15 Kasım 2018 Perşembe

SC nostalji #104; Umut Bulut


Galatasaray'da forma giydiği sezon sezonla bugün arasında önemli benzerlikler var. O gün de forvet sorunu yaşıyorduk. Burak Yılmaz'ı satmamızın ardından elimizde kalan tek forvet Umut Bulut'tu ve kötü bir sezon yaşadık. Aldığı ücret gibi detaylar da düşünülünce ortaya büyük bir hayal kırıklığı ve taraftar tepkisi çıktı.

Ligimizin en önemli yerli forvetlerinden biri. Umut Bulut'u en sevmeyeni bile bunu inkar etmemeli. İlk olarak Ankaragücü'nde parlamıştı. Devamında Trabzonspor'a transferi sonrasında çizgisini yükselterek devam etti. Önce Gökhan Ünal, devamında Burak Yılmaz'la iyi bir ikili oldu. Hem Ersun Yanal hem de Şenol Güneş adına etkili bir isimdi.

O dönemde de gol oruçları oluyordu. Ya da çok basit golleri kaçırıp, olmadık golleri atıyordu diyelim. Umut Bulut'un tarzı hiç değişmedi. Tüm bunların yanında mücadelesinden ödün vermemesi onu özel kıldı. Toulouse'ye transferi de benim adıma önemli adımdı ama oralarda çok fazla zorlamadı. Galatasaray'ın teklifi sonrasında tekrar Türkiye'ye döndü.

2012 - 2013 sezonu düşünüldüğünde Umut Bulut'u kiralamak Galatasaray adına çok güzel hareketti. Elimizde Elmander gibi bir mücadele unsuru varken onu olabilecek en iyi şekilde yedekliyorduk. Burak Yılmaz hamlesi de düşünülünce bu rotasyon fazlasıyla iyi bir hal aldı. Drogba'ya girmiyorum bile, ligin 2. yarısında görüntü farklı seviyelere ulaştı.

Bana sorarsanız en iyi dönemi 2012 - 2013 sezonunun ilk yarısındaydı. Ertesi sezon Umut Bulut'un bonservisini almamız ve 4 yıllık sözleşmeyle büyük paralar vermemiz onu kötü kıldı. Beklenti değişti çünkü, o da bunu tam anlamıyla karşılayamadı. Oysa iyi bir yedek değil miydi. Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu, onu kenardan getirdiklerinde iyi katkı aldılar. Bu dahi beklentiyi karşılayamadı.

2015 - 2016 sezonuna geldiğimizde Umut Bulut adına dip noktasını gördük. Yukarıda da yazdım, tek forvet olarak o kaldığında büyük sorun yaşadık. Kötü dönemin simge isimlerinden biri de o oldu. Hak ediyor muydu bilmiyorum. Performans ve mücadele anlamında "kapasitesine" oranla kötü bir görüntü olmasa da o yıllık ücretle bambaşka işler bekleniyor.

Galatasaray da onu takımdan göndermek için çok uğraştı ve sözleşmesi fesih edildi. O zamandan bu zamana da Kayserispor forması giyiyor. Bugün 35 yaşında ama hala önemli bir mücadele unsuru. Galatasaray'da 173 maça çıkmış ve 43 gol 17 asisti var. Bunu da eklemeden geçmeyelim. İyi / kötü ama bir Umut Bulut gerçeği de yaşadık.

4 yorum:

  1. Tek başına kaldığında bir şey yapamayacağı acikti. O donemin kötü kadro mühendisliğine kurban gitti. Onu tamamlayacak oyuncularla bugün halen daha verimli olabilirdi. Hakan Şükür örneği var mesela son senesinde bile katkı sağlamıştı şampiyonluğa doğru kurguda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da maliyetin kurbanıydı aslında. Kenardan gelecek bir Umut Bulut daima iş görürdü. Enerji katar, mücadeleyi yükseltir, oraları karıştırırdı.

      Sil
  2. çok iyi bir 3. forvet. hamzaoğlu'nun saçma sapan demeçlerinin kurbanı oldu. yoksa rolünü kabullenirdi. taraftar da o rolü kabullenirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son sezonu için katılıyorum ama o parayı aldığı sürece daima eleştirilecekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir