26 Aralık 2018 Çarşamba

15 milyon avro'nun aşağısına satmam, hele ki Ocak ayında düşünmem bile


Belhanda'nın Nice transferini her dönem konuşuyoruz. Geçen sezonun Ocak ayı, yaz dönemi ya da şu an. Sürekli bir Belhanda satılabilir algısı var. Algıdan öte hala Belhanda'yı kabullenemeyen insanlar var ve bu tarzda çıkan en ufak haberde "satılmalı" yönünde yorumlar yapıyorlar.

Satılabilir bu arada. Sadece Belhanda da değil, Ozan Kabak'ına kadar herkes için geçerli bu. Doğru bonservis bedelini bulmak mesela. O tarzda bir teklif geldiği an bu kabul edilir, etmeme lüksümüz yok zaten.

Belhanda için de bu rakamın 15 milyon avro olduğunu düşünüyorum. Aşağısına satmam, hele ki Ocak ayında düşünmem bile. Yerini doldurmak zor çünkü, Belhanda'nın yokluğunda çekilen sorunlar malum. Hocanın da Belhanda'yı fazlasıyla tuttuğunu ve önemsediğini biliyorum.

Şu an kimse de Belhanda için bahsettiğim rakamı vermez. Nice falan deniyor da yapabilecekleri en iyi teklif opsiyonlu kiralık olur. Suudi Arabistan, Katar, Çin gibi ülkelerden teklif olmadıkça da böyle bir rakam görülmez. Haliyle bu konuyu konuşmayalım bile.

Feghouli de mühim mesela, aynı şartlar onun adına geçerli. Ocak için yerini dolduramayacağımız isimleri niye gözden çıkartalım ki. Takımın da Belhanda / Feghouli temelli olması gerektiğini düşünürken. Hücumdaki kalite anlamında önemleri var.

Bana sorarsanız gözden çıkarılabilecek isimler Maicon, Mariano ve Fernando. Fernando'ya uygun bir düzende ilerlemediğimiz için bunu yazıyorum. Maicon ve Mariano da bu sezon itibariyle istenilen etkinin uzağında. Muslera'yı da bu ekibe dahil ederek "Güney Amerika" tayfanın beklentinin altında ilerlediğini söyleyelim.

Maicon'a teklifler olduğu söyleniyor. Sadece Brezilya da değil, Çin ve Suudi Arabistan takımlarından da ilgi varmış. Kapıyı da 6 milyon avro'dan açmışız. Bu transferden 6-7 milyon avro gibi bir para kazanmak tüm Ocak ayı stratejisini tek başına belirler. Yanına Mariano'yu da ekleyebilirsek 10 milyon avro'yu geçeceğiz gibi.

10 yorum:

  1. Her nekadar belhanda profilini sevmesem de,15 m. verilse dahi devre arasında satılması pek akılcı değil.Gomis tranferi gibi mevkisi boş kalırsa intihar etmekle eşdeğer olur.Eksikler nihayet takıma döndü.Yapılacak takviyeler derken 2. devre liderle 6 puan fark olan gs yi amansız bir mücadele bekliyor.Belhanda giibi kilit bir oyuncu mutlaka sahada olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında x ismin yerini doldurmak gerçekten zor. Kimi ne kadar paraya alabilirsin ki. Kimse iyi futbolcusundan vazgeçmiyor.

      Sil
  2. Devre arasında Belhanda ve Feghouli gibi isimleri satıp yerine başka birilerini koyamayız. Satılacaksa sezon sonu beklenmeli.

    Sözleşmesi bitecek isimlerden Donk'un sözleşmesi otomatik olarak uzayacak gibi görünüyor zaten. Onun dışında Linnes ve Sinan ile sözleşme imzalanmalı diye düşünüyorum. Ancak Sinan 1 veya 2 yıllık mümkünse Almanya veya İspanya kulüplerine kiralanmalı. Kiralık isimler Ndiaye ve Onyekuru. Rodrigues satılıp Onyekuru alınmalı (alınabilirse), Onyekuru'nun potansiyelinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum.

    Tamamen bakacak olursak; Mariano, Maicon, Ömer, Ahmet, Rodrigues, Fernando, Selçuk, Eren, Muğdat ile yollar ayrılmalı. Zaten sezon sonu sözleşmesi bitecek olanlar bunların içinde. Tabi bu çapta bir değişik devre arasında olmaz. Sezon sonu transfer dönemi de dahil bu isimler yollanıp yerine Fatih Terim tarzı oyuncular gelmesi lazım..

    Transfer dönemi gelmişken yazayım dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Bu tarz satışlar adına yaz dönemi beklenir ve gelen parayla da çok daha iyi bir işe imza atılır.

      Sil
  3. Değişim şart ama bu ocak ayında olmaz.2 veya 3 takviye ile şampiyonluk zor değil. Sene sonunda akıllı bir transfer politikası ile değişim yapılmalı. Devre arası stoper hamlesi olursa maicon gönderilmeli ve iyi bir teklif gelirse Rodriguez olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında nokta atışlar lazım. Yaz aylarında iskeletin, omurganın değişimi, dönüşümünden söz edebilir. Ocak ayında bütünüyle bir değişim çok riskli.

      Sil
  4. Her ne kadar Maicon u sevsemde takım 3 lü savunma oynamadığı için gerçek potansiyelini göremeyeceğiz. Bu nedenle satılmasına karşı değilim.
    Fernando ve Mariano için durum değişik. Onları göndermek şuan Manchester City nin David Sİlva ve Kevin De Brune ü göndermesi gibi olur. İkisini şuan ki piyasada 30 milyon euro dan aşşağı almak mümkün olmaz. Özellikle Ndiayenin düşük formu ve Donk un güven vermeyen yapısı nedeni ile orta sahanın yükü sadece Fernandonun üstünde.
    Kadro yazarken ilk yazılması gereken adam Muslera sonra Fernando, Belhanda, Mariano, Feghouli. BU oyuncular oyunun merkeziyken Nagatomo gibi oyuncular yapıya destek olan oyunculardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'nun oyun tarzına yatkın bir futbol oynamıyoruz. Mariano da istikrardan uzakta, konu o bence.

      Sil
    2. Destek olma konusunda Fernandonun önemi yüksek. Belhandayı rahatlatan kişi aslında o. Ndiaye Belhanda Fernando üçgeni iyi olduğunda rakibi ne kadar bunaltabildiğini hepimiz çok iyi gördük. Fernando Mehmet Topal gibi ceza sahasında dolanan bir oyuncu değil. İstendiğinde rakip yarı sahayı nasıl süpürdüğünü gördük. Ancak Mariano dahil oyuncuların ortak sıkıntısı fizik ve istikrarlı bir oyun planımızın olmaması.
      Tek örnek Mariano topu aldığında ortasahadaki sağ iç ve sağ kanat oyuncusuna bakın. Hiç birisi ikiye bir yapıp oyun kurmaya çalışmıyor. Çünkü böyle bir planımız yok. Şuan Mariano ve Nagatomo oyun kurulumundaki tek oyuncular.

      Sil
    3. Hücum katkısı, pas aksiyonu istiyor artık o pozisyon. Trabzonspor Onazi / Sosa oynuyor orta sahanın göbeğinde, doğru olan da bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir