3 Kasım 2018 Cumartesi

Rakip uyanmış olabilir, bu senin uyumana neden mi?


Takımın lider oyuncusu yok. Hemen hemen herkes "mental" anlamda ayakta kalamıyor. En ufak bir şok anında dağılıp gidiyoruz. Bu dağılma içerisinde de takımı saha içinde derleyip toparlayacak profiller yok. Ya da isyan edecek diyeyim. Taraftar da buna eşlik etti tabii, 2-0'ın ardından maç bitmiş havasına girdi herkes.

2-0'ı bulduğunda tüm şartlar senin lehine. Porto deplasmanının ilk yarısını düşünün. Rakip senin üzerine geliyor ve sen hızlı futbolcularınla sonuca gitmeye çalışıyorsun. O açık alanları buluyorlar, büyük imkanlar var. Bu sezon da ilk yarısında öne geçtiğin maçların çoğunda farka koşmuşsun. Senin sorunun ilk golü bulmak ve o durum da tamamen forvet eksikliğiyle alakalı.

2-0'ın ardından Garry Rodrigues, Onyekuru ve Sinan Gümüş'ün daha etkili olmasını beklersin. Hatta buna Badou Ndiaye, Belhanda gibi isimleri de ekle. Belhanda'nın Fenerbahçe karşısında çok iyi bir oyun sergilediğini düşünüyorum, özellikle ilk yarıda. 2. yarıya baktığımızda ise başta Badou Ndiaye olmak üzere sahada kimse yok. 

Dokunuş lazım işte. 2-0'a da yatabilirsin, bu ayıp değil. Bunun yolu Selçuk İnan'ı oyuna almak, Belhanda ya da Feghouli'yi kanada atmak ve biraz daha fazla pas yapmak, topa sahip olmak. 3. golü arıyorsan da biraz daha sakin ve organizasyon dahilinde hareket edebilirsin. Topu taşıyamıyoruz, taşıdığımızda da bahsettiğim hücumcular kendi şovlarında.

Onyekuru'ya suç bulamam. Sakatlıktan yeni döndü ve sağ kanadın ona uymadığını düşünüyorum. Bu adam ya solda ya da 2. forvet gibi oynamalı. Garry Rodrigues suçlu taraf. Haftalardır formsuz ve hayatını sağa çekip şut atmaya adamış. 2-0'ın ardından Garry Rodrigues ve Onyekuru'nun kanatları değişsin mesela, belki öyle işlemeye başlar.

Ya da Feghouli 85. dakikada oyuna girmesin. Feghouli'nin daha erken oyuna girmesi hem seni hücumda tutar, hem Belhanda'yı rahatlatır, hem de biraz daha organize olursun. Onu da geçtim, açık alanları daha etkili kullanmak istiyorsan kenarda Muğdat Çelik diye bir futbolcu var. Çok kurnaz ve mücadele gücü yüksek. Açık alanları en iyi onunla değerlendirirdin.

Sinan Gümüş'ü koşturman lazım. Ceza sahasının içinde top bekleyerek ya da rakip stoperlerle kafa topuna çıkarak etkili olamaz. Sahte 9 gibi oynayacak, top taşıyacak. O da kendi şovunda, 2-0'ın ardından kayboldu gitti. Sonrasında taraftarlara atar yapıyordu. Taraftar hatalı da 2-0'ın ardından "oley" çekerken çok sakindi.

2-1 olduktan sonra da maç bitmedi ki. O dağılmayı aşamıyorum işte. Bir şekilde penaltı kararı çıktı, 2-1 oldu. Rakip uyanmış olabilir, bu senin uyumana neden mi? Rakip sana saldıracak, yine açık alan var ve sahada bunu değerlendirebilecek isimler mevcut. Kenara baktığında da bu sefer hamle yapabiliyorsun, bunu izlememek gerekiyor. Teknik ekibe burada hata bulabilirim, 2-0'ın ardından herkes uyudu, herkes izledi.

2-2'nin ardından ise kaos. Fenerbahçe 3'ü de bulabilirdi, iş tek kaleye döndü. Biz ise panikle hamleler yapmaya başladık. Uzunları forvete atmak bu sefer işe yaramadı mesela. Fenerbahçe'nin stoperleri buna imkan vermediği gibi topu da kenarlara taşıyamadın. Baskıyı ancak 90. dakikada kurabildin, o da bir işe yaramadı.

18 yorum:

  1. 2-2 olduktan sonra sanki sıcak su döküldü üzerimden,sonra gelen pozisyonlar yani o kadar kötüyüz ki 15.sırada ki rakibin sana karşı maçı kazanacak noktaya geliyor,fbliler 2-0 sonra hezimet başlıyor falan bile demiştir ama taraftar,oyuncular,hoca saolsun az kalsın veriyorlardı maçı.Bide jailson o golü atmasada bence fb yine atardı, mesafeleri hiç daraltamadık inanılmaz geniş alanlar verdik fb ye ve dediğin gibi selçuk ortaya geçip, feg-belhanda kanadına dönseydik, onyekuru veya garryden birini ön tarafa atsaydık hem kontraya çıkardık hem de ayağa pas yapardık, hoca çok büyük hayal kırıklığına uğrattı beni bu maç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-1'den sonra o görüntüde mutlaka 2-2'yi görecektik, orada hemfikiriz. Ben bu psikolojik çöküşü anlayamıyorum, 2-1 sonrası maç bitmiş gibi hareket etmeyi.

      Sil
  2. +++ takımın fizik kondisyonu yine yerlerde olduğu bir maçtı, erkenden tükendik,maça giden arkadaşlarda söylüyor çok çabuk bittik diye

    YanıtlaSil
  3. Ben bir gsli olarak cok utantim olusan gøruntuden. Hele de Hasan Sas gibi kendini kabadayi zanedeni izlemek.. resmen vahsi hayban gibi ordan oraya saldiriyor. Videolari izlediniz mi? Skrtel tepki verince hemen de korktu Hasan. Fatih Terim de artik biraz kendine ceki duzen vermesi gerekiyor. Egosu cok yukseklerde ve artik zarar veriyor. Atalay, Recep hepsi hak etmiyor mu oynamayi si Ømer'i, Eren'i, Sinan'i gørdukten sonra. Bu kadroda Garry eskisi gibi 12. Adam olarak kulebeye gecmesi gerekiyor. Onyekuru'de sola. Olmaz ise bu kanatlarda pasørler oynamasi gerekiyor Engin-Emre Colak dønemi gibi. Belhanda sola , Feghouli sag. Akbaba døndukten sonra ise o sag. Birdr su Linnes'i sola yazip Mariano sag bek oynasin. Allah askina su Ømer Bayram'i izlemek istemiyorum. Antalya macinda fark ettim . Cok stresli oynuyor. Top tutmuyor. Biraz baski yedi mi hemen uzaga vuruyor hic nereye gitti diye bakmadan. Hedefsiz orta yapip duruyor. 3 lu defans yapip Maicon-Ozan-Serdar'i izlerim daha iyi ya. Yeterki su Ømer oynamasin Yuto gelene kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler oynayacaksa bu Fatih Hoca döneminde olacak yine. Ozan Kabak'ı oynatan o, başka oynayabilecek durumda ismi de emin ol ki yine o oynatır.

      Sil
  4. 44 yaşındayım. hayatım fb tarafından madara edilmekle geçti. 2-0 değil 4-0 olsa bile fb'den korkarım. instagram kuşağı bundan habersiz ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, her zaman temkinli hareket etmek gerekiyor.

      Sil
  5. 2 - 1 olduktan çok kısa süre sonra 2 - 2 oldu belki de tüm planları bozan o ama yine de 2 - 1 olduktan sonra sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan Garry yerine Feghouli, Selçuk veya Muğdat girebilir böylelikle Onyekuru asıl mevkisine geçer ve zaten rakip saldırıp geride boşluk bırakınca da bu boşlukları degerlendirirdi ama biz bunu yapmadık 2 - 2 oldu sonra tamamen koptuk zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-0'da da o değişiklikler olabilirdi. Hücum bir hamle istiyordu, bekledik maalesef.

      Sil
  6. Oynarken fark etmemistim ama Emre Akbaba yeni gelmesine rağmen baya bı saha ici liderliği de yapıyormuş Fernando ile beraber... bir de Donk Badou çok defansif kalip üretken olamıyorlar. Belhanda bu maç iyi olduğu için belli bir süre o eksiği hissettirmedi... Kanatlarda Rodrigues yaklaşık iki aydır uyuyor. Onyekuru ya bı şey diyemem. Sinan ise kariyerinin en güzel şanslarını elde edip art arda harcıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki. Emre Akbaba hem takımın en çok mesafe kat eden ismi oluyordu, hem de o gideli gol atamıyoruz. Atılan her golün içinde o vardı.

      Sil
  7. Futbolcular taktikler üzerinden konuşuluyor.Balık baştan kokar yukarıdaki arkadaşa katılıyorum.Öncelikle Hasan ŞAŞ profilinden GS nin kurtulması lazım.Şu an takım ve oyuncuları hoca da dahil büyük cezalar alabilir,aldığı an bu seneyi unutun derim.Buna engel olmak yerine sağa sola saldıran cahilin gerekirse terime bile ültimatom verip derhal gönderilmesi gerek.
    Anlamsız bir gerginlik çıkardık.VAR görüntülerine defalarca baktım normal itişme kakışma hatta bana kalırsa Belhanda ruh hastası,kaşımaya başlamış.Bu bize hiç yakışmadı "gücümüz yetmedi yenemedik ama dövdük" gibi bişe oldu.Gole sebep olsa da koskoca Terim bir (taç) pozisyonunu dillendirmesi acizlik.hakem görür göremez nedir yani,ben belhanda nın yerden yattığı an ciddiyetsizliğini görünce gol geliyor dedim.
    Kısaca hiç kimse edip çıkıp seyircisinden antrenörü,futbolcusuna kadar,bir haltı beceremedik deme cesaretini göstermediği için yok taçtır yok hakemdir konuşup duruyor.hepsi boş.Tek övgüye şayan ULTRA ASLANIN koreografisi ve emekleridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavga anında bazı isimler sakin ve akil olmalı. Bu da takımların teknik heyetleri. Hasan şaş'ın yaptığı büyük yanlış, bir futbolcu gibi kavga etmesi yakışmadı.

      Sil
    2. Ama gerginliği çıkaran biz değiliz, Jailson. Orada Belhanda'lık bir şey yok. Jailson gelip tokat atıyor. Her futbolcu arasında itişme olur. Burada Belhanda'ya suç bulmak büyük yanlış. Israrla tüm hatalar ve suçlar ona ihale ediliyor.

      Sil
  8. uğur meleke nin bir yorumuna çok katılıyorum.bu kuzey afrikalı (cezayir tunus fas) oyuncuların yüzde 90 ı arıza aga.ve enteresandır son 1-2 yılda çok fazla kuzey afrikalı oyuncu geldi süper lige.ve çoğuda arıza.

    ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar transfer döneminde kuzey afrikadan uzak duracaksın hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burayı değerli görüyorlar. Hem para var, hem Müslüman ülke derken burası onlar adına cazibe merkezi.

      Sil
  9. Parayı avrupalı futbolcularda seviyor,sadece neyi yapması neyi yapmaması gerektiği hayat prensibi olmuş.Müslüman ülke olması avantaj tabi.Ama olay sosyolojik bir birikim.fransanın gecekondusu,yıllarca baskı asimilasyon,kompleks oluşmuş,vs..Bu sene rakiplerimiz hiç olmayacak kadar zayıfken bu fırsattan faydalanamamak yazık ki ne yazık.İstesen ayarlayamazdın bu ortamı.Fb maçı büyük bir kırılma noktası olacak hem puan kaybı peşine prestij ve belkide şampiyonluğu unutturacak cezalar silsilesi..kadro sığlığını olduğu bir takımda artık kimleri bulacak koyacaklar.sevkler gelmeye başladı bile.
    Tek bir hamle kaldı; devre arasında öyle böyle değil müthiş bir iki transferin gerçekleşmesi.(şöhret anlamımda kastedmiyorum),aksi taktirde her konuda beğendiğim yönetime,başarısız bir sezonun ardından,en azından benim nazarımda tek bir saygı,sevgi duyulacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette, parayı herkes seviyor. İçi geçmiş yıldızların burayı ısrarla tercih etme nedeni başka ne olabilir ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir