28 Aralık 2018 Cuma

Anlaşılan o ki bu transferde takas konuşulacak


Serdar Aziz'le bağlar kopmuş, bu noktadan sonra geri dönüş olacağını zannetmiyorum. Nedenlerini sonrasında tartışırız, en azından resmi bir açıklama geldikten sonra. Serdar Aziz'le yola devam etmeyi istesem de bu noktada Fatih Hoca'nın kararına saygı duymak durumundayım.

Fatih Hoca'nın Schalke 04 deplasmanı sonrası verdiği mesaj mühimdi. Değişimden ve onu saha içinde yalnız bırakmayacak, zor zamanda sorumluluk alacak isimlerden bahsediyordu. Serdar Aziz'le de alakalı tek konu Sivasspor maçı sonrası yaşananlar değildir diye düşünmek istiyorum.

Her ne kadar kendisinin mücadeleden kaçacak biri olduğunu düşünmesem de "hocanın bir bildiği vardır" noktasına geldim. Yapacak da bir şey yok, önümüze bakmak durumundayız. Serdar Aziz önemli isim, gerçek olan taraf bu.

Bizim hatamız futbolcuları değersizleştirmek. Serdar Aziz'e teklif vardır, yolları ayırmak istebilirsiniz. Herkes için bu geçerli, yeter ki doğru anlatılsın ve süreç içinde futbolcu "hain" ilan edilmesin. Maalesef ki Serdar Aziz'i de değersizleştiriyoruz ve transferi arefesinde elimizi zayıflatıyoruz.

Serdar Aziz'in menajerinin yaptığı açıklamalara bakınca futbolcunun Türkiye dışına çıkmak istemediğini görüyoruz. Galatasaray'ın 4-5 milyon avro gibi bir bonservis beklentisi olsa da ülke içinden kimse bu rakamlara çıkamaz. Serdar Aziz'in de Galatasaray sonrası Fenerbahçe ya da Beşiktaş forması giymeyi düşünmesi enteresan. Yine de saygı duyuyorum.

Anlaşılan o ki bu transferde takas konuşulacak. Olası takas ihtimalinde de Beşiktaş ön plana çıkar. O takasta da içinde Tolgay Arslan olmazsa olmaz olacaktır. Beşiktaş'ın Tolgay Arslan'ı takımda tutmak istedikleri an bu iş de zaten olmaz ve Serdar Aziz'in tek yolu Türkiye'den çıkmak olur. Onu da istemiyor gibi görünüyor.

Tolgay Arslan ve Gökhan Töre'li bir pakete ben fittim. Tolgay Arslan orada devam edemiyor, Serdar Aziz de bizde. Gökhan Töre ise son yıllarda kayıp olsa bile henüz 26 yaşında, hocanın da sevdiği isimlerden biriydi. Belki bir ihtimal kazanılır mantığıyla hareket ederdim, hücum adına bir alternatif. Sizi bilmem ama takas içinde Mustafa Pektemek dahi konuşulsa ben tamamdım. O da doğru bir maaşla kıymetli alternatife dönüşürdü.

Bu konu hakkında daha net detaylar yarın ortaya çıkacaktır. Biz de bekliyor ve gelişmeleri takip ediyoruz. Son 2-3 günde yaşananlardan destan yazılır. Kaos seviyoruz, orası kesin. Başakşehir'e bakınca Robinho'yu alıyorlar, şampiyonluk yolunda adım atıyorlar ama biz geleceklerden öte gidenler üzerinde yoğunlaştık.

31 yorum:

  1. Bjk nin elden çıkarmak istediği oyuncuları alıp hem maaş yükünden kurtaracağız onları hem de adamların zayıf noktasını guclendirecegiz,eğer böyle birsey olursa hocanın bir bildigi olmayacak bu resmen GS ya kötülük !!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Töre'nin sözleşmesi bitiyor ya da Pektemek'in. Serdar Aziz'in de 2 milyonluk maaşı var, böyle bakmalı. Yapacak bir şey yok.

      Sil
  2. Hocanin bir bildigi sozu sacma birsey bence eger bir bildigi olsa sinan yerine feg oynatirdi, o sinan lesini sirf inadindan dolayi oynatmazdi,bugun stoper konusunda bu kadar sikinti cekerken eldeki dogru duzgun 2 stoperden birini yok pahasina gondermezdi,bu galatasarayin menfaatini dusunmek degil,neye guvenerek serdari sildi akil alcak is degil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir bildiği vardır olayı saha içi değil, saha dışında neler yaşandı bilmiyoruz. Bu konuda.

      Sil
  3. Serdar Aziz'in kalitesi ortada. Tek sıkıntısı sakatlık. Takas olarak gider diyoruz ama eksik olan bölgemiz zaten defans. Maicon gidecek, yerine başka isim konuşuyorduk. Bu durum Serdar ve Ozan varken geçerliydi. Serdar gidince ne yapacağız, 2 stoper mi alacağız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, bu adam belli ki gidecek. Giderse de 2 stoper transferi mecburi.

      Sil
  4. Puan avantaji, Tff ve hakemlerin tutumu, kadro kalitesi ve Robinho faktörünü de eklersek Basaksehir gercekten avantajli, bunlarin karsisinda hocaya güvensem de yönetime bir o kadar güvenmiyorum. Bu transfer döneminde cok ciddi dogrular yapmamiz gerekiyor, aksi takdirde Basaksehir ipi rahatlikla gögüsler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli gidenleri konuşuyoruz, hala geleceklere gelemedik :(

      Sil
  5. Ben de böyle düşünüyordum ama hocanın bildiği vardır diye düşünmek istiyorum. Bazı duyduklarım var, konduramasam da doğru olması halinde hoca haklıymış derim.

    YanıtlaSil
  6. Ben Fatih Hocaya karşıyım bu noktada... Serdar bilmedigimiz oyuncu degil. Belhanda Faghouli gibi adamlara o kadar sabredip kaptanımız kadar benimsediğimiz Serdar gibi bir oyuncudan bu kadar çabuk vazgeçmesi yanlış. Şampiyonluk kaçarsa birinci sorumlu yönetim ikincisi ise işler iyi gitmeye baslamisken ortalığı karistiran yanlış kararlar veren Fatih Terim olacaktır sorumlularin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'in açıklamalara bakınca hoca pek de haksız değilmiş gibi. Ama çözülecek mevzu.

      Sil
  7. hocamızın yüksek siniri ve verdiği hatalı kararlar artık benim sinirimi bozmaya başladı. kaç yaşına geldin be hocam sakin ol artık.

    sene başında intikam uğruna feghouli'yi sildin. takımın direksiyonunu teslim edeceğimiz adam yerine sinan ı izledik. sinan diyorum sinan! her dakikası zarar

    şimdi de serdar. yapılan davranış cezayı hak ediyor bence. ama para cezası. bu kadar basit. ver bi para cezası olsun bitsin. sanki adam şike yaptı maç sattı. mis gibi stoper işte. hatta geleceğin kaptanı görenler vardı.

    en ufak hatada böyle herkes silinmez. biz chelsea değiliz. her gün milyonlar saçmıyoruz. yerine adam koyacağımız bile belli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'in açıklamalarını okumak lazım..

      Sil
  8. serdar sanki adam öldürdü. bu işi bu hale getiren fatih terim'dir.

    bana göre ozan, serdar'dan daha suçlu! kendisini yetiştiren, formayı teslim eden kulübe yaptığı saygısızlık ayrı, taraftara yaptığı ayrı.

    sen her maç gol yedirirken sana gık bile demedi bu taraftar ozan efendi. maşallah 18 yaşında çabuk akıllanmışsın menajerlerin oyuncağı olmuşsun.

    ünal karaman'ın "18 yaşında çocuk benim karşıma menajerle çıkmayacak, trabzon kimsenin nazını çekmez" videosunu herkese tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz suçsuz değil, bunu kendi de bildiği için özür açıklaması yaptı. Ozan Kabak için haklı olabilirsin, verdiğin detay da yerinde.

      Sil
  9. arkadaşlar serdar aziz temmuz 2016da takıma katılmış. tam 2,5 sezondur bu takımda. bu takım 2,5 senede en az 100-110 maç oynamıştır ama en az. en iyi yerli stoperlerden sayabileceğimiz çok sevgili serdar aziz ise bu maçların yarınsından fazlasında oynayamamış. sadece 51 maça çıkabilmiş. neden?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sakatlık sorunu geçmişte de biliniyordu yalnız, bilerek aldın.

      Sil
  10. 4 milyon euro + 3 futbolcuya karşılık transfer ettiğimiz bir futbolcunun sadece takas yoluyla üstelik ezeli rakiplerimize gitmesine evet demem ve eleştiririm.Böyle saçmalık mı olur?Yurtdışına gitmiyorsa bile ederi budur dersin kabul ederlerse alıp tepe tepe kullansınlar.Yok etmiyorlarsa da kendileri bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten olacak gibi de değil, olabilir mi üzerinden düşünceydi :)

      Sil
  11. Serdar Aziz'in aforoz edilmesi için sızdırılan bilginin ötesinde bir şey olmalı. Sportif açıdan izahı yok ayrılığın. Savunma zaten sorunlu bölge ikisini birden değiştirdiğinde yerine iyi iki isim dahi alsan uyum sağlayacağının garantisi yok. Nerden baksan sorun üstüne sorun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sportif izahı bence de yoktu, performansı iyi bir isim. Tekrar ediyorum ama Serdar Aziz'in açıklamalarının altı çizilmeli.

      Sil
  12. Adam sakatken istikrarsızken katlan 2m euro maaş öde, form tutsun sözleşmesini zamanında uzatama sonra uyduruk bir nedenle bedavaya elden çıkar. Ozan keza 6 ay önce 2.lige kiralansa kimsenin bişey demeyeceği öz evladını bile ikna edeme emek bu kadarmış Galatasaray'ın iç ortam huzuru vs. Ozan ve Serdar kalitesindeki yerlileri bu nedenlerle ve bu fiyatlara elden çıkarıp dünya parasına Falcao'yu getireceksen kapatalım dukkanı gidelim.

    Sevmiyorum bu camiayı Faruk Süren'inden Mehmet Cansun'u na Terim'inden Şaş'ına Şükür'ünden Hayri Kozak'ına kadar... Mahvettiniz sağolun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim eleştirin doğru ama şu an elden çıkarılma gibi bir durum yok.

      Sil
  13. Burak bunalrı da filtrele... devam bu kafaya... sağlam bi galatasaray eleştirisi yazalım her olayı atlamadan Cemal Nalga'dan tut Ribery'nin zamanından ödenmeyen 150 bin eurosu ödenmeyen ve Hagi tarafından afaroz edilmeye çalışılan (tıpkı Hakan Yakın gibi) Ribery'den... Mehmet Bölükbaşı torpillisi için kadroya alınmayan Kerem İnan gibi en kucuk ayrıntı olaydan bu son fiyaskolara kadar... Faruk Süren'in AIG çılgınlığından Jardel karşılığı alınan 3 kepaze oyuncudan İlkan Karaman gibi bir yeteneğin Karşıyaka kiralık verilip sözleşme detayının atlanarak boşa düşüp fenere gidişinden say say bitmeyen buyuk kucuk bir sürü basit kalleşçe içerideki hainlerce yapılan hatalar ihanetler cebe para indirmeler ve işin güzel tarafı bu sebep olanların yuzde 80 i hala camia içinde ve aktif. İğreniyorum bu tiplerden bir Allah'ın kulu şunları derli toplu dile getirmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derin konular bunlar, seyreyle maziye kısmında anarız :)

      Sil
  14. 110 maçın 51'inde oynuyor diye algı yapmaya gerek yok. ilk sezonu sakat geçirdi serdar. o yüzden o rakam öyle düşük.

    geçen sezon 34 lig maçının 27'sinde oynadı. hem de kart gören bir oyuncu olmasına rağmen. daha ne olacak?

    gayet sert ve sağlam bir stoperi yok yere fb'ye yollarsak fatih terim'i değil babamı tanımam. yeter artık. kişisel kaprisler gs'den büyük değil!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi isim, bu ayarda yerli olarak yerini doldurmak imkansız. Yalnız suçsuz da değil, kendi açıklamasından sonra bu ortaya çıktı.

      Sil
  15. atıyorum fenerbahçe'den ozan tufan'ı alper'i istersin. anlaşmadır. bedava gidecek haberleri çıkıyor. bunu yapan gs hainidir. ali koç medyası da çalışıyor olabilir.

    YanıtlaSil
  16. Şimdi de affedilebileceği konuşuluyor ama sanmıyorum. Fatih hoca verdiği karardan dönmez. En az 5 milyon euro bonservis kazanırsak iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Affedilecektir, özür açıklamasından bu çıkıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir