5 Aralık 2018 Çarşamba

3-5-2, 3-4-3 arasında gidip geliyoruz ve bunda ısrar etmemizi umuyorum


Gençlerin ağırlıklı olduğu bir maçta 3'lü savunmanın devam ediyor olmasının "artık öncelikli planımızın" bu olduğu üzerinde önemi var. Kayserispor maçı sonrası "eksikler dahilinde bu maçlık" mıydı soruları soruyorduk ama o maçtan bu yana ısrarcıyız. Bu durumda da memnunum.

3-5-2, 3-4-3 arasında gidip geliyoruz. Ne oynarsak oynayalım "forvetsiz" zamanda sorun yaşamama gibi bir şansımız yok zaten. Hücumda top tutamamak, servis yapamamak ya da forvet üzerinden set oyunu çevirememek problem. Bunun da çözümü Ocak ayında.

Mevcut 3-5-2 içinde mecburen rakip savunma arkasına adam kaçırmak dışında bir şansımız yok. Kontra oyuna daha yatkın bir ekip olduğumuzu söyleyebilirim. Eren Derdiyok'u zaten yok sayıyorum, Onyekuru, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ya da Muğdat Çelik gibi isimler de savunma arkasına kaçmaya odaklılar.

Sakatlıklar ve cezalar derken alternatif üretememek problem. Belhanda ve Badou Ndiaye'siz orta sahada tempo yapamıyor, dikine oynayamıyoruz. Keçiörengücü karşısında Feghouli'nin pozisyonunda Yunus Akgün'ü dememek bu yüzdendi. En azından bir ismin topla dikine çıkabilmesini istedik.

Feghouli de buna gerçek anlamda yanıt veremiyor. Belhanda ve Badou Ndiaye'yi bir arada oynatmaya başladığımızda dikine oyunumuzun daha da gelişeceğini göreceğiz. 3-4-3 içinde orta saha ikilisi onlar olur, 3-5-2'de de Donk ya da Fernando'yla arkalarını daha da sağlamlaştırabiliriz.

3'lü savunmada 3 stoperi yan yana dizmek de hatalı, bunu da alternatifsizlikle açıklıyorum. Lokomotiv Moskova karşısında stoperlerin arasında Donk'un oynaması bu yüzdendi. En azından bir ismin orta sahalaşması ve oraya destek vermesi gerekiyor. Uzun vadede adayım Fernando diyebilirim, stoperlerin arasında onu bekliyorum.

Düzenin gelişmesi adına forvet hamlesi olmazsa olmaz. En az 2 isim düşünüyorum. Hareketlilikleri kadar mücadele özellikleri ve bizi hücumda tutabilmeleri önemli olacak. 3'lü savunmalar içerisinde taktik esneklik göstermeye devam edeceğiz gibi. Bu düzende ısrar etmeyi ve 4'lü savunmaya dönmemeyi umuyorum.

5 yorum:

  1. Loko macinda eksikler donunce eskiye doner zannettim hoca ama uclu de devam etmesi beni de sevindirdi,santrafor en onemlisi ama bence bu formasyon icin net bir derin oyun kurucu lazim o zaman hersey daha guzel olur,beklerimiz gayet iyi bu sistemi oynamak icin,3-4-3 de ileride ki uclunun kenarlari belhanda emre de olabilir bu arada

    YanıtlaSil
  2. Su Feghouli'yi anlamiyorum. Adam istese resmen ligi alt ust edecek. Yillarca unutulmayacak performans gøsterecek. Ama yok. Potansiyeli hepimiz gøruyoruz. Iyi oynadimi da super oynuyor. Hep belli ediyor; bu adamda ust duzey kalite yatiyor. Quaresma bugun 35 yasinda daha istekli. Ve bu adam daha 28 yasinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'yi ben de anlayamıyorum ve anlayacak gibi de duruyorum. Maalesef bitmiş, sıfır bir tempo izliyoruz.

      Sil
    2. Bu ligi çok küçümsedi ve şu an tamamen aldığı paranın keyfini sürüyor.Kayseri maçında fena değildi ama sonrasını getiremedi ve ben getireceğini de düşünmüyorum o ışığı vermiyor.Şu durum inanılır gibi değil ama tamam bize gelmeden önceki sezon pek oynamadı, transferi uzadı, geldi sakatlandı falan bunları anlıyorum geçen sezon ne alırsak kâr gözüyle baktık ama kamp görmesine rağmen bu sezon geçen sezondan daha kötü durumda.Futbolcu biraz da kendini sorgulayacak.Feghouli burayı arabistan, çin gibi görüyor maalesef

      Sil
    3. Küçümsemek değil bence. Atımlık kurşunu yok gibi, yoksa iyi kötü bir şeyler verirdi. Premier Lig performansı da bundan halliceydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir