27 Kasım 2018 Salı

Samet Aybaba müthiş bir rol verdi, Latovlevici de bunun altını doldurdu


Bursaspor'un mücadelesini önemli görüyor ve şu an bulundukları konumdan daha iyi noktaya gelmelerini bekliyorum. Bence heyecan veren bir yapı, istikrarla da devam edebilirlerse çok daha iyi noktaya gelecekler. İmkanlar kısıtlı olsa da doğru bir futbol aklı var. Tek gereken şey zaman.

Latovlevici de bu mücadelenin en önemli unsurlarından. Özellikle son haftalarda yaptıklarıyla çok daha ön planda. Biz onu sol bekte tanısak da şu sıralar sol önde iyi işler çıkarmakta. Hatta "sol oyun kurucu" diyelim. Bana sorarsanız oynadığı bu.

Galatasaray'da Sneijder sola kayarak oyun kurmaya çalışıyordu. Latovlevici ise sol önde oynarken ortaya doğru kayarak oyunu kuruyor. Oyun aklı, şut özelliği, daha da önemlisi mücadele özelliğiyle Bursaspor'un en özel isimlerinden biri oldu.

Galatasaray forması giyerken "neden eleştirildi" demiyorum ama tepkiyi fazlasıyla abarttık. Takımda birçok ismin o dönem döküldüğünü düşünüyorum. Bunun ihalesi ise Latovlevici'ye kaldı ve Fatih Hoca da geri dönmesine rağmen o tepki dinmedi.

Büyük bir tepkiyle sezona başlattık, öyle de devam ettik. Topu her aldığında "ıslık", durmaksızın "tepki" derken iyi bile oynadı. Elbette hayal kırıklığı oldu ama mevcut kısıtlı yapısıyla da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığından emindim.

Karabükspor'da tanıdığımız Latovlevici, ligin en iyi sol beklerindendi. Geriden oyun kurma özelliğiyle de "büyük takımlarda olabilir" diye düşündürtüyordu. Galatasaray'a transfer olma şartlarıyla da o kadar kötü bir hamle değildi. Yapmaması ayrı konu, geliş şartları itibariyle konuşuyorum.

Olan oldu diyelim, tutunamadı. Bursaspor'da ise iyi gidiyor. Samet Aybaba ona müthiş bir rol verdi. Latovlevici de bunun altını doldurdu diyebilirim. 7 maçta 2 golü var, attığı 2 gol de jeneriklik. Akhisarspor karşısında sağladıkları geri dönüşün de en önemli isimlerinden oldu.

8 yorum:

  1. karabükteyken sırf latovun bu hucüm özelliklerini kullanmak için üçlü savunma oynuyordu tudor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı iyi bir tekniği vardı. Galatasaray'da o özelliğini pek göremedik.

      Sil
  2. iyi de taraftar lato'yu gelir gelmez ıslıklamaya falan başlamadı. sanki öyleymiş gibi anlatılıyor.
    5,6 veya 7 maç boyunca 1 tane bile evet 1 tane bile olumlu hareket yapamadı. 1 tane iyi orta kesemedi. yani maç satsa bu kadar yapamaz o derece kötü oynadı.
    e sonra da ıslıklanacak bir zahmet.

    YanıtlaSil
  3. Bursa lato için 3lü oynamalı. Burak kapacak da sağda benzer etki yaratır. Hem de barış yardımcı vasat. Shehu-chedjou-Ertuğrul 3lüsü çok iyi olur. Ortasahada aytaç badji saivet 3lüsü oynar forvetler de umut nayır-lima olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence şu an Lato'nun yeri iyi. 3lü oynanırsa o vakit enerjisi sorun olacak. Böyle kendini ekonomik kullanıyor.

      Sil
  4. İdareten transfer edilmişti Fatih Hoca da oynatırdi belki ama otomatik sözleşme yenileme maddesi bozdu biraz da onu... Çok saçma sapan bir maddeydi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir