7 Kasım 2018 Çarşamba

Saha içinde ona yardım edebilecek, yükünü hafifletecek 2. bir akıl yok


Belhanda konusu çok büyük bir takıntı olmuş. Takımın grafiği kötü olsa da Belhanda yükseliyor. Bu iyi gidişatın altını çizmek lazım. Bugünlerde özveriyle oynayabilen futbolcu eksikliği yaşıyoruz. Ozan Kabak, Linnes ve Donk deriz, 4. ismi konuşmayız. Oysa Belhanda da özverisi ve mücadelesiyle bu isimlerin arasında. Hatta şu an takım içindeki en büyük akıl.

Schalke 04 karşısında daha fazla ne yapabilirdi mesela. Maçın yorumcusu Reha Kapsal'ın ısrarla yaptığı yorum "Belhanda oyun içinde daha fazla sorumluluk almalı". Belhanda dışında sorumluluk alan 2. bir futbolcu söyleyebilir miydiniz? Bir playmaker'ın yapması gereken her şeyi yaptı. Bir playmaker'den yapmasını beklemeyeceğiniz şeyleri de yapmakta. 

Suçu da bu zaten. Yapma abi, ne gerek var. Top ayağına geldiğinde bir şeyler üretmeye çalış. Ne ön alanda bas, ne savunma yardımı yap, ne top kapmaya çalış, ne mücadele içinde ol. Topu ayağına aldığında 2 pas denersin, belki bir şut atarsın. Seni öyle de kötü görüyorlar, en fazla böyle de kötü görürler. 

Fenerbahçe maçında yenen 2. gol üzerinden maçın faturası dahi Belhanda'ya bırakılıyor. Muslera bu kadar konuşulmuyor mesela. Oysa son maçlarda imza sahibi olan o. Belhanda kendi yarı sahasına kadar rakibi kovalamamış, mücadele etmiş ve taç çizgisinin orada top kapmaya çalışıyor. Üstelik top da Belhanda'dan çıkmamış, bu da farklı detay. Yerden kalmamasına kafa takılmış ama orada olması üzerinden kimse konuşmuyor.

Bana göre Fenerbahçe maçının en iyisiydi. Tıpkı Schalke 04 karşısında olduğu gibi. Onyekuru ve Garry Rodrigues'in ağızlarının içine pası attı, yüzde 100 gol şansları. Bunun ihalesi Belhanda'ya çıkmaz sanırım. Oyunu hızlandıran, yönlendiren, biraz olsun tempo yapmaya çalışan o. Lokomotiv Moskova maçından bu yana hayalet olan Badou Ndiaye bu kadar eleştirilmiyor. 

Yine altını çiziyorum, Belhanda tek başına. Saha içinde ona yardım edebilecek, yükünü hafifletecek 2. bir akıl yok. Tüm bunların yanında mücadele içinde de yer alıyor. Hücumda sorumluluk onun sırtında, kimse bunu hafifletmiyor. Ama sorunca Belhanda "gamsız" oluyor, ısrarla kötü futbolcu olduğunun altı çiziliyor. Çoğu kesim de "hata yapmasını" ısrarla bekliyor. İhale bırakması güzel çünkü.

27 yorum:

  1. 2.golde de gitti belhandayı suçladı herif ya ama bulunan 2 pozisyonu belhanda ile bulduğunu söylemez,kaleciyi hataya zorlayan belhanda mesela, top sinanın önüne düşmüştü her zaman ki gibi ağır kalmıştı sinan orada, 2.golü yedikten sonra o da düştü ama dediğin gibi sahada ona eşlik eden yoktu her zaman ki gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son maçlarda içinde Belhanda'nın olmadığı pozisyonumuz neredeyse yok. Tek başına mücadele eder konuma geldi.

      Sil
  2. o çok övdükleri Ljajic,benzia belhanda nın oynadğının yarısı bile oynamamıştır ama burada sürekli bu ikisinin güzellemeleri yapılıyor en kötüsü belhanda oluyor,popülizm dünyanın en kötü şeyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ljajic'in kanat / oyun kurucu olduğunu düşünüyorum, Beşiktaş onu hatalı kullanıyor. Benzia da o kadar yüksek bir profil değil, 1-2 maç parlamasına takıldılar.

      Sil
  3. Gamsız denilen adam en çok koşan oyuncu olmuş yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kötü gününde bile "gamsız" değildi. Mücadelesi hiç düşmedi çünkü.

      Sil
  4. Kusura bakmayın ama Belhanda konusunda ağır takıntılarınız var. Bu kaçıncı Belhanda yazisı?( Diğer yazıların birçoğunun içinde de ayrıca geçen paragraflar var) Şimdi bir maç iyi oynadı ya durmadan devam edersiniz. Bir kısım kötü futbolcu olduğunu iddia ediyor demissiniz ya ben şunu söyleyeyim, belki kötü futbolcu değil ama asla ve asla büyük bir takımda oynayacak yeteneğe ve özellikle karaktere sahip değil. Siz ya kendinizi kandırıyorsunuz ya da çok fazla bilgi sahibi olmadığınız futbol konusunda blog açmanız anlamsız olmuş! Yuksek ihtimalle bu yorumu da yayınlamazsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah neden yayınlamayayım. Burada eleştiri var, üslup kaymamış. Eleştiri başım üzerine, yeter ki üslup kaymasın. O tarz yorumları yayınlamam.

      Yıllardır blog açık, beğeniliyor, takip ediliyor. İnsanların genel görüşüne göre hareket ediyorum, sağ olsun yorumlarıyla da yalnız bırakmıyorlar. Beğenmeyeni bile yorum yapmadan geçmiyor.

      Sil
  5. feghouli ile saha içi iletişimleri iyiydi aslında. ama artık öyle biri yok. hocamız sildi attı sağolsun.

    geçen sezon sonunda "feghouli bi kamp yesin" diyorduk. maşallah öyle bi kamp yaptık ki 22 oyuncu da geri gitti!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'deki sorun bambaşka belli ki ve açıklanmadığı sürece biz bunu bilemeyeceğiz. Şu an oyuna akıl koyabilecek isimlerden biri, başka birini sayamayız. Belhanda'ya Feghouli yardımcı olabilir. Biz ise düşünmüyoruz.

      Sil
    2. abi daha neyi bilemeyeceğiz allah aşkına ya..
      feghouli'ye başta yüksek maaşın olmak üzere çeşitli sebeplerden ayrılmandan yanayız denildi.
      o da bir takım sebeplerden gitmek istemedi.
      hocamız da madem öyle gör bakalım dedi ve sildi attı.
      deli gibi para ödediğimiz adamı çürütmek bence saçmalık. ama hocamızın egosu bu yaştan sonra değişmez.

      Sil
    3. Maaş değil, bence bambaşka sebepler. Akhisar maçının ardından bir küfürleşmeden bahsediliyordu, içeriğini net bilmiyorum. Sonrasında kayboldu zaten.

      Bence de şans bulmalı, kenarda çürümeye bırakılmamalı. Orada katılıyorum.

      Sil
    4. Şu herifi daha savunmayın işte.Madem çok kaliteli çıksın süre aldığı maçlarda takır takır oynasın da biz de hoca hatalı karar veriyor diyelim.Ama oynadığı maçlardaki durumunu görüyoruz veteran futbolcu gibi takılıyor sahada ve bu durum süper kupa finalinden beri böyle.Hoca deli mi böyle yoklukta böyle kalitesi belli bir oyuncunun üstünü pat diye çizsin?Aksine tam da hocanın sevdiği tarzda bir oyuncu ama oynamaya niyeti yok işte.Galatasaray'a karşı aidiyet hissetmiyor bunu göremiyor musun gerçekten?

      Sil
    5. Böyle bir futbolcun varsa kazanmak için çalışırsın. Şu an mecburuz mesela, oynatacak kimse kalmadı neredeyse.

      Sil
  6. belhanda yararlı işler yapıyor. bu inkar edilemez. sıkıntısı şu: bu yararlı işleri yapan birinden beklenmeyecek top kayıpları yapıyor veya kırmızı kart görüyor. ve bazen bu hareketler de maçı kaybettirebiliyor. muslera ve ndiaye'ye katılırım, hatta yanlarına garry'yi de eklerim. maç kazandırır dediğimiz bu dört futbolcuyu sezon başından beri değerlendirsek totalde en faydalısı belhanda olur, ama bu fayda hala beklentimizin altında. sadece şu basit pas hatalarını minimize etse ve sinirlerine hakim olsa beklentimizi karşılar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette top kaybedecek. Başka sorumluluk alan yok ki. Defansından top alan ve oyun kuran o, hücumda pozisyon üretmeye çalışan o, en çok mesafe kat eden o. Elbette top kaybedecek.

      Sil
    2. iyi de abi ben ara pası, gollük pas atarken top kaybından bahsetmiyorum. o tabi ki olacak. orta sahada yana veya 2 metre önüne pas atamıyor bazen, top dönüyor gol oluyor. 3 gol falan yedik sanırım bu şekilde. en çok mesafe kat eden o da, örneğin takımdaki oyuncuların hepsi 5km koşsa, belhanda 6km koşsa, yine de en çok koşan oyuncu diye alkışlayacak mıyız? belhanda ortalama 10km koşuyor ki bir orta saha oyuncusu için normal. burada konu 8-9km koşanlarda. onlar eleştirilmeli, belhanda burdan övgü almaz bence.

      Sil
    3. O pası sadece Belhanda alıyor ama, 2. bir sorumluluk alan isim yazamazsın. Badou nerede mesela, geriden oyunu neden Belhanda kuruyor. Donk nerede, kanatlar nerede, bekler ne yapıyor? Stoperlerin geriden oyun kurma konusunda maharetli mi. Hatalar olacak, sadece o var çünkü.

      Sil
  7. Belhanda Antalya maçından sonra diğer maçlara nazaran iyi oynamaya başladı buna kimse itiraz etmemeli ama fener mmaçında yenen golde hatalı o yani bunu da kabul et bence.Mücadele etti topu kovaladı eyvallah ama yaptığı tek kötü hareketle bu mücadelenin içini dolduramadı o pozisyonda.Zaten genel olarak böyle Belhanda.Topu alıyor bi iki pas atıyor tamam artık Belhanda olmuş diyorsun ama 10 dakika sonra öyle abuk subuk bişey yapıyor ki sana verilen paraya yazık diyorsun.Çok garip bi futbolcu yani.Ayrıca reha kim ya ne takılıyorsun gram futbol bilgisi yok.Olsa zaten öyle boş konuşmaz her maç.Hayır dün öyle derken cidden ne bekledi acaba Belhanda'nın attığı ara pasına koşup gol yapmasını mı bekledi?Dün maçın bizim adımıza ilk yarı itibariyle en iyisiydi zaten.Attığı pasları değerlendiren olsa farklı konuşuyorduk belki de.2.yarı her zamanki gibi düştü ama takım olarak düşmüştük zaten bunda ona bişey diyemem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatalı da orada olmasa ne olacaktı. Oraya kadar rakibi kovalamış, top kapmaya çalışıyor. İşi değil normalde ama sorumluluk alıyor. Elbette yerde yatması, rakibini devamında takip etmemesi hata.

      Sil
    2. Orada olmasa ne olacaktı değil işte.Oraya kadar mücadele ettiysen devamını da getireceksin ya da hiç gitmeyeceksin.Net golde onun sorumsuzluğu var bunun da savunulacak yanı yok

      Sil
  8. Bence takımın kilit sayılacak 3 oyuncusu var.Yeri şu şartlarda dolmayacak 3 oyuncu var.Fernando, Emre ve Muslera.Mesela Nagatomo da çok değerli bir futbolcu ama oraya Linnes'i alırsan bir şekilde idare edebilir.Bu saydığım 3 ismin ise yerine oynayan oyuncular idare edecek şekilde bile oynamıyorlar.Son maçlarda kazanamamızın nedeni bu bence.Takımın 3 kilit isminden ikisi oynamıyor, biri de formsuz işte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok abi etmiyor, iyi bir Nagatomo da bana sorarsan olmazsa olmaz.

      Sil
  9. Ayrıca gamsız denen adam Schalke maçında en çok top kazanan adam. Bizim ne yazık eksiğimiz takım düzeni. Defans ve orta ikili "aman abi geride beklesek savunma yapsak diyor." hücum hattı ise " yav ilerde kalsak sürekli hücum etsek" derdinde. Takım içinde bir bütünlük olmadığı için Belhanda o defans ile hücum arasındaki bütünleştirici oyuncu olmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Gamsız" denilen adam böyle mücadele etmez. Benim en başından bu yana anlatmak istediğim bu. Performanslar eleştirilir ama şu görüntüye gamsız denilemez.

      Sil
    2. Kesinlikle. Herkes(hatta bir zamanlar bende) bu adamdan yıldız performansı bekliyor ama kendisi bir yıldız değil işleyen bir düzenin iyi bir dişlisi olabilir. Bilmem bizde olur mu ancak kendisi iyi işleyen bir düzende David Silva tarzı bir performans gösterecektir. Bu konuda senin ile hatta babam(kendisi Belhandayı savunan senden sonra tanıdığım ilk insandır) baya tartıştık ama haklıymışsınız.

      Sil
    3. Babana sevgi ve selamlar :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir