16 Kasım 2018 Cuma

Teemu Pukki & Galatasaray, yaz dönemini kötü geçirdiğimizi ısrarla yazdım


Günün son forveti de Pukki. Onu da geçtiğimiz günlerde Hasan Şaş'ın yerinde gözlemlediği ve Galatasaray'ın gündeminde olduğu söyleniyor. Hatta Pukki'ye de bu durum soruldu ve "Galatasaray ile anılmak gurur verici" dedi. Doğru mu yanlış mı, bunu zaman gösterecek.

Yalnız bir yerde yanlış yapıyoruz. Transfer noktasında yaz dönemini kötü geçirdiğimizi ısrarla yazdım. Takımın belli başlı eksiklerinin yanında bir de mali gerçekleri var. Pukki de yaz döneminde serbest statüde olan bir futbolcuydu. En az 2 forvet aranan noktada da Pukki'yi gündeme alabilirdiniz.

Gün itibariyle gündeme girmesi bu anlamda "alakasız". Yaz dönemi kolaylıkla alabileceğiniz bir isme şimdi bonservis ödemeyi mi göze aldınız. Zaten bu transferin olur tarafı yok, en baştan yazayım. Norwich bu sezon İngiltere Championship Lig'de zirvede yer alıyor ve Premier Lig'e yükselme noktasında ciddi hedef sahibiler.

Pukki de onlar adına en önemli kozlardan biri. Ligde çıktığı 13 maçta 7 gol 2 asisti var. Bu takımların maddi anlamda zorlanmadığını da biliyoruz. Nasıl transfer edeceksiniz ki? Bonservis veremezsiniz, kiralamaya kalksanız kulübü bırakmaz. Gündemde olduğu söylense de ihtimal vermiyorum. Aslında bu hamle üzerine çok konuşmamak gerekse de yazmış olmak için yazıyoruz.

Pukki de yaratıcı bir forvet. Hızlıdır, teknik özelliğiyle öne çıkar, oyun kurucu özelliği de vardır. Biraz daha Necati Ateş tarzı gibi düşünebilirsiniz. Mücadele özelliğini de beğenirim. Çok yüksek bir standartı olmasa da aidiyeti ve mücadelesiyle buralarda iyi iş görürdü. Tabii böyle bir transferi yaz aylarında "bonservisi yokken" gerçekleştirmek gerekiyordu.

Ya gözden çıkmış, takımların kiralık bırakabileceği isimler olacak. Ya da az bonservis parası verip, biraz daha geleceğe dönük isimler. Bu anlamda büyük hayaller kurmamalı. Önemli bir satış yapsak bile o paranın tamamını tek forvete gömemeyiz. Başka eksikler de var. En önemlisi forvet gibi görünse de yarın stoperi, hatta orta sahayı bile konuşacağız.

8 yorum:

  1. Şu olayi cok iyi anladim ,Gs nin bedava oyuncuya karsi alerjisi var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten büyük skandal. Sözleşmesi elinde olan kimsenin yüzüne bile bakmadık neredeyse.

      Sil
  2. Bizim anadolu takımları bile çin den afrikadan avrupanın alt liglerinden iyi oyuncular buluyorken bizim scout ekibimiz ne işe yarar ? Kasımpaşa diagne yi çin den buldu getirdi almaya kalk en az 5 milyon çekerler, bari alt yapıdan 1-2 forvet çılarabilsek ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum. Bu konu hakkında yıllardır yazıyoruz, bir şey değişmiyor.

      Sil
  3. Yönetimler değişse de menajerler hep aynı kalıyor.O Menajerlerde Galatasarayımızı yolunacak kaz bildiklerinden oluyor.Ve buna hangi yönetim gelirse gelsin bir şekilde yardımcı oluyor.Artık ne komisyon alıyorsa bu yönetici kardeşlerimiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru menajerlerle çalıştığında bunun artısını sağlıyorsun aslında. Biz bunu bulamıyoruz diyelim.

      Sil
  4. Schalke den gonderilirken nerdeydik o zaman genc ve ucuzdu bize karsi iyi oynamıştı ama gole yansitamiyor oyununu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir