyulmalı. 50m'u kimse vermezse vermesin zaten satasımız yok. Ha 50m'dan aşağı satılırsa eğer bir sonraki satıştan pay istenmeli -bir sonraki satıştan yalnız bir sonraki satışın karından değil-
    Ayrıca sezon bittiğinde ilk 11 de oynayacak en az 3 altyapı çıkışlı oyuncu olacağını umut ediyorum. ozana ek olarak Celil, Yunus, Atalay, Abdussamet, Recep, Gökay, Ahmet veya Malik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu aralar sözleşmesinin yenilenmesi gerektiğini ben de düşünüyorum. Ücreti de artmalı, sağlam da bir serbest kalma bedeli konulmalı.

      Sil
  4. Yetenek olarak önü açık bir oyuncu. Uzun yıllar sonra altyapımızdan bir oyuncu dahil ettik. Gönlüm genç bir oyuncu çıkmış sonunda oynasın derken aklım bu oyuncunun Türkiyede hem mental hemde futbol anlamında gelişme şansı az gitsin Avrupaya ortaseviye takımda bile profesyonellik görür diyor.
    Fatih Terim yanında futbolunu geliştirebilir ama profesyonellik vb konularda en azından Türkiyede kaldığı sürece gelişmesi imkansız.
    Çağlar Söğüncü,Enes Ünal,Zeki Çelik gibi oyuncular Avrupaya gittikten sonra aşama kaydettiler. Ki bu oyuncular baskının daha az olduğu takımlarda oynuyordu. Bir tek aksi örnek Cengiz Ünder var. Onun gibi iyi bir sezon geçirebilirse Cengiz Ünder gibi 15 milyon euroları zorlayabilir.
    Ne yazıkki takımın performansı düşünüldüğünde biz bu sezon bir oyuncuyu parlatmaktan uzağız. Dediğin 20 milyon euro kapısı için bizim Şampiyonlar liginde geride kalan maçları gol yemeden kazanıp gruptan çıkmamız gerek ki bu da yetmez, gruptan sonraki maçta iyi bir oyun ortaya koyması gerek Ozan ın.
    Geliştirmesi gereken eksikler:
    1) Çeviklik: Süratli olmayabilir ama ağır olması kabul edilemez.
    2) Defansif hamleler: Bu konuda özel bir antrenör tutmalı, bol bol büyük stoperleri izlemeli.
    3) Oyun kurma: Büyük ışık vermişti ilk maçında. BU özelliğini geliştirmeli ve inatla denemeli. Ben onda 3 lünün sağ stoperinde bu anlamda büyük ışık gördüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ağır değil aslında, zamanlamasıyla bunu kapatıyor. Genç isim, hata yapa yapa gelişecek.

      Sil
  5. Terim yönetiminde bir iki sene daha geçirmesi halinde, hele bir de lider stoper alır onunla oynatırsak ederi minimum 20 olur. Hatırlatmakta yarar var 18 yaşında bu çocuk. Şampiyonlar Ligi'nde hiç sırıtmadan 2 maç yaptı. Ozan sadece bizdeki Celil, Yunus vb lerinin değil diğer takımlardaki gençlerin de oynamasını sağlayacak. Ben milenyum neslinin 87, 90 ve 95 yetenekleri gibi kaybolmayacağını düşünüyorum. Çünkü para bitti, el mecbur ve Terim bu çocukları bir program dahilinde eksiklerini gidere gidere hazırlıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 20 yaşına kadar mutlaka kalması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında ayarı bizi de aşacaktır. O vakit transferi konuşulur.

      Sil
  6. cengiz ünder gibi bi balondan daha ucuza asla satmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cengiz Ünder'i beğenirim ve harika iş çıkarıyor. Yorumun hatalı bence.

      Sil
    2. cengiz aynı garry. kıvrılıp şut çeksin başka numara yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir