14 Kasım 2018 Çarşamba

Tolgay Arslan & Galatasaray, serbest kalmadan böyle bir transfer imkansız


Tolgay Arslan / Beşiktaş gerilimini Beşiktaşlı arkadaşlar daha iyi anlatır. O konuda kim haklıdır, kim haksızdır bilmiyorum. Tek söyleyebileceğim şu. Beşiktaş'ın yaş ortalaması yüksek kadrosu var ve yerli kalitesi noktasında Oğuzhan Özyakup / Tolgay Arslan gibi isimleri ön plana çıkarırım. Geçmiş dönemde Beşiktaş orta sahasının fark yaratan yüzleri bu isimlerdi. Bugün ise en çok tepkiyi alan futbolcular.

Nihayetinde Tolgay Arslan kadro dışı bırakıldı. Kendisiyle bir süredir sorunlar yaşanıyordu. Mazeret olarak "devre arasında yenen etli pilav" gösterilse de konu daha çok "maddi" olarak gözüküyor. Parasını alamadığı için şikayet durumu var deniliyor, bu sebeple de kadro dışı bırakılmış olabilir. Tolgay Arslan da sözleşmesini 2018 Ocak ayında uzatmıştı, ciddi bir rakam kazanıyor.

4 büyükler diye adlandıracağımız takımların en büyük sorunları da bu sözleşmeler. An geldiğinde her kulüp ödeme sorunları yaşayabiliyor. Bugünlerde ödeme sorunlarıyla daha sık gündeme gelen takım ise Beşiktaş. Kadronun da yaşlanması ve o isimlerin devam eden sözleşmeleri itibariyle sorun yaşıyorlar. Bu anlamda değişim yaşayacakları kesin. Köklü bir revizyon ve gençleşme gerekiyor gibi. 

Tolgay Arslan konusuna dönelim. Bundesliga'dan Stuttgart ya da Werder Bremen gibi takımların ciddi şekilde talip olmasını bekliyorum. 2-3 milyon avro aralığında bir bonservis de konuşulur. Burada sorun Tolgay Arslan'ın Beşiktaş'da aldığı rakam olur. Bundesliga'da bu paraları görmesi zor, haliyle de olası transfer şartlarını kendisi belirleyecek. Beşiktaş'da kazandığını ancak Türkiye'de bulabilir. Hal böyle olunca da ülkemiz takımlarıyla adının anılması doğal.

Beşiktaş'ı ikna etmek zor. Haklılar da, rakiplerine böyle bir futbolcuyu neden bu kadar kolay bıraksınlar ki. Vagner Love transferinde neler yaşandığını gördük. Bursaspor'a ücretinin de yarısını karşılayacakları şekilde kiralık transferi gündemdi. Galatasaray bu transferi gerçekleştirmek isteyince bir anda 1.5 - 2 milyon avro aralığı bonservisi konuşur olduk. Tolgay Arslan için de x yabancı takımlara 2-3 milyon avro bonservis diyorum ama Galatasaray söz konusu olsa rakam 5-6 milyon avro'yu bulacak.

Tolgay Arslan serbest kalmadan böyle bir transfer imkansız. Serbest kalmasına da izin vereceklerini düşünmüyorum. Transferini elbette isterim. Ağırlıklı olarak 6 oynuyor ve defansif oyun kurucu rolü var ama 8 / 10 gibi de oynayabileceğini düşünüyorum. 8 ve 10 numara pozisyonlarında yaratıcılığı biraz daha düşse de bu pozisyonlar adına ikna edilebilir. Pas / teknik özelliği olan, daha da önemlisi dripling özelliğiyle ön plana çıkabilecek bir futbolcu.

Şöyle diyeyim. Kayserispor maçındaki 3-5-2'yi düşünelim. O formasyonda Selçuk İnan yerine Tolgay Arslan'ı yazdığınızda bir anda tempo ve biraz daha topa hakimiyet kazanıyorsunuz. Geriden oyun kurmanın da sorun olduğunu görüyoruz. Hele ki Fernando gibi bir isim olmadığında sorun yaşıyoruz. Belhanda ve Feghouli gibi futbolcular oraya girmemeli, Badou Ndiaye zaten o topa giremiyor. Tolgay Arslan profilinde bir isme bu anlamda hayır diyemezdim.

12 yorum:

  1. alacaklarına karşılık bonservisini istemesi lazım ancak o zaman olur bu transfer ki eğer gelirse tolgay o derin oyun kurucu olarak cuk diye oturur, 8 numara mecbur kalırsa oynar ama 10 olmaz çünkü ceza alanına uzak bir oyuncu ve yaratıcılığı bir hayli düşük, bjk de 8 numara da genellikle etkisiz bir performans sergiliyordu ama derinde hayran bırakıyor açıkçası..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 oynamak istediğini ve orada daha iyi olduğunu düşünüyorum. Chelsea'deki Jorginho gibi düşünebilirsin. Elimizde Badou da varken Fernando'yu stopere çeker ve o pozisyona Tolgay'ı isterdim.

      Sil
  2. keşke ozan tufan serbest kalsa da hocamızla yıldıza dönüşse..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke. Büyük beklentilerim olmasa da denerdim, buna değerdi.

      Sil
  3. Burda işler şu an Tolgay'ın lehine çünkü parasını alamıyor.Devre arası serbest kalırsa kalır yok kalmazsa sözleşmesi bitene kadar orda devam eder bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacak mı, gidecek mi bilmiyorum. Beşiktaş parasını öder ve buna mani olur diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Oyuna bakarsak orta sahada ihtiyacımız olan bir oyuncu tipi... Sürekli yedekten selcugu oyuna alıp durmak zorunda kalmayız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 içindeki ideal defansif orta saha değil mi. Geriden oyunu kurar, Badou yanında tempo unsuru olur, Belhanda da yüzünü iyice hücuma döner.

      Sil
  5. Zananinda cok daha gencken 500 bin euro bonservisi varken 1m maasa gelirken teklif bile yapmadi bizim hain yöneticiler simdi 3m bonservis 2m maas onerir hainler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok büyük bir skandal zaten. Beşiktaş bu tarz genç yerlileri çok ucuz rakamlara toplarken biz anlamsız transferlere büyük paralar gömdük.

      Sil
  6. Bir tolgay ı bir de kerim frei yi zamanında alamadigimiza çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem birçok ucuz yollu gurbetçi genci kaptırdık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir