13 Kasım 2018 Salı

Türkiye Ligi'nde teknik direktörlerin yaprak dökümü tüm hızıyla devam ediyor


Türkiye Ligi'nde teknik direktörlerin "yaprak dökümü başladı". Birçok takım teknik direktörünü değiştirmeye başladı, devamı da gelecektir. Bu iyi mi kötü mü tarzında yorum yapmıyorum, alışmamız gerekiyor. Her yıl olan şeyler diyelim. Bundan sonra da devam edecektir bu, "istikrarı" o kadar da çok sevmiyoruz. 

Özellikle Anadolu açısından bu yorumu yapıyorum. Haklı da olabilirler, kısa vadeli düşünüyorlar çünkü. Onlar adına "o sezon" ne yapıldığı önemli. Kimi kümede kalmak istiyor, kimi rahat bir sezon yaşamak, kimi de Avrupa Kupalarını zorlamak. 

Yine de anlamadığım noktalar var. Kasımpaşa bugün ligde 3. ve bu başarıda da Kemal Özdeş'in payı yüksek. Kendisiyle geçen sezon da yollar ayrılmış olsa da 2-3 gün içinde vazgeçildi. Bu sezon ise o geri dönüşü yaşamayarak Mustafa Denizli dönemi başladı. Mustafa Hoca'nın Kasımpaşa kariyeri iyi başladı ama bu takımın Kemal Özdeş'in olduğu gerçeği değişmez. Bu değişikliği anlamamıştım. Ortada iyi bir istikrar vardı. Transfer başarısı, her sezon üzerine koyarak büyüme gibi.

Konyaspor'un Rıza Çalımbay'la yolları ayırmasını da anlamadım. Bu sezon büyük methiyeler düzülen Göztepe'nin sadece 1 puan gerisindeler. Lig 5.'si Antalyaspor'un da sadece 1 maç arkasındalar ve 9. sırada yer alıyorlar. Ortada başarısız bir tablo yok. Belki kadro kaliteleri itibariyle çok daha iyisi bekleniyor olabilir ama bu takımın o kadro kalitesiyle geçtiğimiz sezon "küme düşme" hattında olduğunu unutmamak gerekiyor.

Bu ayrılığın nedeninin "Aykut Kocaman" kaynaklı olduğunu söylemem lazım. Konyaspor denilince Aykut Kocaman ismi daima ön plana çıkar. Fenerbahçe'nin evladıdır ama söz konusu teknik direktörlük olduğunda akıllara ilk olarak Konyaspor gelir. Galatasaray için Fatih Terim durumunu düşünün, Konyaspor taraftarının bakış açısı da bu.

Aykut Hoca da boşta olunca Konyaspor'un başında kim olursa olsun onun gölgesini hisseder. Rıza Çalımbay'ın başarısız olduğuna inanmıyorum, bence bulundukları noktanın da üzerine çıkacaklardı ama Aykut Kocaman ihtimali sonrası başka bir şey düşünmek istemediler. Onların kararıdır, bir şey diyemiyorum. Kendileri adına simge bir teknik adam.

Rıza Çalımbay'ın başarısız olmadığını söylerim ben sadece. Kendisini fazlasıyla kanıtlamış, Anadolu'da birçok başarısı olan bir teknik adam. Boşta kalmayacaktır ve gideceği takımda da pozitif anlamda dokunuşunu hissederiz. Konyaspor ise kendileri adına "simge" olduğunu düşündüğü hocanın peşine gidecek. Peki yarın Fenerbahçe ya da Milli Takım teklifi sonrası Aykut Kocaman'ın önceliği Konyaspor mu olacak?

12 yorum:

  1. fofana,jahovic,traore,hurtado,milosevic,yatabare,ömer ali şahiner,skubic gibi önemli silahlar varken sanıyorum daha hücum oynatan bir t.d getirebilirler ama yinede aykut kocaman gelirse onlar açısından çok daha iyi olur tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aykut Kocaman onlar adına simge isim. Pek oyun yapısına bakmayacaklardır.

      Sil
  2. Aykut Kocaman için milli takımı çalıştırmasıni isterim. Konyaspor gereksiz eleştiriler yaparak çok yopratmisti Aykut Hocayı adamlar başarılı takımı iyi futbol oynamiyor diye eleştirmişti sanki Real Madrid. Rıza Çalımbay da iyiydi tabii anlaşılır işler degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim, çünkü sonuç odaklı bir hoca. Oynattığı oyun da özellikle Milli Takım ortamında sonuç almaya fazlasıyla müsait.

      Sil
  3. çalımbay gibi takımına hiçbir şey katmayan, türk futboluna hiçbir şey vermemiş hocalar dönüp duruyor.

    kovulması gereksizdi o ayrı. benim dediğim, 20 sene çalışsa bir şey değişmez takımın futbolunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Anadolu açısından iyi bir teknik adam olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. Riza'yi gonderen akilsizdir Aykut olati varsa da ayıptır. Riza hoca issiz kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de işsiz kalmaz, Anadolu'da kendisini fazlasıyla kanıtlamış bir teknik adam.

      Sil
  5. Riza Samet gibi oyun disiplinine sahip hoca en cok bize lazim aslinda. Terim sonrası en uygun adaylardir. Bulent Korkmaz la kiyas kabul etmez hocalik anlaminda Riza ve Samet

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca sonrası bir adayım henüz yok. Hocanın işaret ettiği bir isim oluşacaktır. Ama oyun disiplini yorumuna katılıyorum.

      Sil
  6. Fatih hoca işaret ede ede toprağı Hasan ya da Ümit Davala'yi isaret eder herhalde. Galatasaraylılardan su an icin en iyi hoca bana gore Okan Buruk. Hepimizden daha Galatasaraylidir. Yaşlılar bilir. Inter olayinda suclu Faruk Süren 'dir. Gidişatı tahmin edemeyip gerekli hamleleri zamaninda atamayan vizyonlu görünüp planlamadan bi haber başkanımız tipki Unal Aysal gibi. Alp Yalman olsaydı Okan Emre olayi boyle olmazdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşaret ettiği birinin olacağına inanmıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir