19 Aralık 2018 Çarşamba

Atalay Babacan'ı en iyi olduğu anda kenara almanın tarifi yok


Keçiörengücü karşısında Galatasaray formasıyla 300. maçını oynayan bir Selçuk İnan var. Peki bu durum kaçımızı mutlu ediyor? Ortada hakkaniyetli bir durum olduğuna inanmıyorum. Keçiörengücü karşısında 90 dakikayı tamamlamış olmasına inanamıyorum bile. Şu maçtan kazandığı rakam "25 bin avro" maç başı. Ortaya koyulan bir performans bile yok.

Selçuk İnan'ın yapamadıkları üzerine konuşmayacağım, yıllardır dile getirdiğimiz konular. Asıl sıkıntı "gençlere ağabeylik, takıma kaptanlık" yapsın denilerek sözleşme uzatmak olacak. Hele ki Atalay Babacan'ın varlığında diyelim. Artık değişimin zamanı geçmedi mi.

Selçuk İnan'ı oynatmak uğruna Atalay Babacan'ı kanatta oynattık. Bu da koca 45 dakikanın hiç olması anlamına geldi. Atalay Babacan'ın o pozisyonda size verebileceği bir şey yok. İlk Keçiörengücü karşısında doğrusu yapılmıştı, Atalay Babacan merkezde oynadığında takımı nasıl taşıdı gördük.

Bu maçın da 2. yarısında merkeze çekildiğinde o kötü oynayan takım biraz olsun hareketlendi. İlk yarıda top dolaşmıyordu, tempodan ya da hareketlilikten bahsetmiyorduk. Atalay Babacan merkeze geçtiğinde biraz daha yaratıcılık ve hareketlilik konuşur olduk. Topla dikine çıktı, faul aldı, 3-4 tane asistlik imkan oluşturdu.

Peki Ümit Davala ne yaptı? Atalay Babacan'ı en iyi olduğu anda kenara almanın tarifi yok. O kenara gelince takım kurdu, böyle bir takım karşısında dahi hareket edemez oldu. Golü yemesi sürpriz değildi yani, top dahi tutamaz olduk. Genç futbolcu böyle kazanılmaz, bunu herkesin bildiğine eminim.

Lig maçlarında dahi Atalay Babacan'ın şanslar bulması gerekiyordu. Bu adam yetenekli, bu adam merkezde devam ettiği sürece büyük potansiyel. Bu adam günün Selçuk İnan'ından da daha futbolcu. Biz ise bekliyoruz, kulübede yer tutması adına kenara alıyoruz, ısrarla süre vermiyoruz. Bu kararı veren herkes eleştirilir yani. Çünkü beni tatmin edecek bir cevap bulamıyorum.

8 yorum:

  1. maç sonu atalay ile ilgili tek bir kelime etmeyen davalıyı da şiddetle kınıyorum,herif oyundan aldığı gibi bir de bir kelime bile etmemiş atalay ile ilgili, yunus,celil,ali yavuzdan falan hepsinden bahsetmiş ama bu çocuktan hiç bahsetmemiş tam olarak neyin peşinde bu davala anlamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç futbolcu böyle kazanılmaz, tek söyleyebileceğim bu.

      Sil
  2. Üzülerek söylemek gerekirse ne yazıkki dün akşam şans bulan bu genç kardeşlerimiz fizik ve mental olarak çok yol almaları gerecek asıl önemli olan bu yolda doğru yol arkadaslari (hoca, mentor vs..) kişisel gelismelerine yardımcı olacak insanlar olacakmı etraflarında, yoksa mahalle agbilerinin ne gereği var böyle şeylere siz zaten oldunuz telkinlerini ne teslim olacaklar çünkü bu çocuklardan daha iyi daha yeteneklileri (özgurcan,cafercan vs..)heder olup gittiler.. emre çolak hepsinden iyiydi yetenek olarak o bile fizik, mental, kısisel gelişimini tam gerçekleştiremedi şu an hiçbiri süperligin ve 1 ligin dahi sertliğine cevap veremezler bunlari soylemek doğru değil diye düşünenlere de saygı duyarım insallah yanılırım ama gördüğüm bu genç arkadaşlarımız dan fayda sağlayamayacağız .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişirler ayrı konu. Şu an sahada olan isimlerden de çoğu daha kötü durumda değil, bunu unutmamak lazım. Cafercan Aksu bir yana da 87 - 88 jenerasyonu bu jenerasyon kadar yetenekli değildi. 2000 jenerasyonu uluslararası seviyede takip ediliyor.

      Sil
    2. Mesele zaten o Saha da olanlardan bir farklarıda yok, 2 b takimi karşısında bile vasatı aşamadılar bunu sadece heyecanla açıķlayamayız mesela ozan da bu ışıgi hepimiz gördük oyun anlayışı, sakinligi taktiksel yatkınlığı, beklerim kademelerine girme sezgisini vs..ne yazıkki beklenen godot bu kardeşlerimiz değil yeni denizlere açılmak lazım . biliyorum ön yargı kötü birşey diyebilirsiniz ama bunca yıl seyrettiğim uğruna binlerce km yolyaptığım oyun biraz bana bunları söyletiyor, inşallah yine de yanılan ben olurum.

      Sil
    3. Kim vasatı aşamadı? Atalay Babacan gayet iyi maçlar çıkardı.

      Sil
  3. Ümit Davala hayal kırıklığı oldu hocanın cezasında bunu görüyoruz.Yıllardır kendini geliştirememiş bunu kısa süre önce de konuşmuştuk.Atalay'a gelirsek umarım Ozan gibi fiziksel gelişimi için çalışır çünkü yetenekli sonuçta.Günümüz futbolunda yetenek tek başına bişey ifade etmiyor fiziğin zayıfsa üst seviyede tutunman çok zor olur.Atalay fiziksel olarak biraz yükselse dahi çok farklı noktalara gelir çünkü yetenek yönünden sıkıntısı yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda bir düşüncesi de yok ki. Hocanın Galatasaray'da olmadığı zamanlarda nerelerde antrenörlük yapıyor mesela?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir